Prosím Vás , budúci školský rok nás čaká rozhodnutie a budeme vyberať so synom gymnázium . Je rozdiel v kvalite vzdelania ? Prosím Vás kto má osobne skúsenosti o názor na školy pre a proti . Ďakujem za pomoc .
@sofia_15 teda , vy ste študentka , všetko aké zmapované . 🙏ďakujem . Len mne príde , že gymnázia majú svoje osnovy a všetky rovnaké ? Nie ? A lepšie by synovi bolo v rodinnej atmosfére arcibiskupskeho gymnázia, ako keby ho trápili možno zbytočne . Nám ide hlavne o matematiku , premýšľame nad štúdium informatiky . Syn má samé jednotky . Ale nie je typ,že by sa hrnul na súťaže , keď nemusí. Na Hollého som počula dosť kritiku , že je tam zlá atmosféra madzi učiteľmi a dosť arogantne deti. A stále neviem či to má význam keď si to iste prejde aj inde , či potom je nejaké testovanie okrem maturity ?
@karla21 Ahoj, mozem sa spytat, ako ste sa nakoniec rozhodli alebo ci ste ziskali este z ineho zdroja nejake relevantne informacie? My budeme riesit 8-rocne gymnazia, sice mame este cas, ale tiez ma to velmi zaujima. Vdaka ❤
@karolinka1991 syn ide do 9 ročníka . Zatiaľ sme neni rozhodnutý a viac info moc nemám
@karla21 oki, vdaka, tak drzim palce
@karla21 Dobrý deň. Kvalitovo je rozhodne Gymnázium Jána Hollého najlepšie. Ponúkajú aj bilingualne štúdium. Moja sesternica chodí na Gymnázium Angely Merici a je veľmi spokojná, ale to je kresťanská škola. Gymnázium Jozefa Herdu je športové gymnázium, no ponúkajú aj nešportové štúdium. Veľa absoloventov čo som počula je vraj spokojných. Odporúčam vám jedno z týchto 3. Ešte tu je Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Súkromné bilingualne gymnázium BESST. Na gymply J. Hollého dáva prihlášku zvyčajne 200+- ľudí tento rok 159 to bolo a na bilinguálne štúdium 400-500 ľudí. Na Gymnázium Angely Merici dáva zväčša do 110-200 ľudí prihlášku a tento rok to bolo tuším 163. Na gymply J. Herdu dávajú do nešportových tried 170 študentov cca ročne prihlášky a na športovej to je o troška viacej zväčša. Na arcibiskupskom gymply dali 2. kolo príjmacích skúšok kvôli nenaplneniu tried a pravdepodobne aj BESST. Čo je iné od gymnázia Jána Hollého je to že aj keby napísal nad 90% T9 nepríjmu ho, zdá sa mi že iba nejaké bonusové body iba na obyč. 4-ročnom, ale nechcem vals klamať, v kritériach by ste to mali nájsť. Ani za známky nedávajú body. Bonusové body môžete získať za olympiády a hollého pamätníka. Tuším na Merici a Herdu od úspešného riešiteľa na obvodnom kole a na Hollom od 3. miesta na obovodnom kole. O tých 2 ďalších gymnáziach neviem skoro nič. Na Hollom berú 56 študentov ročne na bilinguál a 56 na obyč., na Merici berú 60 študentov ročne a na Herdu 50 na športové a 50 na obyč. Neviem ako sa váš syn učí, ale ak naozaj mu učenie nerobí žiadny problém tak mu odporúčam gymnázium Jána Hollého. Tiež si pozrite lokalitu a prípadne ako idú autobusy.