Výber nosných mandlí - Trstená

mim987
30. jan 2023

Ahojte , za dva dni nás čaká výber mandli so synom 5r v Trstenej . Dr Obdulovič mu to bude vyberať . Mate prosím niekto skúsenosti ? Ja som sa už pýtala síce aj sestričky , ubezpečila ma , že budem môcť byt pri synovi pokým nezaspi a aj pri prebratí budem s ním ale bojím sa , aby nakoniec mi nepovedali , ze ho uspoa až na sále a ja tam nebudem . To by syn niesol zle .

samanta44
2. feb 2023

@mim987 pokiaľ viem najprvu dajú oblbovak tak mu to bude jedno a uspia ho na sále aspoň u nás to tak bolo.

karina22
17. mar 2023

@mim987 prosím Vás viete mi povedať ako to prebiehalo? Mojho syna to caka tiež, 2.maja...a uz teraz som v strese 😪

mim987
autor
19. mar 2023

@karina22 ahoj. Prišli sme ráno , ubytovali nás , dali malému pyžamo . Okolo pol deviatej prišla sestrička s naladovkou, to mala v takej striekačke malej, strekla som to malému pod jazyk . Zachvíľku už bol mimo , ako keby bol opitý . Odniesla som ho na rukách ku dverám operacky , tam si ho vzala sestrička . Za asi trištvrte hodinku ho priviezli naspäť . Prebrali ho, všetko ok , musela som pri ňom sedieť a držať ho aby ležal na boku… zaspal hneď a dve hodiny asi spal . Potom sa zobudil a trochu mrnkal, že ho boli hrdlo ale nič hrozne . Aj sa najedol polievky , neskôr jogurty nejaké zjedol . Na druhý deň ráno sme šli domov . V pohode to bolo úplne , fakt nemusíš mat stres .

karina22
19. mar 2023

@mim987 ďakujem krásne za info, no snad to bude aj u nas mat taky super priebeh 🙏 nejaké bolesti nemal po tom vybere mandli?

mim987
autor
19. mar 2023

@karina22 áno, sťažoval sa sem tam, že ho boli hrdielko ale tak sporadicky a nie nejako výrazne , že by plakal a to on je dost citlivka takze to isto nebolo nejak hrozne . Skôr hlava ho bolela ale vraj aj to je normálne po tom zákroku ale to vraj máva malo detí … dávali sme mu nurofen na to a prešlo. ale fakt to bolo úplne v pohode čo sa zákroku týka , vlastne najhoršie na tom celom niesol infúziu , že mal v ruke až do druhého dňa , vraj pre istotu to musí mať až do rana keby niečo a keď mu to vyberali tak hulákal tam lebo to mal prilepené tou páskou hnusnou ale sestričky boli milé , snažila sa mu to čo najšetrnejšie odlepiť no ale zážitok s mojim synom toto 🙈😂 no a este bol dost hladný keďže mohol iba polievočku jogurt a také jesť takze aj z toho bol taký nervóznejší ale čo sa týka tej samotnej operácie tak som bola sama prekvapená , že pohoda , na to aký som mala tiež stres z toho. On si od tej naladovky nepamätá absolútne nic ani ako sa prebral až potom na druhý krát led sa zobudil . Keby mu ja nepoviem, že mu pán doktor opravoval noštek tak on ani nevie asi že mu čosi robili .

karina22
19. mar 2023

@mim987 moj 8 ročný ma tiez slaby prach bolesti, on umiera aj pri sopli 😂 takze som veľmi zvedava ako bude toto prežívať, neviem ci si nepopytam tu naladovku ked bude po zakroku aj ja aby som to tam s nim zvladla 😂
Hlava zvykne bolieť myslim po narkóze skor, byva do zvracania, s tym ratam ze mu bude kadejako...
Ohladom tej stravy mi bolo povedané len toľko, ze mu ju musim zabezpečiť ja kedze je to akoze jednodnovka... Netusim ani co mu mam teda zabezpečiť na to jedenie, je tam problém s prehltanim ked kazu tekute? Nosna mandla je snad mimo hrtanu ci? 😄 Idem asi študovať na google lebo som úplne mimo akosi 😄

mim987
autor
20. mar 2023

@karina22 haha no veru tá naladovka musí byt ale riadny kentus , mne bolo až do plaču keď som ho videla ako je mimo , naháňal mi tam akýsi spací prach farebný vraj tam lieta všade . Aj smiešne to bolo aj hrozne , no ako na drogách …. Ale aspoň nemal stres no …. Ta strava tekutá aby nenamáhal asi aj svaly aby nežuval a hlavne aby to nebolo horúce len take letné a hrdlo ho bolelo asi hlavne z tej hadice čo dávajú do krku keď operujú …. Ja som môjmu brala vývar , je tam aj chladnička aj mikrovlnka takze je to tam kam odložiť a ešte nejaké jogurty , termix , nejakú výživu detskú … na druhý deň ale už cestou domov jedol mufin lebo nevydržal to proste , hodný bol strašne . Ale nič mu nebolo našťastie z toho 😅

mim987
autor
20. mar 2023

@karina22 a hlava môže aj po narkoze ale oni to robia aj v takej polohe , že hlavu ma akosi zaklonenu dozadu úplne tak vraj z toho tiež … ale inak mu bolo dobre , nevracal ani nič , len smädný bol . Ale zvládol to super , sa mu nechcelo odtiaľ ani domov ísť , si to užíval že môže ležať v posteli a potrat tv a ešte aj jest v posteli 🤣 potom doma rozprával babke , že bol ako v hoteli , že super tam bolo 😂