Sociálny byt - Trnava

punkerka2510
9. nov 2021

Ahojte Neviete mi povedať ako to funguje so sociálnymi bytmi v Trnave my by sme chceli ísť ale neviem si predstaviť ako to finančne zvládnuť normálne byt keďže priateľ má dosť exekúcií a toho z minulosti tak ťažko Len viem že sa nemôže presiahnuť nejaký limit životného minima na tento sociálny byt viete mi niekto s tým poradiť

nafka0483
9. nov 2021

@punkerka2510 Vyhladaj si na stranke mesta podmienky (ci vobec splnate) alebo sa chod informovat priamo na urad.

ivkazba
9. nov 2021

@punkerka2510 jeden klik na google a máš informácie priamo zo stránky mesta Trnava. Najlepšie sa ale opýtať na mestský úrad. Samozrejme, je potrebné počítať aj s tým, že byty nemusia byť voľné a čaká sa na ne. Napríklad v BA sa čaká na nájomný byt niekoľko rokov.
https://www.trnava.sk/sk/clanok/byvanie-poskyto...

monikaj23
15. nov 2021

@punkerka2510 Ahoj, ja som si žiadala keďže som čakala bábo, ale trvalý pobyt do TT som si dala urobiť neskoro a pokial žiadate obaja s priateľom tak tam je podmienka aspoň 2 roky byt občanom s trvalým pobytom v Trnave a ešte ročný stály príjem priateľa, keďže o byt nežiadaš len sama ale viem že tam sa prihliada aj na to, že ci máš dieťa alebo nie, o to lepšie vychádza nájomné; ci pracuješ aj ty alebo ci je príjem len jeden v domácnosti. Čaká sa na ten byt dlho, lebo známa si žiadala 3 roky po sebe, ale byt ma teda super. Len sa priprav že vyšikanuju ta s papiermi všetkého druhu a možno ani nesplníš ich podmienky, mesto má zjavne rado ponižovanie ľudí takýmto spôsobom.