Pôrodnica v Trenčíne

lienka22222
16. aug 2021

Ahojte rodila prosím vás niektorá v pôrodnici v TN? Ak áno aké sú výhody nevýhody proste niečo o nej chcem vedieť a ešte čo si tam mám pribaliť som prvorodička čiže chcem mať všetko čo sa patrí
Ďakujem pekne

katulastraka
16. aug 2021

@lienka22222 napis mi ss

dada011
16. aug 2021

@lienka22222 z vlastnej skúsenosti viem, že pribalte si príbor inak nebudete mať s čím jest, ale inak som nemala výhrady co sa týka profesionality personálu (až na jednu "milú" sestričku na novorodeneckom)

pondelok01
16. aug 2021

@dada011 ano, pribor a salku ak si budes chciet spravit na izbe caj alebo kavu. Konvicu som mala na izbe, ale salku veru nie. Poporodne vlozky radsej vlastne, daju ti aj nemocnicne ak si vypytas, ale mne prisli hrozne draplave. Par tych savych podloziek nepremokavych, do postele. Mydlo, toaletak. Ibuprofen na pripadne poporodne boliestky.

lienka22222
autor
16. aug 2021

Ďakujem pekne

kubkovamama
16. aug 2021

@lienka22222 ja 3x.Tiez sa pripajam,ze urcite pribor,mala lyzicka,voda(mozes si dat z vodovodu,ale mne to prislo vzhladom k urovni izieb+spolubyvajuce dost nehygienicke). Ak chces.nieco teple,kava,caj tak si dones varnú konvicu.Zaluzie na vacsine izieb nefunguju a jedna smena chcela mat na noc zazate alebo otvorene,tak masku na oci ak sa chces vyspat.Pripadne svoj maly vankus,urcite poporodny vankus-postele su vysoko a stolicka tvrda a bolo to "super" kojit alebo sediet tam.🐅Muz mi.doniesol aj ciapocku pre babo,bol januar a oni ziadnu nemali.😂V podstate si dones čokoľvek o com vies,ze ti ulahci spanie,jedenie,sprchovanie-protismykove slapky,velke osusky,v sprchach nemas sukromie,aspon mne to padlo príjemnejšie sa pred ostatnými zabalit kym sa suchnem do košele.Pre babo som mala aj klasicke latkove plienky,pod prsnik pri kojeni,na odgrgnutie,nechcela som pouzivat zdrané tvrdé erárne co davaju do zavinovaciek.Urcite podlozky do postele,v Dmke su take siroke 2m.co zasunies a v klude na tom.mozes byt bez toho aby sa neposuvali.Poporodne vlozky urcite svoje,za mna chicco,tenučké,super savé.Vlozky do podprsky,myslela som,ze netreba,ale ked sa mi spustilo mlieko bolo vsade.Pre babatko este nejaky kremik jemný,ja som mala Excipial a dobre som vzala,mala dostala ekzem z nemocnicneho pradla,tak som ju tym natierala komplet

selu11
16. aug 2021

Ahoj, ja som tam nevýhody nepostrehla žiadne, ako sa vyššie písalo, jedna sestra na novorodeneckom bola protivná, no tú som videla asi 2x. Inak zabaliť všetko už spomenuté, ja som síce so šálkou ani príborom problém nemala. Dokonca som dostala šampón, sprchový gél, zubnú pastu a kefku a toaletný papier. No všetko som mala aj z domu, ani som nevedela, že to dostanem.

