Drahé dámy prosím Vás o názory zvažujeme kúpu 1 prípadne 2 izbového bytu v Trnave,Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti so sídliskami prednadrazie ,družba arboria, aké sú tam náklady na bývanie cca ceny bytov plusy a mínusy ak v niektorej z nich bývate ,prípadne ulice alebo miesta ktorým sa vyhnúť ďakujem za každú reakciu
@may32 ja bývam na prengu rok a lepšiu lokalitu sme si nemohli vybrať veľa zelene, klud, kúsok do mesta : ) ja som z Trnavy nepochachadzala, ale tak sme sa do nej zamilovali počas školy , že sme sa tu rozhodli kúpiť byt a zostať tu pre mňa najkrajšie mesto ktorému nič nechýba : )
@may32 hlavne k bytu nejaké parkovacie miesto lebo Trnava je krásna ale je to drahé mesto a parkovanie katastrofa .
@ahhola ahoj ďakujem za rozpísané ,čo sa týka prednadrazia ako je to tam s parkovaním tiež je rezidentské ako v Bratislave prípadne sa sa kúpiť spolu s bytom ako sú mesačné výdavky bytovému družstvu energie odpad atď orientačné ak vieš nejakej dobrej maklerke bola by som vďačná ďakujem ,ako je to tam v noci napr podniky atď nieje to hlučné ďakujem krásne
@vsetkounas Ďakujem za veľmi dobrý postreh samozrejme parkovanie čím ďalej všade obtiaznejsie
@may32 ceny bytov no rataj 2-3 izbový tak do 150 000 tisíc prerobený troj aj 180000 tisíc .Neviem či chces silou mocou byt alebo by mohol byt aj dom ale ja by som kukla napríklad Zeleneč Hrnčiarovce Modranka sú to dediny kde máš kľud môžeš si kľudne parkovať a do mesta máš kúsok . Ale napríklad v Trnave je Kopanka ale tam sú vatsinou domy tam sa ešte parkovné neplatí je to taká kludnejsia oblasť .Ja som s Trnavy odišla a som rada išli sme na dedinu mame tu tiež všetko dokonca aj zdravotné stredisko dnes máš super vybavené dediny .
Zalezi od toho, ci ti staci panelak alebo chces novostavbu. Arboria, Prudy, Miko su nove komplexy, kde jednoizbaky idu za tych cca 130tis, s parkovacim miestom aj viac. Arboria je momentalne v kurze, vela mladych rodin, dostupnost obchodov, ihriska, sle cena je vyssia. Parkovacie miesto musis kupit, inak prakticky asi nezaparkujes. Ak ti staci obycajny panelak, tak jednoizbaky od tych 85-100 tisic, podla toho v akom stave. Rezidencne parkovanie uz je takmer vsade, kde nie je, coskoro bude. Parkovacie miesto sa kupit neda, ale parkovacia karta ak mas trvaly pobyt je na jedno auto 1€ rocne, na druhe tusim 90€. Druzba a Prednadrazie su podla mna vybavenim a dostupnostou do mesta porovnatelne sidliska. Ja byvam v Trnave cely svoj zivot s malymi prestavkami, byvala som na Druzbe, na Prednadrazi, v Modranke a teraz byvam v sirsom centre a s parkovanim mam najmensi problem prave teraz po zavedeni tej hejtovanej parkovacej politiky. Tak isto co sa tyka zivota v Trnave, je to momentalne topka. Vela veci sa opravuje, buduju sa nove ihriska, parky, stale sa nieco deje, mesto byva plne. Nedavno som skoncila matersku, takze poslednych 5 rokov som kocikovala po uliciach denno denne a viem to porovnat so stavom spred 10 aj 20 rokov a je to krasna zmena. Mne sa tu byva super, do BA blizko, na letisko do Viedne blizko , obchodov je tu viac nez dost a pritom to stale nie je take uponahlane velkomesto.
@lucilaines čo sa opravuje? Kde sa buduju parky? Kedy je mesto plné?
@rikarika byvas v trnave? Lebo ak hej, neverim, ze si si nevsimla minimalne prerobeny Ruzovy park, park pred kniznicou, agatku, minimalne asi tak 10 opravenych a modernych detskych ihrisk, skolskych dvorov, ktore su pristupne verejnosti. Mesto je plne kazdu chvilu, casto su nejake kulturne akcie. Aj v bezny vecer ci den. Naposledy som tam bola dnes rano, konal sa trh, plne mesto, ludia v kaviarnach na brunchi, ze som ledva nasla miesto. V lete sadnut si vecer na terasu niekde, vsade kopec ludi. Cez den ked som chodila s kocikom po celom meste, vsade plne ihriska.
@lucilaines hej vsimla som si krasny park cez ktory ked ides s malym dietatom vlastne mu ukažes spiacich bezdomovcoch na lavicke . Ihriska su plne ako tak v lete ano tie su pekne prerobene . Akcie cez leto ano teraz to zachranuju studenti , mesto ked nieje trh vymrete obchodi prazdne lebo najom je likvidacny pre mnohych .
