Ahojte, vie mi niekto prosím napísať ako prebieha Mri v Tt, máme termín v januári . Zaujíma ma celkovo ako to prebieha, nemám vôbec predstavu, a prosím premúdrené nevypisovat!! To ze prideme uspia spravia co treba a podobne viem aj ja. Zaujíma ma skorej ako sa uspávajú takéto malé deti, ci bude mať kanylu, ci ju budú zväzovať a podobné scenáre.... Je tam 2 dňová hospitalizácia, tj. Prideme rano na termín alebo už deň pred? Ďakujem za normálne odpovede
@janka_266 Ďakujem pekne za odpoveď, takze bude mať urcite kanylu? Lebo som čitala aj o nejakom uspani kvapkami , ale to bola asi blbosť...este ak mozem vraj nemoze byť chorá ( co je jasné) ale ze ani sople...a tu som na vážkach, kedže sople rôzneho druhu ma uz od septembra 🤦♀️
ja som bola v tt s 2r na vyber mandli a dali skor oblbovacie kvapky, to som bola pri nej. Az ked im odkvecla, potom ju odniesli na salu, kde jej aj zaistili zilu. Na konkretne veci sa opytaj priamo na oddeleni. My sme boli na ORL, ty pojdes na ine. Podla mna ak tam zavolas, uricte ta neodbiju.
Kedze chodila do skolky, nechala som ju tyzden pred operaciou doma, aby som znizila riziko sopli.
V tej pripravnej casti pred operackami kde jej dali kvapky a bola som aj ja, sa s nou hrali na kozmonautov a raketu, kedze jej davali na hlavu ciapku a prezliekali ju. Oni si davali ruska. Fakt boli zlati. Verim, ze na podobne zlatych ludi narazis aj na MRI
Kanylu mať musí, ale to zväzovanie ti ako napadlo?🤣
@zuzanar1 zvladnu to, urcite s nou nebudu zaobchadzat zle, oni vedia ako na deti, to nemozes porovnavat.
@zuzanar1 zavolaj tam a uvidis. Navyse tam budes s nou. Horsiu skusenost som mala v BA, ked sme isli na druhu operaciu. Zle sa jej triafali zily a tam skor zaviedli kanylu az potom uspavali. Ruku som jej pri zavadzani drzala ja. Nevedeli jej zaviezt tu kanylu a tvrdili mi, ze zle drzim ruku a ona sa hybe a ze to nemoze citit ako jej nevedia trafit zilu. Tak vtedy som sa ozvala, ze ruku drzim dobre, ze vidim ze sa nehybe a oni nech si robia svoju robotu a nepresviedcaju ma o tom, ze nic neciti, ked pri tom place. Ze tiez viem, ake to je ked nevedia trafit zilu. Tak zavolali skusenejsiu sestricku a kanyla bola zavedena. Proste bud pri nej, nestresuj sa ty, obhaj si slusne nie s krikom. Na vsetko sa pytaj. Ked s nimi komunikujes, oni komunikuju s tebou. Este sa mi nestalo, aby ma len tak odbili s dietatom. Drzim palce
Tak malym detom pred zavadzanim kanyly davaju oblbovak. Dieta vypije sirup a do par minut je uplne poddajne. Az nasledne na to mu zavedu kanylu. Nic si nebude pamatat.
@diewcatqoo ďakujem 😊
@zuzanar1 v ba : deň pred sa príde, ráno dajú kanylu, infúziu, potom pichnu 2 injekcie, to ho držíte na rukách, potom spravia mr, preberú, prevezú na izbu, tam potom povedia kedy mu môžete dať prvé jedlo. Odporúčam ovocné kapsicky a džús na riedenie s vodou, aby veľa dieťa pilo.