Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂
@daska_tesco nie, neplanujeme... mozno by sme mali zacat🙂 robime mesacne velke nakupy kde dokupujeme vzdy to co sa minie typu tablety do umyvacky, toaletny papier, gel na pranie, zasoby kozmetiky etc. ...detto dzusy, mlieka etc. - co vydrzi a spotrebuvame kazdy den...
Inak pri dennych , vikendovych nakupoch neplanujem - kupujeme naco mame chut pripadne ak nieco nahodou vypadne...
@17alexis wau.... tak toto by som nedala
Objednavame to , co potrebujeme na to je tesco potraviny domov super, lebo neminem viac ako chcem...pre mna osobne to je vyhoda, lebo ked sa prejdem do kameneho obchodu tesco, stale odidem s mnozstvom veci, ktore najdem za super ceny a ktore som neplanovala kupit...cize do istej miery sa daju naplanovat nakupy ale ma to aj tu druhu stranu mince, kedy sa to planovat nedaaa 😀 to sme my zeny ;)
1-2x do mesiaca mam donasku velkeho nakupu z Tesca. Chlieb, zeleninu, ovocie a mlieko podla potreby kupujem v zelenine, pekarni a mliekomate niekedy aj kazdy den. Na masove vyrobky chodim 1-2x do mesiaca do Lidla. Maso, vajcia mam z domaceho chovu. Zeleninu a ovocie cez leto tiez.
16 eur na tyzden si neviem predstavit ani ked mam gro z domacich zdrojov. 😅
@17alexis juj poraď, lebo ja teda asi neviem nakupovať. a potrebovala by som, lebo vždy miniem všetko priskoro... čo zahŕňa 16€?🙂
Ja miniem týždenne stovku cca...plus mínus...
16€ na tyzden je dost malo, ale pokial ma pani mozno domace vajicka, pripadne nejake masko zo zabijacky a dobre babky, co zasobuju chladnicku tak sa to da :D alebo to minie cisto len za seba, cize za jednu osobu, vtedy by to teoreticky mozne bolo ... my doma mame veelmi obmedzeny rozpocet, takze sa snazime mat ako taky rozpocet, ale dodrziavat sa to velmi neda... tipujem cca 70eur na tyzden, niekedy vystacime aj z menej ak si tyzden predtym spravime riadny nakup 🙂 .. rozhodne zacnem nad donaskou rozmyslat, lebo veru ked idem do tesca na rozky , tak kupim vsetko len nie rozky :D
Ako sa poznam, tak donaskovy system by mi peniazky urcite usetril, lebo idem na nakup s presnym zoznamom v hlave, pokial na mna nezautocia aktualne ponuky, zlavy a dopredaje 🙂 , vysledkom casto je to, ze pridem domov aj s niekolkonasobkom komodit oproti planu 🙂 a doma zistim, ze nemam to, po co som prioritne do obchodu sla 🙂
Ale ako prave zistujem u nas v PB donaska Tesco mozna nie je a podla mapy na vasej stranke je mozna vo velmi maaalo miestach na Slovensku, slabe... Skoda ze sa nesutazi o realny penazny kupon na nakup v Tescu, kedze tuto sluzbu nie kazdy mozne vyuzit..
@simona157 Ahoj,služba je dostupná vo vyše 90 mestách a obciach Slovenska, môže ju využiť vyše 1,5 milióna ľudí. Nové lokality pripravujeme a môžeš s predregistrovať - medzi prvými potomdostaneš info e-mailom, že službu spúšťame aj u vás: https://www.tesco.sk/potraviny-domov/dorucujeme...
@daska_tesco Samozrejme pekne cislo, len v pomere cez vyse 5 miliona a 1,5miliona j to stale menej 🙂 A spomenula som to viac menej v suvislosti so sutazou, ze vacsinou sa sutazi o nieco co realne mozeme vyhrat vsetci 🙂 takze samozrejme nic proti vasej sluzbe, je super vidiet ze veci zo zahranicia sa pomaly priblizuju aj na Slovensko. Zila som v Anglicku a tam som donasku tesca vyuzivala kazdy tyzden 🙂 a tesim sa ked pride aj do PB
Milé mamičky, dnes sa s vami lúčim, stretneme sa opäť zajtra. Ak chcete službu vyskúšať, posielam ešte E-kuponik na prvý dovoz zdarma - platí pre prvý nákup cez službu Tesco Potraviny domov: https://www.tesco.sk/potraviny-domov/ako-to-fun...
@maaaaaaaria7 v tých 16€ je zahrnuté všetko. Keď robím napr. rizoto, tak v Lidli zvyknem kúpiť mäso, tam je dosť lacné a podľa mňa aj veľmi dobré, prípadne sa obzriem po akcii a je sa to dva-tri dni, robím husté polievky, na raňajky zväčša ovsené koláče, ktoré aj dlho vydržia a nestojí to veľa a veľká pomoc je práve to plánovanie. Predtým som týždenne minula aj 30€ a viac lebo sa nakupovalo bezmyšlienkovite - jedli oči. Teraz si napíšem vždy zoznam a držím sa ho. Samozrejme, ak nakupujem také veci do koláča ako slnečnicové semená, kokos, sušené ovocie, tak sa suma navýši o cca 4€ no zas mám tie ingrediencie aj na mesiac - dva, čiže to navýšenie raz mesačne si ani nevšimnem. Nepestujeme ani nechováme nič. Pokúšala som sa o redkvičky v kvetináči na balkone, ale zachutili mojej mačke. Ďalej nekupujem sladené a balené vody - stačí čistá z vodovodu, nekupujem sladkosti, ale ovocie, tiež podľa akcošky - teraz mám slivky za cca 0,36€/kg z Lidlu, nekupujem ani polotovary. Namiesto klasických sladkostí robím spomínané vločkové koláče, palacinky s džemom a tak...
