Zverujete svoje dieťatko mimo vaše ochranné krídla na viac hodín – aj na celý deň?

michaela_bupi
25. sep 2015

Mám veľmi dobrú kamarátku, ktorá má so svojim manželom dohodu, že jeden deň v mesiaci má „voľno od rodiny“ a môže deň stráviť úplne a len podľa svojich predstáv. Plne sa na manžela spoľahne, že sa o jej dve detičky plnohodnotne postará a ona môže venovať celý deň sebe. Komu zverujete dieťatko vy a na ako dlho?

zuska2001
25. sep 2015

máme 6 mesačného chlapca a nechávam ho s tatom. Zatiaľ na pol dňa, to zvládnu obaja. Myslím, že by sa dalo aj na dlhšie, ale kedže ešte papá veľa mateského mliečka, nechcem aby bol dlho bezo mňa. Ale myslím, že psychicky by už moje dieťatko zvládlo byť celý deň s tatom. su na seba zvyknutý, kedže tato robí na smeny a je veľmi často s nami doma.

martinkaha
25. sep 2015

My zverujeme naše deti starým rodičom, ale nie na celý deň, to by sme im nespravili! 🙂 Keďže sú na nich dvaja, tak sa o deti nebojíme. Majú rodinný dom a veľkú záhradu, kde sa deti hrajú vo "svojich zákutiach a tajných miestach". Niekedy im zveríme len našu najmladšiu 17 mesačnú, keď chceme so staršími deťmi podniknúť nejakú túru, či výlet, kde sa dlhšie cestuje autom. 🙂

bubelko
25. sep 2015

@michaela_bupi vzdy som nechavala muzovi, ak nemohol on, tak nastupili kamarati alebo plateny babysitting 😉 ked sme na svk, tak stari rodicia - hlavne svokra a potom moj otec.

irenaliza
25. sep 2015

ja som svoje 3 deti zverili manželovi na 4 celé dni,ke´d som bola v nemocnici-pôrodnici, zvládol to, ale už bol rád, že som doma. A keďže nemáme v meste žiadnych príbuzných, tak deti väčšinou so mnou a s manželom maximálne hodinku, dve aj to tie 3 staršie a najmladšia-16 mesačná iba chvíľku aj to musím odísť nenápadne, keď idem po niektoú z dcér na krúžok a manžel je náhodou skôr z roboty doma, inak stále tu najmenšiu nosím zo sebou a zveriť ich na celý eň 4 deti manželovi neviem, nie, že by som mu neverila, určite by to zvládol, ale predsa je to niekedy "des" a aj som rada, keď príde večer z práce a venuje sa aspoň 1-2- a tak a nemusím sama. takže zatiaľ to ťaháme spolu a ide to.

moni244
25. sep 2015

@michaela_bupi ako prepáč, ale tak to vyznie blbo, to nie sú jej deti, ale spoločné, prečo by nemohli byť s otcom aj celý deň bez stresov, či sa postará o jej deti? toto je nejaká nová móda, že deti sú len moje a manžel mi ich postráži?
Na stráženie dávam mojim rodičom alebo svokrovcom a keďže obe rodiny sú ďaleko, tak chodí min. na týždeň bez nás a nemám výčitky, že by som jej robila niečo zlé, žeby som ju odkladala a podobne, u svokrovcoch bola v lete 3 týždne bez nás

kajca84
25. sep 2015

Moj 5 rocny zvykne íst aj na viac dní k babke a dedkovi,22 mesacná este max.hodinku dve vydrzí bezo mna,tiez je vtedy so starymi rodicmi alebo otcom.

