Život v dedine Budiš

magic08
10. jan 2024

Dievčatá z okolia, ktoré poznáte dedinu Budiš, môžte mi niečo napísať o živote v nej? Skladba obyvateľstva, čo všetko je v obci, dostupnosť do okresného mesta. Je to dobrá dedina na bývanie?

alickapusinka
10. jan 2024

Je to mala obec. Možno sa začnú rozrastať stavajú tam nejaký domy. Vedľa je obec Dubové. V obciach sa konajú hlavne v lete rôzne akcie. Je tam prameň vody liečivej. V Budiši je plnička vody rôznych dá sa tam zamestnať. Majú aj obchody Jednota. Najbližšie kde kúpiš to znamena tie väčšie obchody už v Turčianskych Tepliciach. To je od Budiša 12,1 km chodia pravidelne autobusy do Teplíc lebo chodia tam ľudia z Budiša do Teplíc do práce.

magic08
autor
10. jan 2024

@alickapusinka čiže je to dedina v pohode na byvanie, co sa tyka dostupnosti do mesta, do skol. co skladba obyvatelstva v dedine, skor stary? ci su aj mlade rodiny? okolie?

magic08
autor
10. jan 2024

a dochadzanie o Martina? to je uz o dost dalej? ale predpokladam, ze mozno aj tak ludia pracuju?

alickapusinka
10. jan 2024

@magic08 cestovanie do Martina je najprv do Turčianskych Teplíc a potom do Martina. Alebo treba vystúpiť z Budiša v Diviakoch a hned je vlaková stanica. A tam idu vlaky do MT aj z MT. Alebo potom autom do Diviak nechať auto tam a prestúpiť na vlak. Dostupnosť do mesta Turčianske som TI písala z Budiša do MT je to 31,3 km tam to iste nazad. Sú tam aj starý ale už aj mlade rodiny treba si to pozisťovať.

magic08
autor
10. jan 2024

@alickapusinka tak zacinam zistovat informacie na nete, najskor, kedze sme velmi daleko, nepozname vobec okolie. Dakujem ti pekne za cas a informacie

alickapusinka
10. jan 2024

@magic08 nemáš začo. Je tam aj závod plnia tak rôzne ochutene neochutene vody niekedy tam brali že potrebovali niekoho. A čo mala si tam ísť bývať.

magic08
autor
10. jan 2024

@alickapusinka pisem ti sukromnu