Oteckovia sú plnohodnotným rodičom. Platí to aj vo vašej rodine?

michaela_bupi
21. sep 2015

Niektorí oteckovia dokážu zastúpiť mamičku pri starostlivosti o deti úplne plnohodnotne – od kŕmenia a prebaľovania, cez kúpanie, uspávanie, učenie sa až po zábavu. Niektorí sú pre deti predovšetkým na zábavanie sa 🙂 Ako to je u vás?

cenculinka
21. sep 2015

@michaela_bupi u nas je teraz veselo 😀 zacala skolka a do toho mame kult-otec 😉 oco sa so synom kupe, uspava, krmi, oblieka, syn nereve len ked ide do skolkys ocom, oca pocuva na slovo, mama je len na varenie a dodavanie cisteho oblecenia 😀 ano, u nas je oco plnohodnotnejsi rodic ako.mama, lebo len oco ho vie spravne tocit dole hlavou, dovolil mu soferovat auto,"piju" spolu pivo...a maminka moze na chvilku vybehnut s kamoskami na kaficko, synator si to ani nevsimne 😉

slniecko192
21. sep 2015

Áno platí, od kedy sa malý narodil, nechala som nášho ocka nech sa realizuje, od úplného začiatku a veru nerobilo mu problém nič, keďže to aj sám chcel. Začiatky boli všelijaké, kým si zvykol čo a jak, a dnes už náš ocko so skoro 4 -ročným drobcom dokážu fungovať bez problémov od ranného vstávania, umývania, odprevadenia do škôlky, cez hranie sa, učenie, až po večernú hygienu a uloženie sa na spánok, sú to zohraná dvojka a veru neľutujem. A ja mám dobrý pocit, že ak by sa náhodou niečo stalo a nebudem po ruke pár dní, moji chlapci si poradia. 🙂

jarnicka
21. sep 2015

Náš tatko je starostlivý a samozrejme na rozmaznavanie . Ked je potrebne dat kvapky do nosa ostrihat nechty alebo ockovanie ci ine nepopularne veci tak nastupujem ja... 😉

monhla
21. sep 2015

Náš tatinko dokonca rozmýšľal nad materskou dovolenkou, lebo s dcérenkami mu je najlepšie.
Jediné čo ho "odradilo" bolo to, že nech sa snaží akokoľvek, zvládne všetko okrem kojenia 😀 😀 😀
Dokonca tatinka tie moje princezné aj poslúchajú tamer na slovo. Tatinko je ale hlavne odborník na jašenie a športové aktivity, čo ja momentálne nezvládam /hlavne teraz ku koncu tehu/.

Mám istotu, že keby sa mi niečo stalo, tak o slečny bude postarané. A bez najmenších problémov. Hold, tatinka som budúcim deťom vyberala dlho, ale stálo to za to 😉

vydrnik
21. sep 2015

Doma tatika ktory pomoze co moze.od varenia az po uspanie synceka.Tskeho som dlho hladala az nasla a som rada ze mam takeho muza

monicm
21. sep 2015

@michaela_bupi Okrem kojinia ma manžel zastúpi vo všetkom. Síce nie tak "dokonalo" 😀 😉 , ale zato plnohodnotne. Vlastne, pri vymýšľaní vylomenín, hier a zábavy je neprekonateľný. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bubloska135
21. sep 2015

aj u nas je to tak, moj partner sa podiela od narodenia naseho synceka na vsetkom, najskor sa bal,ale ked zistil ze to nie je nic strasne tak ho kupkal, prebaloval, umvyval, uspaval, mojkal.
myslim ze je uzasny otec a nikdy by som nemenila 🙂

