Poraďte škôlky v Trnave, ktoré vezmú dieťa pod 3 roky

simona92101
12. mar 2021

Ahojte,trapi ma otazka kam dat dcerku do skolky v Trnave,byvame pri Trnave.miestna skolka neberie deti mladsie ako 3 roky,dcerka je aprilova,doma snou do septembra zostat nemozem,musim nastupit do prace.viem,ze pokial nemame trvaly pobyt v TT,je problem s umiestnenim dietata. Zial za sukromnu skolku dat 500e nemozem..viete poradit skolku s ktorou ste spokojne a kde by vzali dieta pred dovrsenim 3 rokov?dakujem

nikpa
12. mar 2021

@simona92101 to nie ze ked nemáš trvalý pobyt ale celkovo je to tu so skolkami zúfalé. My mame pobyt v TT všetci, maly mal mesiac pred predpokladaným nastupom do škôlky 3 roky a aj tak mi ho v 4 škôlkach odmietli zobrať, ze majú veľa starších detí. Čiže som s nim ďalších 9 mesiacov mohla zostat doma alebo súkromná škôlka za 350€. Teraz budem dávať opäť prihlasky, pri nastupe by mal mat 3r9m tak dúfam, ze to uz bude stačiť aby ho zobrali 🤔 inak vraj bývajú voľné miesta vo volaktorej skolke na Lincianskej, skús sa telefonicky informovať ked to budes mat aktuálne.

simona92101
autor
12. mar 2021

@nikpa dcerka ma 3 roky buduci rok 1.4. Vezmu ju ale az od septembra.prihlasky sa podavaju teraz na buduci rok,cize je to aktualne.zostat doma nemozem.chcela by som ju umiestnit do dobrej skolky,nie len tam,kde bude volne.nie sme odtialto,nepoznam miestne skolky,cize by mi pomohol tip na dobru skolku😉 dakujem

anesim
12. mar 2021

@simona92101 takmer bez sance ak nemas trvaly pobyt v tt. Uz ani do skoly nezoberu ak nie je TP v Trmave, jedine ak je miesto.

c_est_la_vie
12. mar 2021

Keď sa inak nedá skús obtelefonovat škôlky na okolí, neviem aký smer je pre vás naj ( Špačince, Ružindol, Bučany...). Zachádzka rovnaká ako na opačnú stranu mesta ale možno vyjde. Voem že nejaké ženy to tak robia. Inak naozaj len súkromná.

zuzx
16. mar 2021

@simona92101 sukromna skolka nestoji 500 eur, my platime myslim okolo 330. Do 3 rokov dostavas rodicak, cize to mas do maja pokryte uplne a od juna do septembra nejak vydrzis (alebo nechas doma, aj tak je vacsina skolok v lete zavreta).

simona92101
autor
16. mar 2021

@zuzx dcerka ma 3 roky 1.4.ja musim 2.4 nastupit do prace,cize neviem kde si prisla k tomu pokrytemu maju..doma ju nechat nemozem.skolky su aj v lete otvorene.
Ja som sa vsak pytala na odporucenie skolok kde vezmu dieta uprostred roka..

zuzx
16. mar 2021

@simona92101 k tomu maju som prisla tak, ze rodicak za april dostanes este v maji. Su aj v lete otvorene, otazka je ako - vacsinou vobec alebo ako zberna skolka, neviem ci ju chces davat kazdy tyzden do inej skolky. Na dedine uz vobec, svokra robi v jednej dedinskej skolke v okoli Trnavy a od polky jula do septembra je skolka zavreta. Mne ro je jedno, ale ja by som v tomto urcite riesila sukromnu, hlavne tym ze mas do maja ten rodicak (teda v maji dostanes za april).

simona92101
autor
16. mar 2021

@zuzx este raz,1.4 mi konci rodicovska dovolenka.cize v aprily dostanem za marec,v maji akurat tak za jeden aprilovy den...

zuzx
16. mar 2021

@simona92101 mas to pomylene. Mas riadne stastie ze sa narodila 1.4. lebo dostanes za cely april, nie za jeden den. Je to sice nespravodlive voci detom narodenym koncom mesiaca ale je to tak. Ty dostanes v maji cely rodicak za april. Za dni sa vyplaca len materska.

simona92101
autor
16. mar 2021

@zuzx tak mi to vysvetlila pani na urade 🤷‍♀️ ak je to tak,tak sa ospravedlnujem 😉

zuzkalujza
16. mar 2021

@simona92101 momentálne nevezmú nikde, dokonca nedokážu umiestniť ani deti do povinnej predškolskej dochádzky z kapacitných dôvodov.

