Ahojte.Zajtra idem zo synom 6 ročným na vybratie nosných mandlí do nemocnice v Trnave.Mame tam byť už ráno na 7mu a budú mu to robiť v celkovej anestézii.Od polnoci nemá nič jesť a ani piť.Neviete niekto,či nás tam nechajú,alebo nás pustia ešte v ten deň domov?
Ja sa pripnem ak mozem, dcerke idu vyberat v bb.. ako potom osetrovat alebo co robit?
@dominika1988 aj mojej idu tahat tekutinu z usiek.. ma tri roky a je to ako zive striebro, preto si neviem predstavit ten kludovy rezim.. ako dlho trval zakrok?
@dominika1988 az tak dlho? Mne tvrdili ze tak polhodku aj s uspavanim, ale sa mi to zdalo kratko.. no najhorsie ze s nou bude musiet ist muz, nie ja 😔 mame mesacne babo a kojim, nemozem byt pri nej.. uz teraz mam z toho navarene ako to zvladne.. bojim sa, ale musi to absolvovat.. uz na jedno usko horsie pocuje..
@xsuzannex trvá to iba pol hodinu nebojte nie tak dlho 🙂 po operácii pôjdete za ňou na Jisku a potom vás už prevezú na izbu 🙂 tam ešte bude spinkať a plakať... Po cca 2h jej dajú puding (taký ten jogurt) a keď nebude plakať tak pôjdete domov len musí ísť aj cikať🙂 a po operácii 3-4 dní kašovita strava aby nezačala krvácať z vnútra to musíte aj sledovať a aj zápach z úst aj by sa vám zdalo že jej smrdí z úst tak hneď volať doktorke buď svojej detskej alebo do nemocnice🙂 a cca po 4-5 dňoch už môže ísť aj vonku 🙂 pošlem vám do správy ten postup po operácii
Aj nás to čaká v BB, na orl klinike aj s ušami 😟
@sonicka96 môžte aj mne do správy poslať ten postup? Ďakujem
@maminuska33 a idú vyberať či orezavat?
@fiafia vyberať
@maminuska33 aha. Nás čaká v auguste orezavanie laserom. Držím palce aby to bolo čo najskôr za vami ☺️
My sme boli pred 7 rokmi, ked mala 2,5 roka. Beru od najmensich deti po vacsie. Takze mozno nepojde hned rano ak tam budu mladsie deti. Mna s nou pustitli do uspavacej izby. Ale na preberaciu uz nie, lebo vraj sa nejaki ludia stazovali, ze ich pri preberani ocumuju navstevnici. Ale za tolko rokov sa samozrejme mohli veci zmenit. Ak nebudu komplikacie, pustia domov v ten isty den. Zober si pudingy alebo nieco pribinaciky. Nie jogurty a kysle veci, tie by mohli podrazdit. Tiez si zober vodu. Ked sa preberie a zacne chodit na WC a vypyta si jest a bude OK, pojdete domov. Kludovy rezim u nas znamenal, ze ked sme prisli z nemocnice, vydrzala asi 30 min pozerat rozpravku a potom liezla na sedacku a zacala na nej skakat. Myslela som, ze ma slahne 😀 Ozaj, do nemocky zober nieco, cim sa zabavi v posteli. Bude musiet nejaky cas lezat. ^r si mozno da povedat viac ako 2,5. Urcite to zvladnete. Nasej vraj tekutina z uch vytiekla sama po vybere mandle, ale nakoniec sme aj tak skoncili s ventilacnymi trubickami. Takze dalsia zbytocna narkoza, ale to som riesila v BA na Antolskej. Ak niekto v minulosti spomenul, ze treba zvazit ventilacne trubicky, radsej chod na Antolsku, tam to srpavia naraz a usetrite jednu narkozu a predoperacne odbery
@maminuska33 dobrý deň, chcem sa opýtať, či ste nakoniec boli na vybratie mandle v trnavskej nemocnici a ako to prebiehalo. Boli ste spokojní? A robia tam hneď aj uška? Tie trubičky čo sa dávajú? Lebo aj to bude u nás potrebné, u 7 ročnej. Ďakujem pekne.
@fiorrella dobrý večer.Ano bola som s dvoma synmi.Ked sme mali termín a všetky predoperačné vyšetrenia,tak ráno na 7mu sme prišli,prijali nás,vyšetrili aj uška a potom na zákrok.Po cca 4 hodinách nás pustili domov.A ano,robia aj tie uška,ale to nám nerobili,lebo to nebolo potrebné.Bola som spokojná aj pri prvom a aj pri druhom synovi
@fiorrella dobrý deň kedy idete?nám dali termín 26.7 ale máme tam s mužom 2 týždne dovolenku.myslite že by bol probelm zmeniť termín operacie?
@veronika1603 píšem vám správu
@fiorrella nam povedali ze robia. Ale vraj nebolo treba. Ze vybrali mandlu a skontrolovali usi a boli ciste, tak trubicky nedali. Tak jasne, ze ked vybrali mandlu a odsali vsetko, tak ani v usiach nic neostalo. O pol roka opat tekutina. Ci saodvtedy poucili - dufam ze ano. Lebo nasa mala koli tomu narkozu navyse
Ahojte. Dnes som bola s dcerou na usnom a dr povedal,ze ma velku nosnu mandlu a treba ju vybrat. V pondelok chcem ísť do nemocnice a opýtať sa aký je postup. Chcela by som Vás poprosiť co mam čakať a ako dlho sa čaká na operáciu.
Ďakujem
@bulva6 boli sme v nemocnici v marci tuším a máme termín 9.8
Dobry den citam,chcela by som sa spytat,ci teraz niekedy niekto absolvoval vyberanie mandli..potrebovala by som poradit,kd je to dobre a kolko to stoji
@miminkovci boli sme v auguste v Trnave ..zadarmo ..a všetko super prebehlo..len termíny majú voľné asi až budúci rok...
@veronika1603 a viete mi povedať aj u koho, lebo ja sa nikde neviem v TT dovolať.... My to nemáme zatiaľ také akútne a vyšetrenie mame až v januári a vôbec neviem kedy nam dajú termín zakroku... A akou metódou vám to robili? Dakujem
@miminkovci v nemocnici na ORL sa objednáva...Dr Sabo tam býva ale aj iní lekári ..akou metódou?to neviem ani ..ale všetko bolo super ..odvtedy máme pokoj s chorobami
@maminuska33 ja som síce bola v BB ale neboj ešte v ten deň vás pustia domov 🙂