Spravia mi v Trenčíne po prvej sekcii (akútnej) aj druhú sekciu? Medzi sekciami by boli necelé 2 roky.
Veľmi dlho som to zvažovala, ale bojím sa skúsiť vbac, prvé tehotenstvo skončilo akútnou sekciou takmer dva týždne po termíne a bola spravená ozaj na poslednú chvíľu, dieťatko nemuselo prežiť, počas sekcie mi bolo povedané, že máme šťastie, že sa prirodzený pôrod nespustil, pretože by neprežilo, také bolo domotane pupočou šnúrou. Strach o dieťa mi toto riskovať nedovolí.
Viem, že v TN nie sú veľmi naklonení sekciam, preto by ma zaujímali vaše skúsenosti, čím aktuálnejšie, tým lepšie 🙂
@pondelok01 áno ja som mala aj prvú v TN, takže viem, že spravia, ale ma zaujímalo, či prvú sekciu považujú za indikáciu k druhej a nebudú ma nútiť rodiť prirodzene. Samozrejme, že si to zistím priamo tam, len som chcela predtým poznať aj skúsenosti iných
No ja som mala prvú akútnu sekciu 2015 v Tn,a druhý pôrod sa ma len opýtali ako chcem rodiť to bol rok 2018, som povedala sekciou a nikto nič neriešil, neviem načo je dobré to strašenie TN nemocnicou, pohoda v papieroch som mala len dodatok sekcia, strach z prirodzeného pôrodu po prvej sekcii....nikto ma neprehovaral ani nenutil...dali na vyber
A áno padla otázka, či nechcem vyskúšať prirodzený pôrod, som odpovedala nechcem a to neznamená, že ma niekto nutil, som svojpravna padla otázka odpovedala som, len veľa žien to už považuje za nátlak, ty si pekne vyloz nohy uzivavaj a necitaj somariny.....
@mia7222 ďakujem pekne za skúsenosť, upokojila si ma
takze takto, mne ista znama, ktora pracuje ako porodna asistentka povedala, ze pokial bola prva sekcia tak na druhu mam pravo si ju vyziadat, ze to nevie vela zien, ale tie kt. sekciu mali prvykrat ju mozu mat na svoju ziadost aj druhykrat, nie je to viazane, prve som mala kp a preeklampsiu a pred mesiacom som isla sekciou na vlastnu ziadost, bez komplikacii- na poradni som povedala v 38 tt ze chcem sekciu a v 39 tt p. Gajdosik ma zaradil do planu po poradni a v 40 tt o tyzden uz sekcia a mozno ta potesim, ale bola som pripravena na najhorsie bolesti a vsetko a ono sa to dalo, bolo to uplne pohode, nebolelo to ako prvykrat, vedela som, co pride, a fakt tie bolesti po boli miernejsie, no ja som uplne spokojna s druhou sekciou a dokonca aj bonding som po sekcii mala na tej porodnej izbe, uplne super a drzim palce a nezabudni, aj ked budu doktori ta presviedcat niektori a budu otacat ocami, povedz nie dakujem ja som sa rozhodla pre sekciu
Ahoj, neviem či je to ešte aktuálne, ale ak áno, tak mám čerstvú info - akurát ležím na pooperačnej izbe. Prvá akútna sekcia 3r dozadu, dnes plánovaná. Nikto s tým nemal najmenší problém. Na prvej poradni v nemocnici som sa pýtala lekárky a hneď mi aj dala termín a to som mala celé tehotenstvo bezproblémové 🙂 presne, ako píše lesanisko - po prvej sekcii máš ako keby nárok na druhú, mne to oznámila hneď pri prvom pôrode sestrička 🙂
To, ze v TN nie su nakloneni sekciam podla mna nie je uplne pravda, ked je potrebna, tak ju spravia. Sla by som sa urcite opytat. Ja ked som tam bola naposleey, mala som dieta otocene nohami dopredu. Mon gynekolog (v nemocnici aj pracuje), mi odporucil ist na obrat, a ak by nevysiel, tak som si tam mala rovno zajednat termin sekcie. Ked som bola na prijme, tak doktor pritom ako mi vypisoval papiere odbehol spravit sekciu, potom som mala na izbe spolubyvajucu tiez po sekcii, ked ma prestahovali, tak vedla na izbe bola tretia po sekcie, az take vynimocne to tam nebude.