gloria31
16. aug 2021

@lienka22222 určite zober rukávicky pre babo aby si neposkrabalo tváričku

evaul7
17. aug 2021

@lienka22222 na ich webovej stránke je zoznam co si nezabudnut. Na môj vkus pisu malo plienok. Oblecenie pre bábätko poskytujú, ak prekaka treba si pýtať. Vlastné potrebuješ len pri odchode, inak ho nedavaj, lebo sa ti stratí ked ti bábätko vezmú na vysetrenie/kúpanie/...vyzleču a uz to mas fuč. Tiez maju na webe info o porode - poucenie o vaginalnom, o bondingu.. Pekne to tam maju popísané ako to u nich fičí. Na 600n izbe ste len 2🙂 na oknach su sietky proti komarom👍 Pôrodné sály sú riadne oddelené miestnosti, takze mas sukromie. Manzel a este jedna osoba pri porode je OK, rodi sa vsak vraj v rusku este stale. Urcite nezabudni pribor. Inak je tam horuco asi ako v kazdej pôrodnici, tak nocnu košeľu len s kratkym rukávom. Koselu tiez na zozname napisali, ze dve, ale zide sa ti ich viac.
Personal je väčšinou super milý. A potom su tam vynimky samozrejme.
Voda z vodovodu mi velmi nevyhovovala, zial som cely cas prezila na vode z plastovych fliaš 🤷‍♀️ a toaletak..ten nikdy netreba zabudnúť 😀

s1ma
17. aug 2021

@lienka22222 ja som rodila v Apríli (prvorodička) výhodu beriem že som si zaplatila strednu nadštandartnu izbu na ktorej je WC aj sprcha čo pre mňa bolo obrovske + (kvoli poporodnemu krvacaniu), bábetko som mala od porodu stále pri sebe , Veci čo čo som si balila: vobec som nepoužila župan (bolo dosť teplo aj keď vonku snežilo), ani detské vecičky tie az ked sme išli domov. Určite si zbal príbor, a toaleták ,dosť tekutín na pitie, ja som si vzala aj take drobnosti na jedenie (ryžove chlebikya ine) lebo mne moc nemocničná strava vo FNTN nesedí a keby idem druhý krát rodiť tak si radšej zbalím kojo vankúš lebo som ako prvorodicka este nemala nacvičene správne držanie babatka pri kojení a bohužial som nenatrafila na sestru ktorá by sa mi viac venovala pri začiatkoch kojenia. A na tej posteli sa mi zle babatko prikladalo kvoli popôrodnym poraneniam. Personál bol ochotní a milí od príjmovej ambulancie, pôrodnú sálu, oddelenie šestonedelia a novorodenecké oddelenie. 😉

evelina9
17. aug 2021

@lienka22222 Výhody zrejme personál. Ja som nemala komplikacie, ale brutaaal dlhy porod, lekar prisiel az v zavere, takze nejako vela k porodu a prístupu asi nenapisem. Ale izby boli asi horsie ako som vobec cakala. Na pozadovany nadstandard som sa v poradovniku nedostala ani kym som sla domov. Z niektorych izieb je daleko na wc, takze kym som sa tam dosuchtala to trvalo. Postele su vysoko, takze ak budes mat sitie alebo sekciu tak vyskocit tam dosť boli :( keby som vedela beriem si schodík. Jeden tam sice bol ale potrebovala by som ho stale. Ja som mala postel vylezanu, takze vzdy ked som si sadla na kraj a chcela kojit, tak ma to hodilo do zadu , takze som sa nahybala vpred. Za 5dni som si tam tymto sposobom znicila chrbat a to som mala za sebou 10 rokov cvicenia. Stolicka a stol tiež take aby bolo ... mne sa zisiel poporodny vankusik. Jedlo za mna v poriadku. Pribor mne nechybal. Veci podla zoznamu na internete mi stacili, len teda poctovo viac. Nocna kosela aj dve na den. Teda ja som sa dost potila :D vsetky tie hormony a hentotot :D Ked som sla posledny den na kontrolu so sebou, tak som prisla spat a nasla som maleho rozbaleneho a placuceho na izbe, ze to zatial spravila sestricka aby ho pripravila tiez na kontrolu pred odchodom. Az doma mi doslo, ze som ju mala riadne spucovat. Ale inak personal OK. Ak budes na standardke, tak dobru spolubyvajucu zelam ;)