kupcovci
25. sep 2015

my zatial len k starym rodicom aj to len maleho ten ma 3 roky ,zuzka ma len 4,5mesiaca tak ta este len s maminkou 🙂

sardinka333
25. sep 2015

@moni244 no ale to si zeny robia samé...dieťa si hned po porode ,,pricucnu,, na seba strčia do postelí, na chrbty a bruchá snad na nonstopku - ok, kojenie manzel nezastupi to chapem, mnohé maju pocit ze oni to urobia predsa len lepšie ako ten otec...a niektorí muži sa prirodzene stiahnu aj keby mozno radi robili viac a iným to zase vyhovuje. Spočiatku som aj ja bola taká - vadilo mi ze zatial čo ,,stražil manžel,, malo dieťa ako pyžamko maskáčové bodyčko a na tom ,,šašovské,, dupačky div som nešla spiace dieťa prezliekat lebo ved toto by som mu v zivote nikdy na seba v takejto kombinácii nedala..a či manzel kupal a či nie som videla tiež podla stavu kupelne. Výbuch - kupal, uteraky na mieste - nekupal. Dnes neriešim......postara sa tak ako najpepšie vie a ja možem ist s kamoškou na pokec na kavu. Ked ideme spolu tak nam straži svokra, moja mama pripadne švagrovci. na tak dlho ako je treba pripadne ako aj oni mozu ak sa inak nedá... 🙂

reni1512
25. sep 2015

@michaela_bupi aj ja mam doveru u svojho manzela a mojich rodicov 🙂 ...aaale ked sme hodinu prec, chyba mi 🙂 cizeee nezverujem ju este na prilis dlho nikomu, som spokojnejsia ked som doma aj ja. Max mojim rodicom 🙂 ak musime odbehnut, alebo cez noc ked sme plesovali 🙂 Mala ma 2 rocky.

lucinkao
25. sep 2015

my vacsinou chodime vsetci vsade spolu plnohodnotne ma vie zastupit manzel a max ich nechavame strazit mojim rodicom ich krstnej a tete a to su ludia ktorym verim.priznavam ze mam.problem byt bez nich su to moje vymodlene zlaticka a tak rychlo nam rastu ze si ich chcem uzivat kazdu minutu.😉

bonaqa2013
25. sep 2015

ja som dokázala zveriť deti mojej mame. bol na mamu spoľah. Ale pred necelými 2 týždňami zomrela. Nečakane. ostatným až tak nedôverujem. a deti k svokrovcom idú len na návštevy....

sardinka333
25. sep 2015

@bonaqa2013 uprimnu sustrasť🙂 Nech spi v pokoji🙂

lajlilinka
25. sep 2015

Keď to je nutné, aj na celý deň rodičom, svokrovcom, mm tiež všetko okolo našej 5 mesačnej dcérky zvláda... Nemám s tým žiadny problém, nakoľko im plne dôverujem a viem, že bude o ňu dobre postarané. Malá má k nim vybudovaný veľmi dobrý vzťah, nakoľko je s nimi prakticky denno denne v kontakte.

monika333slov
25. sep 2015

@sardinka333 nie vždy je to volba zenyak je muz od 7.00-21.00 v praci 5-6 niekedy 7 dni v týždni tak asi vtedy nie je moc sanca na nejaky zvyk alebo plnohodnotné zastúpenie. Takže ja by som mu ich velmi rada nechala ale realne nie je kedy takze ak treba pomaha mi mamina.

luanas
25. sep 2015

samozrejme, že s tatom v pohode vydrží aj celý deň, dokonca už bol aj na prázdninách celý víkend u starých rodičov a nemali žiaden problém

bonaqa2013
25. sep 2015

@sardinka333 tie smajlíky.....

thinush
25. sep 2015

@sardinka333 čo s tým má spoločné nosenie a spoločné spanie? ja dcéru nosím, dojčím a spíme aj spolu a nemá problém vydržať bezo mňa s hocikým z rodiny...nemám rada toto generalizovanie.... ☹

terka1607
25. sep 2015

Teraz si pripadám ako krkavčia mama, ja som dcérku dávala sem tam spať k babke, alebo k prababke už asi od 5-teho mesiaca a úplne bez problému. Teraz má rok a dva mesiace a u babky spí lepšie ako doma 😀 Aspoň viem, že keď bude väčšia nebude mať problém prespať niekde inde ako doma a ja s manželom si aspoň užije spoločné chvíľky strávené osamote 😉

