Ahojte,som ešte do augusta na rodičovskom,chceme sa ale presťahovať do TT, malého by som chcela dať do škôlky,ale teda neviem či ho zoberú do škôlky, keďže nebudeme mať trvalý pobyt v TT, sťahujeme sa tam kvôli manželovi za lepšiu prácu,len mám obavy teda z tej škôlky či ho niekam zoberú keďže je to vraj podľa trvalého pobytu , máte niekto skúsenosť,že vám dieťa zobrali aj keď nemáte trvalé bydlisko v mieste podania prihlášky?
@nikpa ďakujem za odpoveď
A áno má az v auguste 3 roky
Kedy sa vlastne podávajú prihlášky do škôlky?
Zvycajne v maji
A neviete si trvalý pobyt vybaviť?
Skúste to poriešiť prechodným pobytom tam kde budete bývať my sme to tak riešili keď sme bývali v podnájme a nám ho vzali aj keď mal 3r až v septembri to závisí aj ako je dieťa samostatne
Mne paradoxne nezobrali syna do škôlky, ktorú máme pod oknom a patrí do nej aj podľa trvalého bydliska ale inde. Skus si podať prihlášky tam kde ti to vyhovuje a do poznámky niekde uveď aká je situácia, že tam síce nemáte TP ale bývate v TT. Ale keď si ešte do augusta na RD, teda syn bude mať akurát pri nástupe 3 roky, ano? To je taky vek, že je problém s umiestnením aj pre miestnych. Keďze priorita sú predškolaci potom 5-4 ročne deti a po nich postupne co najstarší. Na 3 ročne už často nezostane miesto.