Ako si doma vyrábate bábky so svojimi najmenšími?

radka_malypan
27. apr 2015

Malý Pán a jeho kamaráti sú ručne vyrábané bábky z dreva. Výtvarník František Antonín Skála ich vyrábal viac ako 10 mesiacov. Tak sem moja kreativita až nesiaha, ja som skôr na tie ručne vyrábene z varešiek či z papiera. Ako deti sme si vyrábali bábky z varešiek a hrali s nimi divadielko. Toto mi zostalo dodnes a vyrábam ich zo svojou malou sesternicou a jej kamarátkami. A čo vy, vyrábate bábky s deťmi a ako? Dajte fotku ako inšpiráciu.

fra
27. apr 2015

Pekná téma 🙂 My sme s deckami zvykli vyrábať bábky aj všeličo iné- domčeky pre babiky, garáže pre autíčka, technikou Papier-mache (postup sa dá vygugliť)... s tým sa dajú robiť naozaj divy, rozmanitych tvarov a uplne podľa fantázie a pritom k nim treba len staré noviny, starú plastelínu, vedierko disperzneho lepidla a farby ... žiaľ pri sťahovaní sa tie vecičky niekam zapatrošili, ale mám pár starších foto 🙂

radka_malypan
autor
27. apr 2015

wau tak to je iný level, krásne. to určite vyskúšam.

dankaa78
27. apr 2015

Ja sice nemam foto ale urobili sme si jednoduchu babku-Duch Casper.Plastova rucka od balonika omotat vatou,natiahnut obycajnu bielu textilnu plienku a vytvarovat hlavu.Fixkou nafarbit desive oci a zuby a duch je na svete🙂

dankaa78
27. apr 2015

@fra parada nemam slov🙂

fra
27. apr 2015

@dankaa78 tak jasne že tie hlavičky som tvarovala a malovala ja a decka na ne len lepili kusky starych novín, ale pri takych jednoduchšich veciach, ako garáž či cele babkove divadlo sa zapojili do práce veľmi účinne 🙂

mrsbrown
27. apr 2015

Ja som kedysi urobila dcere z toaletneho papiera,starej rukavicky a kuskov latok takehoto pana pekiel :D Trvalo mi to 5 dni...kvoli suseniu...
...vidly su zo slamky a tiez mokreho toaletaka...farbila som vodovkami a zafixovala obycajnym lakom na vlasy....najprv som na taku tu gumovu-penovu lopticku,co vyzerala ako zemegula /lopticku som mala napichnutu na ceruzke/ patlala kasu z mokreho toaletaku...nechala vyschnut do rana...rano som namacala male pruzky toaletaku a lepila dookola okolo celej lopticky a opatrne napatlala dalsiu vrstvu...fakt treba opatrne,lebo sa vam prva vrstva moze rozmoct a olupovat...nechala vyschnut do vecera...rano znova zopakovala...je to ako kasirovanie,len som nepouzila ani papierovu pasku a ani pevny papier...jednoducho som chcela tvorit len z toaletaku...
..po zaschnuti som dookola po obvode rozrezala gulicku a vybrala lopticku..zlepila 2x vrstvou kasa+pruzky-bola to piplacka a musela som davat pozor aby som to zbytocne nepremacala,pretoze by sa to mohlo zdeformovat,alebo prepadnut...opät nechala vyschnut...po vyschnuti z kase vyformovala oci,nos,rohy,usi a detaily...nechala vyschnut...zospodu narezala krizik-otvor na prst..domalovala vodovkami,usila plast a urobila vidly... myslim ze sme to vtedy poslali do tv do nejakej relacie 🙂

imanuel
28. apr 2015

U nás aj takto: https://www.modrykonik.sk/blog/imanuel/album/sp... 🙂 Nie sú dokonalé, ale zabavíme sa. 😉 😉 😉

irenaliza
28. apr 2015

Moje dcérky rady vymýšľajú divadielka, na bábky nám stačili niekedy aj ponožky na rukách a zábava bola výborná. teraz má naša najstaršia dcérka 9ročná chuť robiť s menšími sestrami a tak im vystrihne z papiera, oni spolu vymaľujú nalepia na š 🙂 pajle a divadielko nacvičia a až potom volá mňa a tatina a našu najmladšiu na divadielko, je to super, hlavne, keď aspoň chvíľku sa dokážu vyhrať samé bez maminy a nehádajú sa a aj výsledok je na 1.