Bakšiš v Turecku

28. jún 2023

Ahojte ,otázka ohľadom dovolenky v Turecku. Prvý krát počujem o Tom, že keď dáte do pásu peniaze, tak máte lepšiu izbu....je to pravda? A to len dať peniažky a nič nehovoriť? Vyšlo vám to??
A ešte otázka ,ako je to s minibarom na izbe , je to bezplatné ? Ďakujem za rady a skúsenosti pekný dník

marseillefan
28. jún 2023

Zhodou okolností ti píšem z Turecka... Sme tu už druhý krát, bakšiš sme nedávali a izbu máme normálnu (rovnako minule). Neviem si predstaviť, čo je lepšia izba, všetky izby sú tu viacmenej rovnaké. Sú tu také veci ako výhľad na more a podobne, ale za toto sa pripláca v cestovke. Bakšiš sme dávali na našej prvej dovolenke v Egypte, dali sme 10 dolárov do pasu a dostali sme rovnakú izbu ako keby sme si nič nepriplatili. Takže za mňa osobne je to hlúposť. Bakšiš by som na recepcii dával, keby som bol s izbou nespokojný a chcel si ju vymeniť. Vtedy by som prišiel s konkrétnou požiadavkou akú izbu chcem a buchol by som recepčnému bankovku. Myslím, že by neodolal.

majkabambulik
28. jún 2023

Suhlasim, vyceria na teba zuby budu prisahat na kadekoho ze ti daju to najlepsie no ale nic lepsie nedostanes. To si len kupis par minut falosnej ochoty, a co chces pocut to ti povedia. Uprimnost a skutocnu obetavost za tych par dronych od nich necakaj, ty si chodiace vrece penazi tak sa ku tebe aj spravaju, len aby si pustila viac z toho vreca najlepsie par stovak aj ked v podstate za nic. Ak potrebujes riesit tak to ries oficialne cez cestovku. Nasa skusenost.

zuzanka.zuzu
28. jún 2023

lepsie izby su rezervovane pre nemcov 😉 tu 10 ani 20 eur alebo usd nepomoze

petamich
29. jún 2023

nie takto to nefunguje 🙂 ale radi si myslime, ze ano - kazda cestovna kancelaria tu ma pred-rezervovane izby urciteho typu a tie potom ponuka klientom, takze ak pojdes cez cestovku, ktora ma izby typu xy, mozes dat baksisu kolko chces, inu izbu nedostanes (resp. typ)

inak explicitne som sa pytala tej "nasej" pani, ci ma zmysel chodit cez rakuske/nemecke cestovky (kedze su vacsi klient a maju v Turecku viac izieb v hoteloch) a ci je pravda, ze slovenske maju horsie izby a odpovedala mi takto, su slovenske cestovky, kde sa ti nestane, ze dostanes horsiu izbu a potom su take, kde je to mozne

luliu
29. jún 2023

Zalezi čo si si kúpila, my máme minibar bezplatný, denne doplnany.
Baksis do pasu nedávame.... Izbu máš pridelenú vopred

petamich
29. jún 2023

este k minibaru, kazdy rok mame minibar zadarmo a denne doplnany, ci to tak je v kazdom zariadeni neviem

oli18
29. jún 2023

Zase? Kazdy den to iste? Ste naucene z domu, tak davate? Kedy to konecne prestane? Je jedno, ci doma, ci inde.

sense
29. jún 2023

V Turecku som bola 3x. Nikdy som nic do pasu nedavala a vzdy som som mala izbu s vyhladom na more. Minibar bol zadarmo ked sme mali all inclusive. Inak nie , cennik si tam mala nalepeny.

adulka07
29. jún 2023

Boli sme minulý rok a ideme aj tento ...izby má cestovka dopredu rezervované...do pásu sme nič nedávali a izba bola pekná s výhľadom na more...minibar bol v cene All inclusive a denne doplňovany...ale mali by ste to mať v opise hotela

domiklik
29. jún 2023

Tieto moresy neplatia už ani v Egypte, nie ešte v turecku

momi1_1
29. jún 2023

@sense ak to máš v zmluve a máš zakúpenú izbu s výhľadom, tak to má byť samozrejmosť. Nám sa nestalo ešte, že by sme im museli takto niečo dávať. čo sme mali v popise v zmluve, tak to sem všetko mali

kornelies
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adulka07
29. jún 2023

Drobné sme akurát dávali upratovacke a tá mám urobila labute z uterakov a bola sa posledný deň rozlúčiť a poďakovať 🤗...a čašníkom, ktorý sa potom ozaj starali a boli milý

sense
29. jún 2023

@momi1_1 raz sme mali extra vybratu ze s výhľadom na more, 2x nie a dostali sme

majlo1234
29. jún 2023

Sprepitne davam ludom za nejaku dobre vykonanu sluzbu-upratovackam, casnikom, animatorom, liftboyom…recepcnym malokedy, jedine ze ozaj s niecim pomozu. Pokial mi pri prichode daju na ruku kluce, a povedia dovidenia pri pdchode, nedavam nic

hiro
29. jún 2023

Baksis nedavam, ale jedneho dna ked som bol este na hoteli dal som recenziu na booking ci trip advisor ci kde a sa teda diali veci 🙂 Zrazu mi doniesli misu ovocia, vsetci sa zacali usmievat, na recepciu si ma volal, ze ci vsetko v poriadku, ci nieco nepotrebujem a tak 🙂