@17alexis woow, chcem byť ako ty... 🙂 klobúk dole
Dobry den,
no je to tazke pretoze okrem beznych vydavkov sa niekedy pritrafia aj necakane ... preto si odsledujem letaky a vyuzivam rôzne kluby hlavne tesco club card lebo je naozaj vyborna.
@libka1 minulý týždeň napr. zeleninová polievka, kuracie mäso so špenátom a ryžou (špenát mám ešte na jedenkrát, čiže nabudúce ho nemusím kupovať), hrachová polievka a zemiakové placky, fašírky s vločkami so zemiakmi, zemiakova polievka a cestoviny s paradajkovým pyré, granadír, pečeň s ryžou, kuracia polievka a pečené kura. Robím dosť domácich nátierok, čiže aj tam sa dá ušetriť...
@mihula pravdaže návštevy ponúknem, mám vždy koláč, základ sú vždy vločky a zvyšok obmieňam, mám vždy navarené, čiže hladní neodídu a káva sa u nás nepije, nemá ju kto piť, max čaj. . Niekedy ten rozpočet prešvihnem o tri-štyri €, ale väčšinou sa zmestím. Ušetrené peniaze radšej dám na výlety. Je to už taký životný štýl... Niekedy sa kupovalo fakt všetko, čo prišlo, teraz už nie.
@17alexis natierky ficia aj u nas, decka to maju radi. Tiez pijeme len cistu vodu, niekedy doma odstavene stavy, ale to mame vlstne ovocie a zeleninu a sem tam bazovy sirup. Mineralky kupujem sem tam, lebo mam rada bublinkove.Vypijeme vela cajov a tie kupujem sypane. Ale jedla varim podobne ako ty, len viac masa. To ale mame zadarmo. Len dcerina desiata a olovrant do skoly ma vyjde okolo 1 eur denne, takze 2 eura na den pre vsetkych u nas nemozne...
@17alexis uau.. my sme traja. kazdy tyzden nakup zacca 60 € + raz do mesiaca nejaky velky nakup , kozmetika, cistiace, a pod za cca 100 € . takze do 400 e mesacne minieme na nakupy ... 😕 dvaja dospely + 4 rpcny syn.. + nehovorim o tom ze preiemerne 4 krat mesacne sa ideme najest aj von. a to sa mi ani nezda, zeby som kupovala nejake speci potraviny.. taky priemer skor
Už nás doma je to s plánovaním ťažké, aj ke´d si poviem naplánujem a kúpil len to čo treba, a miniem maximálne to, to nevyjde mi to, stále kúpim kopec "blbostí" navyše, sladkost9, chipsy, ale aj niekedy aspoˇn maličkú hračku alebo niečo pre radosť dcérkam, viem, že by som to nemala, ale.... som už 10rok na materskej a je to dosť ťažké, ale najprv zaplatíme účty, sporenie pre dcérky a odkladáme aj na nečakané výdavky ak to ide, jasné, že veľa mám neostane, ale miniem všetko, ale pre seba som si už pár rokov nič nekúpila drahšie, jasné nejaké topánky, ale to pozerám, keď sú v zľave, aj manžel niečo potrebuje kozmetika, pranie to kúpime, ale na oblečenie nerozhadzujeme pre seba a manžela, ale pre deti sa snažíme aby mali všetko čo treba a na jedení utrácame najviac, niekedy si poviem, že neviem plánovať šetrit, ale... snáď keď šporíme deťom mesačne aj to je niečo ako plánovanie predsa pre ich budúcnosť.
Takže plánujeme aspoň deťom niečo pre školu a to je predsa v dnešnej dobe potrebné. Takže aj keď niekedy nerozmýšľam, keď nakupujem v Tescu jedlo, ale predtým určite odložíme čo treba a potom už neplánujem, ale trochu si užijem a úsmev detí, keď im dám ich najlepšiu čokoládku, alebo lízatku stojí za to.
Ale aká služba domov by asi pomohla, niečo by som si odložila bokom, lebo tam by ma to tak nelákalo míňať a kúpila niečo na seba, no čo už, možno raz a možno aj s nejakým Vašim kupónom? ke´d šťastie dovolí.. Pekný deň. 🙂 🙂 🙂
@libka1 Skús tie vločkové koláče. Ja som neznášala ako malá vločky a teraz by mi stačili iba tie. Koláčiky z nich sú veľmi sýte a nejde tam cukor, sú sladké samé o sebe z ovocia, ktoré tam ide. U nás to sú raňajky, inokedy desiate. Asi ma tu ukameňujú, ale u mňa v kuchyni sa ani cukor nenájde, iba med, ktorý stojí mesiac bez povšimnutia... inak celkovo sa dosť inšpirujem varením práve na MK.
@17alexis prosím si recept na tie koláče🙂
@daska_tesco Áno, plánujem. Sledujem každý týždeň letáky a podľa toho potom robím plán, čo budem celý týždeň variť a iba to nakupujem. Málokedy kúpim niečo navyše. Týždenne tak miniem max 16€ a mám všetko, čo treba, aj dobroty. 🙂