Psychológ/psychoterapeut - Trenčín až Žilina

neznamaznama
12. sep 2022

Skúsim aj tu.

Prosím vás, nemám s tým skúsenosti a tak neviem poradiť. Viete poradiť dobrého psychológa/psychoterapeuta (je vlastne medzi tým rozdiel?) v mestách od Trenčína po Žilinu? Ja som riešila veci len s detským psychológom, ale to boli jednorazové záležitosti. Teraz hľadáme niekoho pre dospelého, ktorý si prechádza tažkým obdobím a možným rozvodom. Budem veľmi vďačná za každú radu.

dori2
12. sep 2022

@neznamaznama medzi psychologom a psychoterapeutom je dost velky rozdiel. pozri pre hrubu orientaciu clanok v mojom profile. co sa tyka tvojho hladania, odporucam daniela kotrča v ziline.
cely zoznam certifikovanyvh terapeutiv najdes tu https://psychoterapeuti.org/sps/stranka/psychot..., mozes si vyfiltrovat podla bydliska.

neznamaznama
autor
12. sep 2022

@dori2 vďaka, idem študovať. A prosím ťa, ak by človek išiel k psychológovi a bol by vhodnejší psychoterapeut, sám psychológ presmeruje osobu na terapeuta?

dori2
12. sep 2022

@neznamaznama nechcem byt zla ale nie kazdy. aj ked by mal… najdi pri problemoch rovno terapeuta, vacsina tych co su v ambulanciach tymi terapeutmi aj naozaj su. nechcem znevazovat pracu ostatnych psychologov, ale je rozdiel ked sa niekto venuje poradenstvu precencii alebo nejakej konkretnej oblasti, a ked niekto presiel 4-5 rocnym terapeutickym vycvikom a je opravneny riesit uz problemy…

neznamaznama
autor
12. sep 2022

@dori2 ok, vďaka za vysvetlenie. Takže ak vyberieme niekoho z tej stránky, čo si poslala mám velku pravdepodobnosť, že to bude aj terapeut.

dori2
12. sep 2022

@neznamaznama tam je to istota- to je oficialny zoznam tych, co splnili podmienky a spravili skusky

neznamaznama
autor
12. sep 2022

@dori2 si úžasná, ďakujem. Ešte jedna otázka. Dá sa na návštevu takéhoto odborníka uplatniť v práci tzv. P-cko/paragraf? V danej práci majú stanovenú dovolenku, kedy môžu čerpať a je teda otázka, akoby to vedeli pokryť v práci.

dori2
12. sep 2022

@neznamaznama da, ambulancie klinickych psychologov/ psychoterapeutov su zdravotnicke zariadenia

neznamaznama
autor
12. sep 2022

@dori2 si poklad.

euka210
12. sep 2022

@neznamaznama v Trencine mate centrum pre skolenia psychologov v EMDR, tusim komora tam sidli, nemocnica a DR.Ralaus spickovy...musite ich tam mat aj dobrych.

neznamaznama
autor
13. sep 2022

@euka210 verím, že veľa ich je dobrých, ale ktorý je dobrý? To je otázka.🤪ale ďakujem za radu, pozriem aj týmto smerom. 😘