Zariadenia pre seniorov

monuska74
18. nov 2024

Ahojte, chcem sa spytat z vasich skúsenosti,pripadne ak viete, recenzie na zariadenia pre seniorov v Trenčianskom kraji. Viem,ze domáca opatera je najlepšia,ale ked človek je na vsetko sam, a uz nevládze, chcem takto skúsiť sa poinformovať, kde by to mohlo byt dobre. Mamka ma demenciu,zhoršuje sa ,cize to by bolo špecializované zariadenie ale nie súkromné. Na to clovek sam nema. Dakujem.

tundra
18. nov 2024

@monuska74 skus tu,mali sme tam svokru,len to nie je statne...
https://www.diakoniakoseca.sk/diakonia diakonia...

alickapusinka
18. nov 2024

Do štatneho sú poradovníky.Mojej kamaratky mama mala alzhaimera a nevzali ju do štatneho pre nedostatok miesta 6 rokov čakala ani sa nedočkala tak sa s ňou trapila doma chodila som jej pomahať.Suseda peniaze mala dala muža do Alzhaimer centra v Piešťanoch do súkromneho niečo cez tisic eur ale je tam veľmi spokojný.Do štatneho pochybujem.

katkaseiner
18. nov 2024

nedaj sa zastrašiť, hlavne zacni vybavovat najcerstvejsie spravy od lekarov obvodny, neurolog, psychiater (prípadne kľudne aj inych). Popros obvodneho lekara - oni vedia poradit ake tlacivo a kam poslat (my sme posielali do Nitry, na nazov uradu si zial nespomínam). Toto trva dost dlho - moja babka mala najvyssi stupen odkázanosti a od toho sa odvija aj cena - cim vyssi stupen, tym nizsia cena, zbytok doplaca štát. Babka mi sice zomrela pred mesiacom, ale naposledy platila nieco okolo 500e (ona bola v Hurbanove 2a pol roka, zacinala platenim 460e, asi pol roka dozadu zvysili na asi 520 ale to zavisi potom aj od toho ci su 2 alebo 3 na izbe - oni boli 2. Kludne sa pytaj ak ta nieco zaujima, ale radsej mi napis ip nech ta neprehliadnen

zuzulkika
18. nov 2024

Juuuuuuj....toto je na dlhé trate.....pokiaľ nikde nikoho nemáš,tak si všade v poradí neviemkolkata......

monuska74
autor
18. nov 2024

@zuzulkika ja viem ze je všade poradovnik,ja som len v prispevku naznačovala,kto ma a ci ma dáke recenzie,kde by bolo ako tak vhodne podať ziadost.

pieksamaki
18. nov 2024

@monuska74 trencia ska turna domov seniorov