Môj manžel je suverénny takmer pri všetkom, čo v živote robí. Rád veci manažuje. Avšak pri kúpaní nášho syna bol len asistentom, manažér som bola ja 🙂 . Bol mi po ruke, keď som potrebovala podať mydlo, šampón, uterák, sám sa však odhodlal na kúpanie až vtedy, keď náš malý sám sedel. Mal akýsi prirodzený rešpekt. Ako to bolo s kúpaním bábätka u vás?
začal hneď v prvý deň ako sme prišli z pôrodnice a kúpanie našich oboch detí mu zostalo až doteraz (už 6 rokov), s tým, že dnes sa kúpu všetci spolu a ja občas keď ich tak počúvam rozmýšľam či mám dve alebo tri deti🙂
@michaela_bupi Presne aj moj manzel. Ked som prisla z porodnice, hned zacal kupat on. Mam dvojicky a bala som sa kupat synceka, ktory bol mensi. On sa toho hned chopil, nemal vobec obavy. Odvtedy kupe len on. Oboch 🙂 Hned od zaciatku ma vedel plnohodnotne zastupit. Krmit, prebalovat, vsetko.
Moj tiez hned, ako sme prisli, aj prebalil, okupal, len kocikovat ju nebol ani raz sam
nikdy a mame 3deti,nenabral odvahu,ale poctivo prebaloval aj ked skoro "blil"
Moj manzel kupal obidvoch nasich syncekov na druhy den ako sme prisli z porodnice,a tak sme si ich pri kupani striedali kazdy druhy den,az kym nezacali sediet odvtedy kupem iba ja,lebo manzel sa teraz boji,ze maly sa uz sam hyba a da ako on chce,ze aby sa preistotu nieco zle nestalo,nech kupe radsej maminka 🙂 teraz ma voci tomu respekt.
moj muz deti nekupal. Nechcel, netrufal si... Mne to vôbec nevadilo, neriesila som to.
moj muz kupal malu odkedy sme prisli z porodnice, ked bol doma, kupal on. a je to doteraz. ked je vecer doma, tak ju okupe on.
dcéra má rok a tri mesiace a ešte nekúpal 😀
mm hned od zaciatku. nebal sa, ze je malicky.
len to ma hneva, ze ked dieta v skolke povie, ze ho kupe tatino, tak castokrat z neho spravia pedofila a ma na krku vazbu a sud.
@michaela_bupi u nas tatinko vela pracuje :( takze malu kupavam ja .a prvy krat a sam ju okupal ked som bola v nemocnici na operacii zlcnika.a samozrejme aj potom ako som prisla domov kedze som sa nemohla dlho namahat sikovny to nas tatinko ;)
nas tatik starsieho syna kupal od zaciatku a dobre sa pri tom vyjasili vzdy
od kedy som prisla so starsou a potom aj s mladsou domov z porodnice odvtedy ich kupe on.... osprchuje okupe a vzdy ich aj vybera z vane a potom s nimi v uteraku leti do izby a baby mavaju rukami a kricia ze su vcielky....
Ked si maly vedel sadnut, odvtedy ho kupal on
@michaela_bupi oboch v porodnici. a doma kupal vzdy, ked bol doma on 😉
Odo dňa, keď sme sa vrátili z pôrodnice..... Paradoxne, ja som mala trocha obavy z kúpkania, manžel sa toho teda suverénne ujal .... 🙂 Bezproblémov 😉
Ja som začala kúpať dcérku, až keď mala tak cca. 5 mesiacov.
Moj manžel dcéru nikdy nekúpal ani nesprchoval - má už 6. Ani neprebalil, ani jej zadok neutrel. Sorry, ale je to pravda.
@xckaret ďakujem za úprimnú odpoveď. Vôbec nie je potrebné sa za to ospravedlňovať. Každý otecko má v rodine inú rolu - verím, že ten váš exceluje zase v iných veciach 🙂.
Práve preto o tejto téme diskutujeme, lebo nás zaujímajú jednotlivé úlohy, ktoré oteckovia v rodinách zastávajú... 😉
@michaela_bupi nas tatino kupal hned prvy den ked sme prisli domov, ja som sa bala 😀 a dodnes sa kupu spolu uz vo vani mna tam ani nepotrebuju
prebaloval a prezliekal od prvej hodiny ako sme malu (6r) doniesli z porodnice, ale na kupanie si asi 2-3 mesiace netrufol.
pri synovi kupal asi od jeho mesiaca, inak robil vsetko. teraz si maly (3r) na kupanie iba tatina pyta - tatooooo, som vo vaniiiii, pod ma kupat 😀 😀 😀 a ja potom trpnem ci sme susedov nevytopili po tej potope co spolu narobia 😅 😀
Môj kupkal asi mesačného malého. A na môj povel (potom som si uvedomila,že asi nepresný,keďže je chlap a navyše ITckar) "a teraz mu opatrne ponor hlavičku (myslela som len vlásky), urobil z nášho malého potápača 😀 našťastie,dodnes miluje vodu a už sa ponara aj sám.
Hned. Mame dvojicky a kmital okolo nich rovnako ako ja. Chlapi mnohokrat lepsie kupu ako baby, baby mnohe maju z toho akoby strach alebo su denglavejsie na ruky pri drzani babatka 😉 A inak, teraz ich kupe takmer vylucne on, ja mam tretie babatko 🙂
hned ako sme prisli z porodnice kupal maleho kazdy vecer..robi to do dnes. syn ma 2roky
@michaela_bupi úloha oteckov? Iba čo byť plný bankomat... 😀
Manzel je rad, ked moze napustit plnu vanu a kupat sa aj s malym. Vo vanicke vacsinou ja kupem, ked to skusal on, tak skoro vylial celu vanicku. 😀 Ale rad pomaha, aj s prebalovanim.
Moj muz tiez nikdy nekupal malych sam. Asistoval a kochal sa, a ja by som mu to ani nedovolila :D ja som si to chcela uzit, neviem si predstavit ze by mal on malych kupat a ja co? 🙂
Nepamatam si to presne, ale bolo to kratko potom ako sme prisli s malou z porodnice 🙂 Teraz bude mat mala dva roky a ked sa chvilu nepozeram hned behne tatinkovi do sprchaca, velakrat aj oblecena 🙂
Zo zaciatku sa bál malych kúpať, že sú moc mali a on takého drobca nevie ani chytiť do ruk, najprv som umývala aj prebalovala sama, ale zato muž nás s radosťou fotil, lebo tento zážitok treba zachytiť na pamiatku. Ked už mal starší asi 3-4 mesiace, už ho chcel kupat, potom sme sa dohadovali, že kto ho bude kúpať, lebo sme chceli obidvaja. Teraz keď treba malych okúpať a ja nestíham, vždy to rád urobí🙂
@michaela_bupi moj muz kupal maleho uz v porodnici a kupe ho dodnes 🙂 je to ich maly ritual a ja ich nechavam aby si to spolu uzivali.