Nekonečný boj so škvrnami na oblečení môjho dieťatka – ide to bez chémie? Máte recept?

michaela_bupi
2. nov 2014

Ako neskúsená mamička som hľadala rôzne pomôcky ako sa zbaviť škvŕn od ovocia, zeleniny či iných dobrôt, ktoré môj papkáčik neustále papal. Vždy sa pri tom neskutočne zababral – deti na to majú talent... Hľadala som rôzne prírodné recepty ako ocot, sóda bikarbóna, ale najväčší úspech malo tuhé mydlo na škvrny, vhodné na detské prádlo + zubná kefka. Nedám na túto dvojkombináciu dopustiť. Ako bojujete so škvrnami vy?

stanislavao
2. nov 2014

@michaela_bupi najlepsie na skvrny je tekuty Ariel odstranovac skvrn. ziadne predpieranie, ziadne drhnutie. nalejeme na skvrnu + pridame k praciemu prasku. ja pouzivam jedine Persil sensitiv. ziadny iny praci prasok nevyperie tak dokonale, ale tento Persil. ked k bielemu pradlu pridam obcas len tak preventivne ten Ariel tekuty odstranovac skvrn, tak je pradlo uzasne snehobiele, ako nove. aj 2 rocne pradlo, je ako prave kupene, take je biele. a flaky moje deti nemali nikdy nemali na obleceni. vsetko sa mi vzdy vypralo. az na jednu vynimku a to je pupava. zlte flaky od pupavy sa nevyprali s nicim.

lasina
2. nov 2014

Najlepšie zo všetkeho čo som vyskúšala je zlcove mydlo.

vevesh
2. nov 2014

@michaela_bupi dolezita je aj pracka, nie len pouzite prostriedky... Moja nikdy nic nevyperie 😠 😠 😠 a u maminy kraaasne bez flakov...jej pracka dokonca dvojrocne flaky odperie... 😎

zutera
2. nov 2014

@vevesh pravda,já jsem měla starou pračku a oblečení samý flek,pak jsme se stěhovali do domečku,tak jsem si kupovala novou Bosh asi za 800€ a mužů prohlásit že je jedno čím peru a vyperu všechno-i ty staré fleky! 🙂 🙂

wolfie
2. nov 2014

vsetky flaky pred pranim vydrhnem zlcovym mydlom, ked je to extremne tvrdohlava skvrna, nalejem na nu vanish alebo ariel na skvrny a necham posobit...potom to uz iba hodim do pracky...problem je v tom, ze ako pise @vevesh, mozem mat aj najlepsi praci prostriedok na svete, ked je nanic pracka, jednoducho si nepomozem...uz vela veci bolo takto vyradenych na nosenie len na doma,teraz si uz radsej dam tu namahu a vydrhnem to v rukach

katkabalon
2. nov 2014

Ja mámv veľmi dobrú skúsenosť so sprejom na predpieranie Pre wash od Amway aj s bielidlom Bleah ktoré je na báze kyslíka s tým mi všetky škvrny hlavne tie detské od jablka ,bananu, mrkva a spústu iných krásne išlo dole 🙂 a ešte je to aj nezávadne pre prírodu 🙂

dobromila1111
2. nov 2014

Ja sa snažím škvrny večer po zababraní namočiť a vydrhnúť žlčovým mydlom. A stojí mi to tak až kým neperiem 😀 to bieleho prania pridávam lyžicu octu. 🙂

exupery
2. nov 2014

Zlcove mydlo,ariel na skvrny...

voskovaeva
2. nov 2014

kzupujem si v polsku oxy je v takovej krabicke ako aj u nas vanis len podstatne lacnejsi vyjde tam zhruba na 40 sk.

mataba155
2. nov 2014

@michaela_bupi no tak pri mojej prvej dcere, som nevedela co su to nevyprate flaky. Manzel robi v zahranici a nosil mi prasok Persil sensitive, ten som nasypala do teplej vody, namocila zababranu vec, prisla som do kupelne aj po pol hodine a vytiahla som bodicko z vody krasne ciste, bez toho aby som sa ho len dotkla!!!
Teraz manzel chodi iba lietadlom, takze mi uz prasok nenosi. A ten co kupim tu na Slovensku, ani zdaleka nema taky ucinok. Takze teraz pri synovi, mam aj flakate veci, a som z toho tiez nestastna. Ale dost vyperie zlcove mydlo z Dm-ky

katarinka289
2. nov 2014

Savo perex...aj na fatebne som dala a vsetko zostalo pekne,len skvrny zmizli

hrzulka
2. nov 2014

Ja používam vanish mydlo 😉

michaela_bupi
autor
2. nov 2014

Mile mamicky, dakujem za vase tipy na pranie skvrn, vidim, ze pouzivate roznorode prostriedky a kazda z vas ma svoju vlastnu skusenost s bojom proti skvrnam... Rada by som vam predstavila aj nasu novinku v Bupi sortimente - Bupi BABY mydlo na skvrny a na pranie, ktore je vyrobene na baze zlcoveho mydla, ale je zjemnene tak, aby vyhovovalo aj tomu najjemnejsiemu detskemu pradielku a detskej pokozke. Ak budete mat zaujem ho vyskusat, napiste mi do internej posty 🙂. Dakujem.