Logopédia v Trnave

gabika252
29. mar 2023

Ahojte. Prosím vás poraďte logopeda pre dieťa mladšie ako 3 roky. Ďakujem. (Centrum reči nie, tam neberú nových klientov).

nikpa
29. mar 2023

@gabika252 nikde v TT okrem centra reči. Tie logo čo tu sú, sa venujú deťom starším ako 3 roky. Radim hľadať mimo TT. Neviem či máte volaku diagnózu alebo prečo tak skoršie chcete navštevovať logo ale skôr by som hľadala v centrach kde sa venujú takýmito deťom. Aj keď nemáte diagnózu, vedia dobre pracovať s nehovoriacimi deťmi. My sme chodili do Šale k Halašovej len tá išla teraz na matersku, vracia sa až koncom roka, ona pracovala aj v centre reči v TT. Jej práca so synom sa nedá porovnávať s logopedickou z polikliniky kde sme boli predtým.

gabika252
autor
29. mar 2023

@nikpa jejda veď toto. Neurologicka odporúča logopediu. Dôvod je taký, že nerozpráva -2,5 roka. Tiež by som išla najradšej do toho centra reči po pravde. Mala nemá zatiaľ žiadnu diagnózu, na diagnostiku ideme az na konci augusta a ja pevne verím že dovtedy sa rozrozprava, ja na nej nebadam známky nejakej diagnózy. Uvidíme, ale ďakujem 🤗

nikpa
29. mar 2023

@gabika252 to ste tak na hrane, že ešte má chvíľu čas, nášmu to tiež trvalo ale dôležitejšie ako verbálne komunikácia, je porozumenie. Keď ma toto v poriadku, je veľká pravdepodobnosť, že sa rozhovori a keď plánujete aj škôlku, tá tiež spraví veľa. Ešte v Piešťanoch je volake centrum kde dokonca ponúkali také intenzívne cvičenia na rozvoj reči alebo ako to nazvať, že týždeň v kuse sa tam chodilo každý deň s dieťaťom. Aj tam sú logopedicky podľa mňa na dobrej úrovni. Skús pogooglit alebo sa zapísať do čakačky v centre reči, podľa mňa do trištvrte roka sa tam dostanete, u vás to ešte tak nehorí vzhľadom na vek

gabika252
autor
29. mar 2023

@nikpa ďakujem, pozriem tie PN. Do centra reči práveže ani do poradovníka už nezapisuju 🤯

anett30
31. mar 2023

@gabika252 na diagnostiku idete kam prosím?

anett30
31. mar 2023

@gabika252 ak zistíte čo a kde je to v Piešťanoch, budem moc vďačná za radu. Ja som nič nenašla 😩🤦

gabika252
autor
31. mar 2023

@anett30 lazikova tt

anett30
31. mar 2023

@gabika252 aj my, 22.8.

gabika252
autor
31. mar 2023

@anett30 v pn som logo nenašla. My ideme k nej tuším 23.8., ako som zvedavá na to, ale verím dovtedy v pokrok v reči.

anett30
31. mar 2023

@gabika252 ja tiež verím, že sa niekam dovtedy pohneme a nebude to treba....bojím sa...každopádne si ani neviem predstaviť, ako to bude, pretože mala sa len tak nehrá s niekým cudzím, potrebuje sa otukat, musí si ju ten druhý človek získať. A to nejde behom hodiny. Pani Lazikova mi povedala do tlf, že prvú hodinu sa s ňou bude hrať. Tak už teraz som z toho nervózna 😩🤦

gabika252
autor
31. mar 2023

@anett30 moja malá rovnako. Ale neboj sa, oni vedia ako na dieťa a vedia s ním úplne inak pracovať a inak ho zaujať ako my alebo niekto cudzi.

vsetkounas
31. mar 2023

V Trnave je to s logopediu strastne ale môžeš skúsiť prednadrazie DIC - Detské integračné centrum logopediu tam teraz nemajú ale je tam špeciálna pedagogička čo je tiez super je tam aj psychologická ktorá ty ukáže ako s malou pracovať a časom má byť aj nová logopedicka .Len my sme tam začali chodiť od troch rokov až ale tak skús možno zoberú aj také menšie .

luciadr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika252
autor
31. mar 2023

@luciadr ďakujem za milé slová ❤️

luciadr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciadr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika252
autor
31. mar 2023

@luciadr a aky je dôvod jeho nerozprávania? Má aj stanovenú nejakú diagnózu ked sa môžem spýtať...

luciadr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikpa
31. mar 2023

@luciadr mrzí ma, že tvoje dieťa nerozpráva. Nie, bohužiaľ porozumenie nie je záruka, že príde aj verbálny prejav. Napísala som, že je to pravdepodobné. A teda hlavne som reagovala na prípad autorky, jej dieťa má porozumenie a nemá žiadnu diagnózu. Je to síce aj váš prípad ale asi skôr ojedinelý.

vsetkounas
31. mar 2023

@gabika252 nám veľmi pomohlo zo začiatku znakovanie skús aj sama si vymyslieť znak , ja som zo synom povedala že malým ale už ma 14 zachvilku 😂 začala v troch chodiť až do Skalice tam vlastne je pani logopedka čo má na starosti všetkých logopedov na SR a tá nám veľmi pomohla sa odpichnut tým znakovanim . Potom sme začali do centrum reči tu v Trnave lebo už ma moc nechcela brat síce som si to platila lebo mimo okres mimo poisťovne ale aj tak mala toho veľa . No a ešte chodíme do toho DIC do centrum sme už prestali a plus ešte na druzbe je logopedka celkom dobrá možno aj tu skús . No ja som zo synom chodila ale ku trom 4 logopedom ale fakt aby som ho vypiplala ešte teraz chodíme ale už mu je aj rozumieť ,stále tam je tá porucha ale už fakt v menšej miere .