Ahojte,
zvazujeme, na aky sport dat nasu 5rocnu dcerku. Zdala by sa nam pre nu vhodna moderna gymnastika, no trochu sa obavame tej velkej sutazivosti a casto nevrazivosti medzi dievcatami, ale to je asi pri vacsine sportov. Nechcem, aby sportu obetovala vsetko, skor aby to bola taka "zdrava zaluba", len dnes je bohuzial citit ta sutazivost uz v skolke.
Na aky sport ste prihlasili dievcata v predskolskom veku a z akych dovodov? Co sa vam osvedcilo a neosvedcilo?
Dakujem 🙂
@janka_266 super, vdaka za tip, o tom som nepocula
Ja som tam chodila tiež pred koronou, nie síce konkrétne sem, ale tiež mame u nás podobné aj pre dospelakov a ako som neznášala gymnastiku, tak má tam naučili kotrmelec, dokonca aj 2 premety s pomocou som spravila 😃 taká hrdá som odtiaľ chodila ako nikto 🤣
Este niekto prosim?
V TT existuje YTA (youth training academy - sú na FB). Je to športová a pohybová príprava, viac rôznych športov, dieťa si keď tak neskôr vyberie čo z toho ho najviac baví. Učia deti zdravej športovej discipline a športovému správaniu. Môj syn chodí 2. rok. V lete robia aj tábory, tam je tých športov viac, ktoré si môžu vyskúšať
Ja odporúčam pohľadať niečo, čo vychádza z movementu, ako je napr. Skillab v Nitre. Máte tam všetko gymnastiku, hru, atletiku, zo všetkého trochu, a učia sa tam deti super veci, možno aj u vás v okoli sa tomu niekto venuje. Tu to nie je o súťaživosti medzi deťmi/ľudmi, ale o prekonávaní samého seba. 👍🏻