Kedy ste zaviedli alergény do stravy vášho dieťatka?

miriam_nutrilon
28. apr 2014

Ako ste riešili zavádzanie potenciálnych alergénov ako lepok, ryby alebo vajcia? Kedy ste s nimi dieťatko zoznámili a v akej forme ste ich podali - aké konkrétne potraviny ste dieťatku dali?

euka210
28. apr 2014

dojceny, lepok pred 6m (krupica s mm), bielok (piskoty, vareny), zeler a pod. okolo roka, kr. mlieko okolo 10m (v strave), ryby (losos) vynimocne na Vianoce po roku a inak po 2r, uz je asi vsetko

stefka33
28. apr 2014

Ja som nič zavádzať nemusela. Tak napríklad čokoláda: dala som ho ako 7 mesačného postrážiť tetke, kým si odskočím na vecko a keď som sa vrátila tak mal 3bitku strčenú do polovice v puse a gúľal očami od rozkoše. Vajcia a lepok mu zaviedla moja mama, keď mu dala žuť kôrku chleba vo vajíčku. Ryby si zaviedol sám, keď začal chodiť a uchmatol si rybí prst z tatkovej večere pri telke. Asi tak. 🙂

tenerifka
28. apr 2014

Dcera ma 11 rokov, vsetky ptraviny sme zavadzali podla vtedajsch dostupnych noriem(nie na Slovensku).
Lepok-8 mesiacov
Ryby(biele morske) -10 mesiacov
Vajcia-zltok 6 mesiacov, bielok 1 rok
Kravske mlieko-v jedle od cca 10 mesiacov, namiesto UM od 1 roka
Pomaranc, papaya, avokado, banan, hruska, jablko-po 4.mesiaci, ostatne ovocie postupne po roku
Orechy, mandle-po roku

Dcera nema nijake alergie ani intoleranciu

miriam_nutrilon
autor
29. apr 2014

@euka210
@stefka33
@tenerifka Dobry den, dakujeme, ze ste sa podelili o Vase skusenosti so zavadzanim alergenov do stravy Vasho dietatka. Prajem Vam este pekny den!

miriam_nutrilon
autor
29. apr 2014

Mile mamicky, aj nadalej nam mozete pisat Vase skusenosti so zavadzanim alergenov ako je lepok/gluten, vajicka ci ryby do jedalnicka Vasho dietata.

sense
29. apr 2014

co sa tyka lepku tak ked sme jej davali zuzlat chlieb, co sa tyka vajicka zijeme v zahranici a tu sa
daVA vajicko hned cele i ked my sme davali len zltko...ale v 11 mes. mala uz aj bielok, co sa ryb tyka okolo desiateho mesiaca mala lososa a ked mala jedenast a jedli sme kalamare taky krik spusitla co chcela ze sme jej kusok dali a ten blazeny usmev som na nej malokedy videla ked nieco nove jedla....dokonca zjedla pred tyzdnom aj kyslu uhorku co si stihla "ukradnut" so stola, ma jeden rok (ale jest jej ju nedavam)....nema skoro s nicim problem co sa jej da zjest alebo ochutnat akuraz z bananu vracia tak ten nedavame....a napr. pre rajcinu urobila uz krik aj v obchode 😀

miriam_nutrilon
autor
2. máj 2014

Mamicky, kedy ste do jedalnicka vasho dietatka zaviedli lepok a v akej podobe, a kedy vajecny bielok, med, sladkovodne a morske ryby? Podelte sa s ostatnymi mamickami o vase skusenosti.

tenerifka
2. máj 2014

@miriam_nutrilon tak doplnim, med po roku a sladkovodne ryby este nejedli, ani ja ich nejem....