Trnava časť Farárske alebo celkovo nulová legislatíva v susedských vzťahoch
Čo si o tom myslíte? Že ak Vás sused napadne, vyhráža sa, znepríjemňuje bývanie dostane maximálne pár eur pokutu ktorú možno ani nezaplatí? A vy žijete celý život v strese a strachu čo bude keď toho človeka alebo ľudí vidíte denne a ani domov nie je pokojným miestom? Napríklad ak v domácnosti Vás niekto týra sú za to prísne tresty alebo možnosť útočníka vykázať. Ale tu len trpíte a nik nepomôže. Môže sa to stať každému z nás, že sa vedľa nich nasťahujú takýto neprispôsobiví ľudia a začne Vám peklo na zemi.
ja tomu nerozumiem, tie zabery boli hrozne..niekto si len tak v tlupe napadne zenu na ulici opakovane a dokope ju tam na zemi a nic sa nestane? cast mojej rodiny mala s nimi tiez docinenia, ale nebolo to zrovna takymto sposobom..chlapci si v noci napochodovali na ich pozemok, vlamali sa do priestorov a ukradli trezor s velkym obnosom penazi, vysledok? policia povedala:,,nemame s tym co spravit" a teraz ziju v strachu, ze sa vratia a podpalia im dom, lebo si dovolili na nich podat trestne oznamenie, ktorym sa vlastne nic nevyriesi a zmetie sa zo stola..a ze policajti sedia v aute a hadzu po nich tehly 🤦 a dalej? nic? ziadne posily? radsej si to tam odsedia a nebudu si s nimi spinit ruky alebo co, ja toto fakt nechapem, to kde zijeme 😭
No je to hrozné, podľa mňa by pomohlo len sprísnenie legislatívy v týchto susedských vzťahoch, že ak niekto vyčíňa opakovane na svojej ulici proti susedom. Lebo proste ak sa niekde v parku v noci zdržujú agresívny feťáci čo napádajú alebo okrádajú ľudí vie sa človek tomu miestu vyhnúť. Ale tu čo? Báť sa ísť von na ulicu ak potrebuje ísť človek k lekárovi alebo ide domov z práce báť sa či sa bezpečne dostane do domu alebo bytu, či tá tlupa nebude na ulici? A čo majú robiť? Majú ísť bývať pod most? Takéto veci sa rýchlo rozšíria medzi ľudmi a dom alebo byt v takej časti s problémovými susedmi je nepredajný. Pritom pekné domy na ulici, slušná štvrť to bola kedysi, žiadna osada a stačilo že sa tam takýto nasťahovali.
Ja to tiež nechápem ako polícia nekoná . Chodíme okolo Fararskeho každý deň . Nikdy ma ani nenapadlo že je to tam až také zle . Až keď som videla reportáž a zistila kto tam žije mi to hneď došlo . Niektorý z nich žili kedysi na lincianskej na ubytovni a aj vtedy neboli neviniatka. Čo som čítala tak vraj aktuálne tam majú na čierno nejaké ženy s deťmi ktoré posielajú žobrat. Nechápem kde je sociálka...
@veronika_sk000 nič s tým polícia nespravila? Napísala by som sťažnosť na Ministerstvo vnútra, Pribinova2, Bratislava, zistila na nete meno kompetentnej osoby, ktorá sa zaoberá takejto činnosti- priestupkov- (lebo ak nie je na meno list, doporučene, alebo do vlastných rúk, nedoručí sa danej osobe) a žiadala by som prešetrenie priestupku a odpoveď.
Na ministerstve sú tak istí ľudia ako my,, všetci.
@isis234 bohuzial, chlapci si odniesli v igelitke 10 000€, no nikto nedokaze, ze v tej taske bola taka suma..tento tyzden boli kusok od nas kradnut, ale vraj sa im nepodarilo nic vziat, len znicili zamok na branke v jednom dome, este si aj vybrali cast ulice, kde byvaju traja policajti nakope 🤦 ja som velmi zvedava, ako toto dopadne,
Ja som z toho zhrozena. Dufam, ze sa kompetentni zobudia, kym sa nestane smrtelna tragedia. Aj ked je uz daleko za ciarou, co sa uz stalo. Chudaci ludia.