Ahojte, kto je najlepší detský psychológ ktorý berie aj 2,5 ročné deti? (Dcéra nerozpráva). Najlepšie taký, ktorý nepotrebuje odporúčanie pediatra. Ďakujem
Ja som toez objednana na jun k lazikovej so synom, tiez nerozprava a vtedy bude mat 2 roky a 4 mrsiace
a to prosim vas nerozpravaju vobec? ziadne zvuky/napodobnovania apod? alebo len malo slov? to vam pediater odporucil?dakujem za odpoved
@sweetsecret moj rozprava iba nam a mama (ale nemysli tim mama ale vseobecne ze nieco chce) a svoje zvuky a slabiky ale bez vyznamu.... ale ide hlavne o to ze moj ani nerozumie, je velmi dolezite ci Vam rozumeju a iba nehovoria, alebo ani nerozumeju
@sweetsecret moja rozpráva baba, Dada, občas mama, tata, dede a ešte pár svojich blabotancov....neopakuje, nenapodovnuje zvuky, zvieratá. Pediatricka odporučila neuro, tak vyzerá byť vyšetrenie ok, neuro odporučila centrum včasnej intervencie, s tými sa budeme stretávať raz mesačne a ti zase odporučili psychologickú na diagnostiku a logopediu. Myslím si, že naša malá nám rozumie...
@sweetsecret moja rozpráva zvuky zvierat, alebo v tv (v rádiu) keď ide pesnicka tak opakuje, spieva si ju, a také základy. Mama, tata, ocino a pod. Ale strašne máličko a vôbec nechce po mne opakovať 🤦 ako keby ju to ani nezaujimalo, však má všetko aj bez rečí 🤦
@anett30 môžu prísť aj domov, alebo sa dá ísť aj k nim do centra. Ja som sa rozhodla, že zo začiatku bude určite lepšie ak budú chodiť k nám domov, nakoľko moja malá moc nemusí nové cudzie priestory. Porozprávali sme sa, vypytovali sa čo mala robí, nerobí, aké má návyky atď, pohrali sa a to bolo zatiaľ všetko.
@anett30 K neurologovi ideme az v septemrbi (pol roka cakacia doba) ale tak to viem aj sama ,,,, neurologia sa robi skor na vylucenie inych veci ci to naozaj je autizmus alebo ine ochorenie. A teda na mojom je toho dost - on nerozumie iba malicko, nerozprava, toci sa dokola, obzera si rucky, je fascinovany kolesami, dverami, svetlom , trepe ruckami a proste vela toho ma. To uz beriem skor ako zazrak keby nebol autista. A hej aj my chodime do centra vcasnej intervencie, zacala som aj na logopediu klasicku, na klinicku sme v cakacke, v jednom meste ze najskor v lete nas zavolaju, v druhom ze teraz volaju este len deti z minuleho leta.
@anett30 a teda podla logopedky a spec. pracovnicky bude autista, v cetre vcasnej intervencie to tak zaoblene povedali ze nemusi byt hned autizmus ale aj NKS ze uvidime. Bola by som hrozne rada ale nechcem si davat falosnu nadej kedze moj ma naozaj tich znakov vela, aj vsetky testy ako ASDetect a Mchat mu svietia nacerveno.
@anett30 ahoj. Mne z centra včasnej intervencie odporučili pani Lazikovu, ale vraj má dlhé čakacie doby. Neviem, ešte som ju nekontaktovala. Dcéra tiež nerozpráva a tiež má 2,5 roka.