irenaliza
21. sep 2015

Náš tatko super,keď som bola v pôrodnici a ke´dže nemáme tu nikoho z rodinky, musel sa sám postarať o naše 3 dcérky- takže varil,umýval riad, chystal ich do školy a škôlky robil úlohy, obliekal, a zvládli to, aj ke´d s obliekaním najmladšia dcérka mala necelé 3 roky a nechcela si dať dole pyžamko, iba maminka- tak jej dal veci na to a prišli tak za mnou do pôrodnice, takže sa vynašiel a bola spokojná dcérka aj tatko,. Takže dokáže zastúpiť aj keď som doma- ale hlavne je s ním viac srandy ako s maminou, na tatka môžu liesť, kresliť fixami, voziť sa na ňom, ale aj spolu rady varia a hlavne miešajú krémy do koláčov. Takže okrem kojenia,čo robím ja, tatko dokáže zastúpiť, ale keď som prišla z pôrodnice, bol rád, že už nemusí byť na všetko sám, lebo vraj mu dcérky dali zabrať, nevedel, aké šperky, čelenky, lebo toto im nepasovalo... a tak, ale tatko je plnohodnotný vo všetkom, no nie? 🙂 🙂

zdena12345
21. sep 2015

Drobec má cez rok a tatík ma dokáže viac menej zastúpiť u všetkého a niektoré činnosti som prenechala vyslovene jemu 😉
(nehovorím už napr. čo mu oblečie, že nedá špinavé na opranie, nenavarí a nekombinuje jedlá...) no skrátka je to "len" chlap. Tak ako sa ženská nikdy nepostará o auto ako chlap 😀

kupcovci
21. sep 2015

Ja na môjho manžela nemôžem dopustiť tak ako my velmi pomahal pri prvom tak je to aj teraz pri zuzke,pomaha so všetkým prebaluje, kúpe, kľudne ho s malou môžem nechať sameho viem že sa o ňu dobre postará síce ju kus aj rozmaznava ale to k tomu patrí.😄

keiperka
22. sep 2015

u nás je to presne, ako píšeš...manžel zostal celý deň sám s dvojtýždňovým bábätkom a s prehľadom to zvládol...a dnes ich môžem pustiť na celý víkend samých (dcérka má 21 m.), a prídu so všetkými prstami na nohách a rukách :D

katti77
22. sep 2015

tak náš ocino, je super ocino.. zvládne úplne všetko (postará sa o jedlo, o kúpanie, o zábavu a najradšej sa s ním zaspáva, lebo také rozprávky ako rozpráva náš ocino nevie ani Dobšinský 🙂), viem, že keby sa mi niečo stalo tak môžem byť spokojná, lebo o malého bude postarané a to veľmi dobre... jediná vec, ktorú náš ocino nezvláda je kde čo je, oblečenie nevidí ani v skrini 🙂, ale inak je to ten naj ocino

martinkaha
22. sep 2015

Náš tatinko sa vie 100% postarať o všetky naše detičky, len horšie je to už potom s domácnosťou. 😉 Ale ja som na tom podobne, nedá sa venovať deťom, a zároveň aj "pulírovať" dom. Preto je NAJ, keď sú v rodine rodičia dvaja! A babky a dedkovia, tety a strýkovia, ktorí radi postrážia deti sú na nezaplatenie. 🙂

dankaa78
22. sep 2015

Nas tato je plnohodnotny moj dvojnik👪

bubelko
22. sep 2015

@michaela_bupi keby som na mesiac zmizla, zbadali by to jedine na vareni. Ale jest by sa to dalo. 😉

luculik12
25. sep 2015

urcite ano🙂 tatino vie niektore veci najlepsie🙂 sme rady, ze ho mame🙂

monkamonka
25. sep 2015

Tak to Vám teda fakt závidím/v dobrom/náš tatino sa o nás stará čo sa dá ale iba finančne po príchode domov je to dalšie dieťa ktoré si nenie naložiť jesť, odložiť zo stola,oblečenie sa vála kade tade po zemi občas sa aspom z malým pojaší ale to je asi tak všetko každý deň počúvam aký je on chudáčik unavený,dostane masáž a večer ešte aj nejaký ten chlebíček ku telke,z domova žiadne návyky nemá a všetko aby som mu pripomínala čo ho samozrejme strašne rozčuľuje.už som s toho celkom unavená a musím zaviesť nové pravidlá O((budto sa chytí alebo... 😒

bonitka7
26. sep 2015

Ano plati. Tatino dokaze vsetko. Jedine co nechcem, je nocne vstavanie, tatino totiz chodi do prace. Ja som cele dni doma, tak ak treba, ja viem dospat, ale tatino v praci nedospi. Takze setko okrem vstavania k dcerke 🙂