@lucilaines ale áno, žijem v TT celý život, teda žiadny nový park, staré parky prerobené do umela, čo ti napíšem že sa mi to nepáči?....detské ihriská slúžia detom, čo tak spomenúť opačný pol, starostlivosť a služby seniorom, ktorí nevyužívajú prerobené školské dvory. Dnes ráno sa konal trh v meste? No presne tak ako sa konaval na zimnom štadióne a dostupnosť bola oveľa oveľa lepšia. Kultúrne akcie v drvivej väčšine nemajú s vedením mesta nič spoločné, resp len to že väčšina zúčastnených prinesie na parkovnom mestu pekne peniaze. Vieš o tom že napr v takej Viedni sa parkuje cez víkend zadarmo? Brocka je pri moci dostatočne dlho na to aby vybudoval minimálne jeden parkovací dom, ale radšej buduje cyklochodníky, ktoré sú využívané len na rekreačné účely, teda v dopravnej špičke uplne prazdne. Neviem kedy si ty videla plne kaviarne a terasy, koľko-tolko cez obed, večer je mesto vymrete...Pomaly a isto likviduje mestskú dopravu.
@vsetkounas boze tieto hejty pre hejt..ruzovy park je novy, krasny. Byvam asi 5 minut odtial, bezdomovcov tam je podstatne menej ako byvalo. Pocas dna vacsinou ziadny. Ako som spominala, donedavna som v meste bola denne, prazdne mesto nebolo nikdy. Uplne obycajne doobedie, pracovny den a kaviarne na namesti maju kopec ludi. Ano, prevadzky na hlavnej su porusene a su tam prazdne miesta, ale tie budovy nepatria mestu, ale sukromnikom, co si pytaju nekrestansky najom. Ano, ihriska su plne v lete, v zime su prazdne, dost logicky.
@rikarika K dtarostlivosti o seniorov sa vyjadrit detailne neviem, kedze som momentalne mama s malymi detmi, mam lepsi prehlad v inych veciach. Ale zije mi tu cely zivot moja babka, moji rodicia takmer dochodci a nestazuju si 🤷♀️konkretne babka si napriklad nevie vynachvalit trh v meste, kedze nesoferuje a ma to ovela blizsie ako na povodnom mieste. Vo Viedni sa mozno parkuje cez vikend zadarmo, v Londyne napriklad nie, tak teraz co? Ja mam parkovaciu kartu a na B parkoviskach, parkujem zadarmo stale a este som problem zaparkovat nemala.
Akoze ja sa tu s vami nepotrebujem hadat, mne je to uplne jedno. Autorka sa pytala na nazor, ja tu byvam, pracujem, mam komplet celu rodinu, deti mi tu navstevuju skolky a kruzky, chodim vecer von sa bavit. Tak snad je moj nazor ako tak kompetentny. Ak vy mate iny, kludne majte, smerujte ho autorke.
@may32 Neviem, ako teraz, ale cca 150000 asi neprerobeny 3 izbak . Tu na prednadrazi su byty s velkymi balkonami, a s kupelkami, co maju okna. Co som vzdy chcela.
Trnava je podla mna krasne mesto, aj centrum, je tam vzdy plno, je tu vela akcii , hlavne v lete, velmi vela kaviarni, malych pekarni, centrum je pekne vybudovane , vsade su lavicky. plus su napriklad kupaliska, kopu detskych ihrisk.
Ale je tu aj strasne vela haterov, ktori sa len stazuju na vsetko. Ja som byvala aj v inych mestach, kde naozaj nic nebolo a vsetko zatvarali o 4 a teda pre mna je Trnava top mesto krasne
@lucilaines ja nikoho nezhejtujem píšem realitu. A nemám rada, ak niekto z brockovho okolia vychvaľuje je prácu do nebies. Nové nespravil nič, ružový park je otrasný, jeho pôvodná koncepcia pripomínala park, stačilo sa starať o zelen.
@rikarika ja nie som z Brockovho okolia, absolutne ho nepoznam, okolo mestskej politiky som ani len nesla😀tak moja realita je asi proste ina ako tvoja. Ked niekto novy zrekonstruovany park s peknymi fontanami, travnatymi plochami, kde realne ludia piknikuju, hraju futbal a podobne povazuje za otrasny, to nie je realita, to je cisto tvoj nazor.
@vsetkounas ja fakt nechapem, preco sa zas tato diskusia zvrhla na Brockovu politiku.Autorka sa pytala na nazory, ja som napisala, ze sa mi tu dobre byva a nemam problem s parkovanim. Ja som sa na nazor nepytala nikoho a zrazu ma tu presviedcate o tom, ze nemam pravdu, mesto je prazdne, zle sa parkuje, vsetko je na prd. Ozaj nemusite. Ja tu parkujem, aj navstevy mi sem chodia aj chodim von a nie malo a som spokojna, podla mna je Trnava super miesto na zivot. Ak mate iny nazor mne je to fakt jedno, ja sa stahovat nebudem. Autorka sa pytala na nazory, smerujte ich prosim jej, ja naozaj nemam zaujem niekoho presviedcat ci je park pekny alebo nie.
