Spokojný spánok dieťaťa je snom každej mamičky! Máte nejakú účinnú radu, ako dosiahnuť pokojný spánok dieťatka? Podeľte sa s nami o Vaše skúsenosti. Iste nielen ja som zvedavá, čo pomáha práve vám 🙂!
Pred spankom v izbe nastriekam levandulovy biosprej a dobre vyvetram 😉 a dietatko si sladko spinka 😉
Mamicky, dakujeme za dobre rady 🙂
Dlhe prechadzky na cerstvom vzduchu, resp. spinkanie v kociari kazdy den a velka flasa Nutrilonu...my sme boli spokojni, davala som som Nutrilon HA , neskor klasiku. Maximalna spokojnost 😉 Pekny den zelam 🙂
spanok s oblubeným zajkom,na posteli nie v postielke kde sa dostatočne može otačat,,ked je nepokojna zavolam muža aby zaspieval ludové pesničky 😀 😀 😀 u nas to zaberá 😉
Pustim umyvacku riadu (uplne vazne) 🙂 Vzdy pri nej zaspi. Takze obcas umyvame aj ked je prazdna 😀 Alebo kojenie - na ceciku zaspi vzdy..
Na noc do Nutrilon HA mliecka davam 3 odmerky Nutrilon HA ryzovej kase budi sa iba raz za noc 🙂
Moju dcerku uspavam na fitlopte a spievam jej pesnicky. Do kazdej rucky ponozku a zachvilku buva 🙂 Citi maminu blizkost a nezny dotyk a to je to co dieta potrebuje.
Nam pomahal digestor a nosenie na rukach pocas obdobia koliky. A este stale sa kojime 17.mesiac takze to zabera krasne a totalne vyvetrana spalna,mimo zimy-celu noc. Maly je ladovy medved 😉
Nasa mala zaspáva na posteli, počas kojenia. Inak sama ani nezaspi. Jedine vonku v kociari.
Náš malý spinká v noci s nami v posteli, vtedy spí najpokojnejšie🙂
Do cca 8 mes. zaspavala Alenocka zasadne na rukach po flaske, potom zaspavala iba so mnou, teraz je podmienkou na denny spanok drzanie rucky a na noc rozpravka a hladkanie po hlavicke.... a zakazdym pusinka 😉 Ale ak spi u prababky, alebo u starkych, spi najspokojnejsie, lebo cely den sa blazni a nahana... 😉
Mne Katarinka (5,5m) chodi spinkat okolo pol osmej a to len polozim do postielky a chvilku sa pohra a uz aj spinka 🙂 horsie je to so Sofinkou (3r) ta by vydrzala hore s nami aj do pol noci,pritom vobec nespava cez obed 🙂
osvedcene: davat spat dietatko do postielky iba na noc, cez denny spanok riesit ine lozko.....kosik na spanie, kocik a podobne
tiez mnohym detom zaberaju pravidelne ritualny, dobre viem, ze dieta nie je potrebne kupat kazdy den, ale naprklad to kupanie niektorym na spanok velmi pomoze, ak je v rovnakom case
pravidelny rezim malym detom pomaha velmi so spankom, pravidelny pobyt vonku za kazdeho pocasia
striedanie kludoveho rezimu s aktivnym ...v pravidelnych casoch
zo zaciatku sa vyhybat hektickym navstevam, akurat tak babatko rozhodia vacsinou, ak zavolat k dietatku navstevu, nie vela ludi naraz
no a mama ma mat psychohygienu, ak je vystresovana, podrazdena, vsetci vieme, ze to vplyva neuveritelne na dietatko, ktore sa tak zacne chovat tiez
Mile mamicky, dakujem za vase kreativne prispevky, niekedy je to naozaj veda a treba vela trpezlivosti a kreativity na to, aby sme zistili, co na dietatko zabera, aby krasne a spokojne spinkalo🙂 Nechavate dietatko spavat s vami v posteli ci ho ucite na vlastnu postielku? Potrebuje vase dietatko tiche prostredie, aby zaspalo, ci skor nejaky monotonny zvuk?
@miriam_nutrilon
Môj synček spinká s nami v posteli.Boli tam pokusy,aby spinkal vo svojej postieľke,vyskúšala som asi všetko,ale keď vidím aký je spokojný v našej posteli,tak to už neriešim.Snáď tam s nami nebude do 18tky 😀
@dasiacik Dakujem dasiacik, ze ste nam napisali vasu skusenost. Verim, ze do 18tky to snad nebude🙂
Našim deťom sa snažíme cez deň trošku vybiť energiu hrami, športom, prechádzkou na čerstvom vzduchu. Navečer už majú kľudový režim, tíško sa môžu hrať, čítame/pozeráme s nimi knižky, rozprávame sa, potom ich nakŕmime, okúpeme a šup do postieľky. Pomodlíme, príp. zhodnotíme ešte deň a hráme hru, že kto vydrží neprehovoriť - ooood teeeeeeeeraz - o chvíľu zaspia... 🙂 😉 🙂
donedavna som kojila, teraz uz len v noci(cez den sme na NUTRILONE) ....spime v postielke no asi 2tyzdne sme stiahli bok postielky a mame ju spojenu s nasou postelou a je to super,aj pre drobca aj pre mna 🙂 ...a PRED spanim vyvetram izbu,chodime spat kazdy vecer v rovnaky cas a zaspava s plnou flasou NUTRILONU.......a budume sa 1-2x......samozrejme obcas potrebujeme cumlicek,tak sa zobudime aj viackrat...nemam to ,,super,, dieta ktore aj ked ma 6 mesiacov prespi celu noc,ako poniektori 😀 😎 😎 😎 😎
Mamičky, máte nejakú účinnú radu, ako dosiahnuť pokojný spánok vášho dieťatka?
dojčím 🙂