Strihanie uzdičky pod hornou perou - Trenčín

babu1991
26. sep 2024

Ahojte, chcem sa poradiť ohľadne strihania uzdičky pod hornou perou, a či mi viete poradiť niekoho kto ten zákrok robí dobre, najlepšie TN alebo ZA.

Mám 2 mesačné bábätko, výhradne dojčené. Papá pekne, priberá, mlieka mám dosť (až moc), takže naša doktorka to vôbec nechce riešiť. Uzdičku pod jazykom sme boli dať strihnúť u ORL, tam hornú vôbec neriešili a nepomohlo nám to.
Problém máme s prisávaním a s tým, že bábätko cmuká, hornú peru má stále vtiahnutú, zabeháva mu mlieko (mám silný tok mlieka) alebo mu vyteká z kutíkov. Takto samozrejme pohltá kopu vzduchu a celé dni a noci, potom sa trápi s bruškom a prdmi.
Chce sa dojčiť strašne často, ale na prsníku vydrží tak max 10 minút, v noci ani toľko. Potom sa jeduje, odťahuje a zase sa chce dojčiť o chvíľu na to. Takže papá často a mám silný tok mlieka, takže priberá, ale väčšinou prsníky úplne nevyprázdni a väčšinou to kojenie je proste trápenie.

Poraďte mi prosím na koho sa obrátiť. Laktačnú poradkyňu z mamily sme u nás už mali, tá nám poradila strihanie podjazykovej uzdičky a vravela, že možno bude treba aj vrchnú, ale ja potrebujem odborníka, ktorý povie či to naozaj treba a spraví to dobre. Budem vďačná za vaše odporúčania.

meganka13
26. sep 2024

@babu1991 my sme boli nedávno na odporúčanie laktacnej poradkyne dať strihať dolnú uzdicku v Za ORL ambulancia Effeta. Hneď nám strihli aj hornú a všetko v poriadku.

babu1991
autor
26. sep 2024

@meganka13 ahoj a potrebovala si vymenny listok od DR? Koľko sa platilo a ako rýchlo sa podarilo objednať sa?

meganka13
26. sep 2024

Výmenný lístok sme nemali, povedali sme, že je to na odporúčanie laktacnej poradkyne. Objednali sme sa telefonicky.Uzdicku sa snaží zobrať hneď na druhý deň po zavolani a platili sme nejakú malú sumu, už si presne nepamätám ale do 15 eur, určite nie viac. Po strihnuti sa tam ostáva nejaký čas dieťatko nakojiiť, aby to dr mohla potom skontrolovať a mali sme prísť nalačno.Ambulancia je v areáli FNsP v hlavnej budove

mipaga
1. okt 2024

Ahoj, ak ešte hľadáš, tak my sme boli v TN u MUDr. Bacovskej. Priebeh v podstate rovnaký, ako písala meganka. A doktorka aj so sestričkou perfektné 🙂