@may32
My sme sa do Trnavy presťahovali 1.9. - 2.9 išli deti už do novej školy a škôlky, v auguste sme vybavili zatiaľ len nájom v Arborii,platíme 940 so všetkým aj s parkovacím miestom , detom sme vybavili školu cez mesto, hneď nás kontaktovali veľmi boli ochotní. A Bolo to tak vlastne že sme chceli ísť bývať do ba a cestou z ba sme odročili do Tt a očarila nás 😉 sme z BB. Býva sa nám tu dobre, tie ihriska školské su super že sú otvorené aj pre verejnosť každé jedno, to v bb neexistuje. Do mesta mame na skok s deťmi hlavne s byciklom alebo kolobezkami a auto skoro vôbec ani nepoužívame len na veľký nákup alebo keď ideme niečo pobehať s parkovaním to neni až taký extrém podľa mňa 😵💫 aj tie služby sú tu fajn všetko čo potrebujeme vybavíme aj neskôr poobede až podvečer ako vo veľkomeste😉 takže podľa mňa sme sa rozhodli správne pre Trnavu očarila nás nejakým spôsobom 🤗
@vsetkounas akoze co s tymto vsetkym ma fontana pri univerzite a bezdomovci preboha? Ja pracujem priamo na univerzite uz 30 rokov a bolo to omnoho horsie pred rokmi. Bol tam horsi parcik a horsie lavicky a hucali nam tam pod oknami bezdaci pocas prace.
Teraz je to ovela lepsie, vacsina laviciek je usposobenych tak, aby sa tam nelezalo pohodlne.
Bezdak je slobodny clovek, nedaju sa uplne z centra eliminovat.
Takato parkovacia politika je aj v Bratislave, nie je to trnavska specialita. Ale suhlasim s tym, ze aspon vikendy mohli nechat parkovanie zadarmo.
@0silvia0 áno takáto parkovacia politika je typická pre slovenské pomery. Na jednej strane sa ideme zblázniť z rozvoja eletromobility, akokeby elektromobily nejazdili po tých istých cestách a neparkovali tak isto ako hocaký diesel, teda zahustuju dopravu úplne rovnako, ,,nelietajú vo vzduchu ani nejazdia po cyklochodnikoch''....a na druhej strane v Trnave nevybudoval za desiatky rokov ani jeden parkovací dom, v Čechách sa bežne dá celodenne parkovať za 10 korún v parkovacích domoch, v TT taká sadzba neexistuje ani na pol hodinu, nieto ešte na deň. Ak niekomu stačí nová architektúra parku, do ktorehp sa bežný pracujúci trnavcan dostane cca 3x za rok, škoda slov...
V poslednej dobe ma to tu neskutočne vytáča, cesty rozrýpané, nezmyselné jednosmerky, tie parkovacie zóny otras…snažím sa tomu prispôsobiť, ale to nejde, takmer každý deň nájdem ďalšiu vymyslenú sprostosť, ktorá všetkým znepríjemňuje život, zápchy, ktoré sa nedajú obísť, takmer na dennom poriadku sa mení smer jazdy v uličkách.. ľudia čo bývajú v Kamenáči, alebo v BK by mali fasovať lietadlá… nerozumiem tomu, poviem si, že OK, stavia sa, buduje sa, ale je to čím ďalej horšie… do plaču mi je😩
Prengo to je taky lievik, kam sa dostanes po Studentskej, z Vansovej kluckovanim jednosmerkami, na to ze vzniklo v poli, kde nebolo nic, nejak cudne to navrhli, zase je tam klud, bikros draha,ziadne nakupovacie lakadla- 2*Jednota,billa v Maxe, Druzba je starsia zastavba poliklinika na dosah, ak si sestra - vyhladovo praca blizko, po lavke do mesta, Arboria pod obchvatom, este nezabyvana predrazena stvrt, stale vo vystavbe, kopec prachu, oproti bytom na Miko podobnym rozlohou je A drahsia o 25%...ako som rada, ze som z TT davno vypadla, z vedenia mesta citit nepriatelstvo, neustale dopravne experimenty, vsak skusime a uvidime🪒dojdes po lete, na cestach "plostice" velkorozmerne retardery, buzeracia rezidentov s parkovanim, kedy potom parkuju vsetci pri super, hypermarket a na nakup nemas kde zaparkovat... umrtvene centrum mesta, vsetok zivot vycucli city areny... Plusy su dostatok pracovnych miest, zatial. Snad sa to s automotive nezosupne, ako predpovedaju.