Ahojte. Dávali ste si robiť niekto pas v TT 17.5. ? +- nejakú deň .
My sme synovi davali obciansky robit 3.5 a prisiel 26.5
@sona272 áno oni síce pochybili, ale ako píšu baby vyššie radšej dat urobiť pasy do 2 dní ako trpnut, či budú do soboty tamtie hotové. Aj keď určite ako na potvoru áno.
Avšak na druhej strane netreba sa spoliehať na to,že dám v sezóne urobiť pas 5 týždňov pred dovolenkou. To je veľký risk. Radšej aj o 3 mesiace skôr a s kľudom..
Nie, ty ziadaj aby ti pas urgovali. Aj mne meskal pas pre syna38 dni. Zbehla som na pobocku a pani to urgovala a dva xni som mala pas a zadarmo- teda neplatila som opat kolok, aby bol za dva dni. NEDAJ SA ODBYT.
A to ste sa mesiac pred dovolenkou zobudili, ze nemate pasy? To uz si neviem kolkata, co sa tu takzo rozculuje. Chce to planovat trochu dopredu
@zuzinka888 vcera mi povedala , že majú zakázané urgovat , nakoľko mešká všetkým
My sme boli 16.5 a tiež čakáme, ale našťastie máme ešte dva týždne čas. Viaceré baby tu písali, že im prišla sms na 35 deň. Mne to vychádza na dnes, tak som zvedavá a keby náhodou príde sms, tak dám vedieť. 👀
Odporučili ti urobiť pas do 48 hod? A tam ti vedia zaručiť, že pas nebude meškať?
Baby ja nechapem ako mozte obvinovat niekoho, ze si da spravit pas 36 dni pred dovolenkou. Kurnik sopa, stat si stanovil lehoto 30 dni. Ona za to zaplatila… a je to jej vina?! Ze stat nedodrzal termin?! To kde sme? A este to aj ospravedlnovat… potom to tu tak vyzera… ja skusim neposlat DPH nacas a povedat hups, nestiham sorry… proste ak vedia, ze v lete je napor bud maju posilnit stavy alebo dat, ze od maja-septembra sa lehota predlzuje na 40-50 dni…. A nie ze tu sa mavne rukou, ze ved je to tvoja vina…
Najlepšie je dať si pripomienku do mobilu kedy končí OP, PAS, že ho treba včas vymeniť.
@sona272 prosím ťa a čo ti ukazuje tu? https://www.minv.sk/?zistenie-stavu-spracovania... už aj niečo iné, ako len žiadosť prijatá? 😅
Akoze ked nestihaju nechapem preco potom vyrabaju a posielaju detom obcianske bez foto- uplne zbytocne doklady. Nasim detom prisli pred tyzdnom. Cestovat s tym nemozete, u lekara to pouzit tiez nemozete.....🤷♀️🤷♀️🤦♀️