Milé maminy, máte tu niekto dieťa na ZŠ Vančurova v Trnave? Uvažovali sme nad ňou od budúceho roka, ale nemám nikoho na osobné odporúčanie/info. Veľmi rada by som počula reálne skúsenosti...
@orlik4 Ja mam dieťa v ZŠ na Vancurke a som spokojná. Nevybrala som si ju podľa žiadnych odporúčaní, referencií, ale na základe miesta bydliska (máme to cez cestu). Avšak všeobecne je považovaná za tú "lepšiu" školu v TT, o čom svedčí aj "premávka" každé ráno aj poobede, nakoľko mnoho detí rodičia zvážajú na Vančurku z celej Trnavy, aj okolitých dedín.
@orlik4 Tykajme si. Dieťa je v 5.rocniku. O integrácii viem len o zdravotne postihnutých a potom ADHD ai., asistenti pomáhajú... Čo však beriem ako pridanú hodnotu napr. teraz v čase dištančného štúdia - online vyučovania, tak Vancurka je jedna z mála škôl v TT, ktoré fungujú podľa rozvrhu a všetky predmety okrem vychov majú online. A chválim ŠKD, keď budes mat prvaka...
@trik No ja budem mať práve 2. a 5. ročník od septembra. Ideme sa sťahovať, tak sa snažím pozisťovať čo najviac. Vančurku mi viacerí odporúčali, ale nikto tam nemá dieťa. Pozrieť osobne som sa tam bola (vonku), ale vyzerá to tam smutno. Na čom mi ale naviac záleží, sú práve učiteľky. Našim vyhovujú práve namotivované učiteľky/učitelia.
Na druhom stupni sa vám páči?
@orlik4 Vančurova ma jedno z najnovších top ihrísk, veľmi pekne spravené, pusto je kvôli korone... Druzinarky sú skvelé, deti majú krúžky, aj organizujú tábory, víkendové výlety. S učiteľmi žiaden problém nemáme, ale to záleží veľa aj od rodiča a nárokov. Druhý stupeň sme si naživo užili iba od septembra, teraz je dištančné vyučovanie, takže neviem posúdiť kvalitu vzdelávania, nakoľko má na to vplyv aj to, že 4. ročník /2.polrok sa neučili tradične a je tam vidieť ten výpadok... V každom prípade, zhoršil sa priemer, ale chýba je v dieťati, nie učiteľoch 😉. Pre mňa je pridanou hodnotou aj ten fakt, že dieťa chodí samé zo/do školy a nie sme len otrokmi-vodičmi-taxikarmi... Kam sa sťahujes?
nikto nič? ☹