elanor
16. mar 2021

@simona92101 nieje miesto pre starsie deti s trvalym pobytom.
nechcem ti brat iluzie, ale bolo by fajn sa zobudit do reality. Pravdepodobnost toho, ze ti vezmu dieta pod 3r v TT sa rovna bodu mrazu. Navyse bez trvaleho pobytu cista utopia.

zuzkalujza
16. mar 2021

@simona92101 aha, nevšimla som si, že nemáte v TT trvalý pobyt, tak v tom prípade už vôbec neberú deti mimo TT.

simona92101
autor
16. mar 2021

Byvame v dedinke pri TT,bohuzial tunajsia skolka nema dobre meno,maju len jednu zmiesanu triedu.pracujeme s manzelom v TT,preto hladam skolku v TT,aby sme dceru aj stihali po praci vyzdvihnut..
@elanor,dik za spravu,v realite som ak si precitas zadanu otazku.preto sa pytam na skolku,kde beru deti uprostred roka,ak to bude sukromna za prijatelnu sumu,a bude mat dobre recenzie,nebranim sa...

elanor
16. mar 2021

@simona92101 v tom pripade, ked sa sukromnej nebranis, mohla si to povedat uz v uvodnom prispevku. Miesto toho si zalamovala rukami, ze sukromnu skolku si dovolit nemozete. A zrazu sa jej nebranis.
Nuz treba si najprv ujasnit co vlastne chces a co nie.
Do beznej "statnej" aka "metskej" skolky bez trvaleho pobytu a dieta 3 a menej rokov bez sance. Cez rok uz vobec nie. A v tejto situacii ani omylom, ani zazrakom. Teraz nechodi min.
90% deti, ktore uz su riadne prijate. A miesto toho sedia doma.
Cize vasa moznost je jedine sukromna skolka. Cize treba lovit tymto smerom.

simona92101
autor
16. mar 2021

@elanor ty aj citas co kto pise,ci len z fleku utocis? Napisala som,ze si nemozem dovolit dat 500 e za sukromnu,kedze viem ze vela dobrych sukromnych si pyta tolko(Jolie).takisto som sa chcela informovat na tip na dobru skolku,a nie info ze sa mam prebrat do reality..ak nevies alebo nechces poradit,tak radsej nepis,nie kazdy je v tomto zbehly,niesom miestna,byvame tu chvilku,nepoznam miestne skolky.ale dik,ozvala sa mi pani ktora mi dala info,ake som potrebovala vediet,jej dcerka chodi do sukromnej skolky Naboso,za prijatelnu sumu,deti prijmaju aj mladsie ako 3 roky,cezpolnych s nastupom aj pocas roka.dokonca maju koncom mesiaca DOD,pre nas ideal..

zuzx
16. mar 2021

@simona92101 neviem ci naboso je super, kolegovi tam chodi syn a moc spokojny nie je a co vidim, tak kazdu chvilu zatvorene, na to ze je sukromna, za mna nic moc sluzby. Bezne sukromna skolka stoji okolo 300 eur, tych 500 je fakt extrem.

simona92101
autor
16. mar 2021

@zuzx dostala som tip na viacero skolok,pojdem sa urcite osobne poinformovat.dakujem za info,smiem vediet preco nieje spokojny?kazda info mi pomoze😉pani,ktora mi pisala spomenula,ze jej dcera ma specialne potreby,na ktore tam prihliadaju a je spokojna...

nikaeli
16. mar 2021

@simona92101 neporadím ti, som z iného mesta, len trošku priblížim ako to beží - mám čerstvého 3-ročného škôlkarika (január), som učiteľka, takže som si mohla "vybrať", či nastúpim do práce v minulom septembri, teda keď mal 2,5 alebo o rok.. čo by znamenalo, že ostanem pol roka na neplatenom voľne. Bolo pre mňa akútne, aby nám ho vzali do škôlky, bolo mi jedno do akej, len nech ho vezmú. Škôlku máme oproti bytovke, pani riaditeľka povedala, že vezme deti, ktoré najneskôr v decembri dovŕšili 3 roky. Počula som to ešte v ďalších 4 škôlkach a bola som z toho zúfalá. Nakoniec mi ho prijali, ale vraj "ustúpila", len vďaka tomu že som učiteľka..

Všeobecne platí, že by dieťa malo nastúpiť v septembri, práve preto, že je veľký záujem a pre riaditeľky MŠ je neefektívne držať niekomu miesto do apríla.. možno by som skúsila od apríla nejaké opatrovateľské centrum, zároveň dala prihlášku do MŠ a od septembra by si ju mohla presunúť do škôlky 😉 držím prsty 👧💕