Tešíte sa na dovolenku a začne bez prestania pršať- tento scenár istotne každý z vás zažil. Aké aktivity vymýšľate pre svoje deti, keď neustále prší? Hráte sa hry doma alebo beriete pršiplášte a gumáky a vyrážate von? Píšte svoje tipy, počas tohoto premenlivého počasia sa istotne budú hodiť.
My chodime von za kazdeho pocasia, ked prsi, berieme prsiplast alebo dazdnik a aspon do obchodu sa prejdeme...niekedy to u nas vyzera od rana, ze bude prsat, ale cely den sa to nakoniec len kruti a ani neprsi - skoda by bola len sediet doma a cakat, kedy vyjde slnko 🙂 Ked prsi velmi, tak sa doma hrame - plastelina, nalepkove zosity, to je u nas teraz cislo 1
@25daniela Dakujem za vas mily prispevok, chvalim vasu kreativitu🙂
My chodíme na prechádzky aj keď prší, sneží, fúka, teda v každom počasí, inak by deti nevedeli čo so sebou, doma ich to celý deň nebaví. ALE, ak je to ozaj vonku veľmi zlé, tak sa chodíme s deťmi pohrať a vyblázniť do detských kútikov v širokom okolí. 😀 Inak doma tvoríme z plastelíny, vyrábame zvieratká a postavičky z roliek od WC, maľujeme, kreslíme, deti sa hrajú s dinosaurami, s legom, trocha TV. Občas spolu upečieme bábovku, či koláčik, no to musím mať pevné nervy. 😀 😉 😀
Ideme niekde do materskeho centrá sa hrať, alebo sa hráme doma, pozeráme rozprávky, niekedy vybehneme pred cinzak s muzom, aj s malým, aby videl, čo je to dazdik
Napríklad dnes u nás je nerpíjemne,,prší,fuka tak sa hráme doma,,malej sa velmi páči dávat bábike akože papat a pit z pohárikov a kočikovat ju 🙂 len dlho pri ničom nevydrží,,takže si čítame,,učíme sa rátat do 5 (máme 2r a 8 m) velmi sa jej páči rátat s maminkou na prštekoch,,alebo pozeráme rozprávky Krtkove dobrodružstvá 😉 kreslíme si alebo sa le tak šantíme 😉
u nas si kreslime, skladame lego, hrame sa s plastelinou, peciatkujeme, a hned po dazdi berieme plastenky, gumaky a ideme na polnu cesticku pozbierat slimakov - deti to potom davaju na travu - maju z toho velku radost 🙂
plastelina alebo cesto , skladacky,kreslime aj vodovkami ,peciatky, akoze varime alebo realne pecieme kolace pagace, aj do dazda sa von musi ist -prsiplaste dazdniky gumaky -pozeraju aj rozpravky alebo len rozpravky na pocuvanie pri hre ,goralky ,knizky ,detske puzzleeste vysavaju realne 😀
Dakujem, vam mamicky, za vsetky vase kreativne prispevky, urcite inspiruju vela dalsich maminiek!🙂
zobrali sa dazdniky,obuli cizmy a slo sa von na prechadzku.doma maju drevene kolajnice,tak sa stym idu vyhrat,a pomahali dnes pri vareni obeda,ci len nieco podat,alebo miesat.
@miriam_nutrilon teraz u nas prsalo takmer v kuse tri dni.Poobede som obliekla maleho do nepremokavych veci a gumacikov ,ja to iste v obrej velkosti a isli sme na prechadzku po dedine.Vyberali sme si najväcsie mlaky a skakali do nich. 🙂 Maly sa vyborne bavil a po hodine,ked si zacal suchat ocka,sme sa vratili domov a pekne do sucha.Ja som sa zabavala na susedoch,co zdesene za oknami stali a pozorovali nas. 😀 Myslim si,ze nie sme z cukru a dazd nam neublizi, oblecenie uschne a vsetko je zase ok.Mimochodom,tento tip na skarede dazdive pocasie mam od vlastnej mamy.Pred vyse 30rokmi robila to iste a chodila so mnou po mlakach 🙂
@kaaaty ano aj mna to zaujima.
@kaaaty @blahowoman nastrihala som slamky 😉
No, my vonku pocas dazda nechodime, iba ak musime, ale teraz cez prazdniny urcite nie, takze prave vcera dostali monsterky nove saty, usili si deti s pomocou maminky 😀 😀 😀 alebo potom malujeme donekonecna a vyrabame papierove hracky. Deti by najradsej pozerali iba telku, hrali sa hry na pocitaci, ale to zas mamka nedovoli, takze striedame vsetky mozne cinnosti, aj hrame spolocenske hry.