Obchodná akadémia Trnava

nikoll970
29. nov 2022

Ahojte, je tu niekto kto chodí na OA? Chcela by som sa spýtať,je to náročná škola? Aké sú prijímačky? Dá sa to zvládnuť? Bojím sa že by som na OA mala problém s matematikou keďže veľmi nemám logické myslenie.

mane01
29. nov 2022

@nikoll970 neviem, aka je tato konkretna skola. Ja som chodila na inu OA, uz je to sice nejaky piatok, neter je tiez par rokov vonku z inej OA a teda podla mna OA nie je narocna na matematiku. Su tam predmety, kde treba pocitat, ale to su skor take vypocty ze scitanie, odcitanie, percenta. Nie je tsm tazka gymnazialna matematika.

opica_skorica
29. nov 2022

@nikoll970 skor uctovnictvo je tazsie nez matika na OA Trnava, ale to tiez zalezi od ucitela, ci to vie vysvetlit ziakovi.

aureliatalia
2. dec 2022

@nikoll970 Ahoj, ja som bola na prijímačkách ale ešte v roku 2017, zdali sa mi veľmi ľahké, do polhodiny som ich mala hotové, následne som aj vyhrala prijímačky (1.miesto) 😀. Ale robila som prijímačky aj na gympel (Herdu), tam to bolo rozhodne ťažšie, dobre nás potrápili, ale aj tak sa mi podarilo skončiť tretia 😊. Mali sme veľmi dobrú prípravu zo základnej školy, na Monitor sme sa vtedy dosť učili takže to ešte bolo v hlave 😁. Mne matika vždy išla, ale na OA fakt boli ľahké prijímačky, teda aspoň čo sa týka roka 2017. Štúdium ti ale neviem popísať, nakoľko som nakoniec išla na gympel.
Jedine keď sme boli na dni otvorených dverí tak sme trochu nahliadli, a ako píše opica_skorica tak tam budú účtovnícke veci, ešte si pamätám že angličtinu tam vyučoval nejaký Ír, aby si žiaci zvykli ako hovoria "natural speakers.
Jaaj a ešte sa mi zdá, že niekde bolo možné dopátrať sa k starým skúškam na OA, tak sme precvičovali na základe tých starých.

aureliatalia
2. dec 2022
nikoll970
autor
2. dec 2022

@aureliatalia dakujem pekne😄

simonka77
3. dec 2022

@nikoll970 je to náročná škola, pokiaľ študentovi záleží na štúdiu. Syn je piatak (bilingvál), neskromne poviem že je od základky výborný študent-a veru učí sa veľa a veľa. Ale je maximálne spokojný.

janlam
4. dec 2022

@aureliatalia Ahoj mozem sa spytat ako sa ti pacilo na Herdu? a co gymn.Holleho, nemas nejake referencie od kamaratov? moja dcera sa nevie rozhodnut medzi tymito skolami

aureliatalia
4. dec 2022

@janlam Ahoj, mne sa Herdu páčilo, jedine tam je problémová chemikárka, ale tak to je asi každá 😅. Inak to bolo fajn, občas sa nestíhalo s učivom z matematiky ale nakoniec sa to vždy dobehlo. Ostatní učitelia boli fajn, myslím že nás aj dobre pripravovali na maturitu (nakoniec sme mali známku na maturite z priemeru známok, tak neviem povedať ako by sme dopadli).
Na Hollého chodila moja kamarátka na bilingválne, ale nezvládala to a vraj boli dosť hnusní učitelia. Ale chodila tam aj jej sestra, na normálne (nebilingválne) a tá sa sťažovala asi na dvoch učiteľov ale nakoniec zvládla.
Na Merici chodili dve moje kamarátky a obom sa páčilo, mali občas aj také "omše", obe to zvládli a ani jedna sa nejak nesťažovala.
Môj dojem: všetky školy musia rovnako pripraviť na maturitu z AJ, SJ, predpokladám že aj z ostatných predmetov. Hollého si myslím že naučí viac, ale zas je to prísnejšie. Herdu naučí asi menej ako Hollého, ale aspoň nie sú stresy, nervy na učiteľov a hlavne viac voľného času keďže sa netreba tak veľmi pripravovať (teda keď porovnám koľko som sa pripravovala ja do školy a koľko kamoška, tak ja som mala voľno skoro každé poobedie, ona cez víkend, ale mala bilingválne štúdium).
Na Merici som nechcela ísť, keďže je to v meste a ďaleko od zastávok a je to cirkevne založená škola.

janlam
5. dec 2022

@aureliatalia Dakujem ti za dlhu odpoved, my mame sice Holleho blizsie,ale dcera tam moc ist nechce, ze radsej na Herdu. tak dufam,ze pri tom pocte zaujemcov sa tam dostane.

aureliatalia
5. dec 2022

@janlam Tak držím palce, hlavne nech si preráta veľa príkladov.😉
Pekný zvyšok večera želám

namina
15. apr 2024

@aureliatalia prosím ťa a Herdu si mala športové gymnázium či klasické ?

namina
20. apr 2024

@janlam ahoj, nakoniec je dcéra na gym Herdu ? Ak áno páči sa jej ?

aureliatalia
20. apr 2024

@namina ja klasické, ale tí čo chodili do športových tried viem že prešli všetci 😄

janlam
21. apr 2024

@namina ano bola tam. moc sa jej nepacili niektori ucitelia a ich sposob vyucby a to spojenie sportove + normalne gymnazium, tie normalne triedy boli akoby do poctu, uprednostnovali skor sportovcov.