mysuliatko7
25. sep 2015

Môj manžel je na materskej.... 😎 😎 Takže áno, od synovho druhého mesiaca s tým nemám problém, aj keď prvé dni som stresovala 😝

mysuliatko7
25. sep 2015

@thinush
@sardinka333 Tak tak aj nas spi s nami, dojcim stale a nosim ho taktiez a ako som pisala vyssie,manzel je na materskej od synovho druheho mesiaca,cize je s nim cca 6 hodin sam.. A vsetci sme happy

bubloska135
25. sep 2015

toto u nas nefunguje ale dobry napad, asi to skusim zaviest 🙂

ivec16
25. sep 2015

zacinaju mi kurzy francuzskeho jazyka, to je najdlsi cas ktory travim bez svojho syna, strazi ho otecko a su to asi 2 hodiny. zatial dlhsie bezo mna nebol. ma 10 mesiacov

sardinka333
25. sep 2015

@bonaqa2013 jejda prepac, chcela som ta potešiť...ze to myslim v dobrom - len človek ani nevie ako to vyjadriť, prepáč ak to je nevhodné, ...ak sa ta to dotklo tak ešte raz prepač. Nebolo to myslene v zlom. 😖
Naša babka nechcela aby sme boli smutní - vraj ide na lepšie miesto, kde ju už nič nebude boliet a verila ze tam sa stretne s tými čo mala rada a predišli ju.

moni244
26. sep 2015

@thinush myskim, ze chcela povedat, ze zeny si dieta na seba naviazu, pricicnu a nikoho k babatku nepustia, lebo nik to neurobi lepsie ako oni a uz vobec nie chlap

michaela_bupi
autor
26. sep 2015

Milé mamičky, ďakujeme vám za vašu diskusiu na túto tému... Vaše názory nás zaujímajú.

dobromila1111
26. sep 2015

S ockom uplne bezne a bez pochybnosti, svokre len poslednu dobu (a to ma maly zajtra 2roky) na hodku von na prechadzku 🙂

black66
26. sep 2015

Ja mám len 3-tyzdnovu dcérku, s priateľom je to komplikované momentálne, takže som pri nej 24 hod denne, ale aspoň keď dojde kamoška kuknúť alebo niekto z rodiny som rada, že mám chvíľku off, ale takto by som sa ešte bála ju dať niekomu, musím ju mať na očiach i keď som vyčerpaná, ešte sa bojím o ňu 🙂

cichlida
26. sep 2015

No ja neviem ale starsie som od narodenia davala aj kazdy tyzden jednu noc prespat k nasim aj teraz tam rád chodi spinkat. A mladšie som im dávala pomenej ale tiež je zvyknuté. Pre mňa je to veľká pomoc. Nechapem ako píšu ze dieťa dajú niekomu v roku na pár hodin. My s manželom ked niečo máme tak vždy bolo kam dať deti. Ked boli menšie castejsie som telefonovala čo a ako...ale teraz už
zavolajú.sami;- ) a manžel taktiež nemá problem sú to aj jeho deti

nini1010
26. sep 2015

Moje dieta chodi do jasli,ked potrebujem zriedka odist pracovne na noc plnohodnotne ma zastupi manzel a mozem sa spolahnut aj na sestru,mamu a svokru.ich pomoc vyuzivam minimalne ale ked je to nevyhnutne s pokojnym svedomim im ju necham.su rovnako jej rodina ako ja a aspon z nej nie je mamin cecek.moj muz ked je s nou cely den sam dokonca aj uprace,minule spolu umyvali okna-priznam sa neviem ako to robi,ale je to skvele 🙂

bonitka7
26. sep 2015

Dcerka ma 2,5 roka a zatial som ju nechala s babinou iba v ramci nutnosti. Len preto, aby som mala ja volny cas pre seba - tak nie. Ked chcem na chvilku vypadnut z domu, alebo si sadnut s kamaratkami, tak zostava dcerka s tatinom.