Pôrodnica Trenčín verzus Považská Bystrica

michael42
15. dec 2022

Ahojte, čaká ma 3. pôrod a neviem sa rozhodnúť kam ísť rodiť. Dva krát som rodila v PB, naposledy v roku 2020 a nič moc ale zas ani žiadna katastrofa, rada by som počula čerstvé skúsenosti z oboch pôrodnic. Zaujíma ma hlavne voľba pôrodnej polohy, bonding, odkedy s vami mohol byť partner a kedy vám dali bábätko na izbu. No budem rada aj za všetky iné informácie, ktoré by ste zazdieľali s týmito pôrodnicami. 🙂 ďakujem.

paulinam99
16. dec 2022

Myslím si, že keď to na Teba príde, pôjdeš do najbližšej pôrodnice. 😉

michael42
autor
16. dec 2022

@paulinam99 plánujem toto mať posledný pôrod tak by som naň rada pekne spomínala. Ani pri prvom som nepanikárila a v kľude doma čakala kým nebudú silné bolesti, takže nejde o to ktorá je najbližšie, chcela by som niečo lepšie 🙂 no tretí pôrod sa určite môže zvrhnúť a budem nútená ísť do najbližšej ale tak ak bude čas si chcem vybrať lepšiu možnosť.

bibg
29. dec 2022

@michael42 ahoj neviem či ti poradím no ja som rodila 2020 v TN. Mala som druhý pôrod a mega spokojná. Ale veľmi záleží od doktorov akého chytíš. Ja som mala pri oboch pôrodoch úžasný personál. Čo sa týka pôrodu. Vyber polohy si môžeš povedať snažia sa ti vramci možnosti vyhovieť. Záleží od toho na aký porodny box sa dostanes. Kukni fotky. Bonding neviem. Hneď ako som porodila, muž prestrihol šnúru a nechali mi ich chvíľu na brušku. Myslím že okolo 5-10 min. Potom ich zobrali obliekli odvážili a hneď mi ich vratili. Pri tom vazeni a obliekani bol manžel. Naozaj to bolo asi 5 min a vrátili mi ich a mala som ich 2 hodiny na sale. Muž bol somnou odkedy má prijali na porodny box. Ja som bola na 4 cm otvorená 2x a išla som na box a muž somnou. Ak niesi otvorená a nechajú ta ba “vzdycharni” muž tam s tebou nesmie. Po dvoch hodinách s babatkami na boxe má presunuli na izbu. Ja som mala nadstandart. Pri prvom pôrode mi bábätko doniesli až ráno. Porodila som o 20:20 ale zase mala som dlhy porod aj som bola rada že som sa vyspala. Pri druhom pôrode, porodila som 16:13 mi babatko doniesli o 18:00 a mala som ho cely čas. 🙂 ja som bola veľmi spokojná. Ale ozaj záleží na koho narazíš. Keby rodím 3x idem znova TN. Nielen skrz dobrú skúsenosť. Ale Trenčín má jedno z lepších vybaven pre novoredencov (Prístroje, inkubátory..) nedajbože aby sa niečo stalo. Ale myslela som aj nato. Držím palce 🙂 a prajem veľa šťastia

michael42
autor
29. dec 2022

@bibg moc ďakujem 🙂 sem tam čítam zlú recenziu na TN ale som viac naklonená k nemu ako k PB