Pôrodnica Trenčín - epidurál

xenyja
21. nov 2023

Prosím má niekto skúsenosti s epiduralom v pôrodnici v TN? (Samozrejme chápem, že to závisí od aktuálneho stavu ženy/pôrodu a že treba mať vopred podpísané poučenie), ale zaujíma ma prístup personálu keď ste si ju vypýtali. Prípadne ako to prebiehalo, možno na koľko cm ste boli práve otvorená. Ďakujem.

Pýtam sa kvôli môjmu predchádzajúcemu pôrodu v PB pred 2 rokmi, kde boli na mňa až nepríjemní, že čo si myslím, to nie je len tak, to by museli volat anestéziológa, ktorý robí úplne na inom oddelení a tým má odbili a zakazdym odišli. Len vtedy už som bola fakt zúfala, už som mala také bolesti že som si priala len zomrieť.

dadka128
21. nov 2023

Ano maju s tym vsade problem ... robia sa tam nejaké testy, a zakedy pridu vysledky fuu to aj trva dáky čas, ak ti mozem odporučiť, daj si ich urobiť vopred, alebo sa skus na to opýtať.. uz pocas porodu je neskoro ozaj .. pri prvom som rodila 15hodin takze to stihli ale pri druhom iba 4hodiny, takze ani muk som nemala .. ( jedna sa o Trenčín)

ivanak49
21. nov 2023

Úprimne na Trenčín počúvam už asi 3 roky že je personál nepríjemný ani keby si tu epiduralku nedáte ...ja som práve pretoto zvolila TO nemocnicu milé sestričky načo čo tam ženy odvádzajú aj ja čo som tak tak pokojne milé baby som nezažila lebo keby som na ich mieste ja tak by som už nemala nervy ....a tiež som bola rada že mi majú dať epiduralku úplne v pohode ochotne nachystané no nakoniec mi ju nestihli dať lebo som začala rýchlo rodiť teraz som aj rada že som žiadnu epiduralku nemala.....

andy37
21. nov 2023

Mne ju v TN bez problemov pichli. Bola som otvorená len na prst ale bolesti už boli silné tak som si ju vypýtala. Spravili mi krvné testy, netušila som že to treba a asi do polhodiny mi ju pichli. Vôbec neboli sestričky na mňa kvôli tomu nepríjemné.

glorikarebeka
21. nov 2023

Mimo témy ja som bola veľmi spokojná v TN

nelca0510
21. nov 2023

Ja som v TN rodila pred 2 mesiacmi a veľká spokojnosť. Epidural ti pichnú,len treba poučenie vopred. Ak nebudeš mať aktuálne krvné výsledky,tak ti krv zoberú,a to trvá dokým prídu výsledky,tak aby si stihla. Ale môžeš skúsiť rajský plyn,ja som tak rodila.

zuzana0506
21. nov 2023

Aj mne ju v 2019 bez problémov dali, treba sa informovať vopred, potom nie je problém a všetko sa stíha. Tiež som mala silné bolesti už od začiatku, potom keď mi lieky pomaly odoznievali, kľudne mi ešte pridali 😁 Fakt nemôžem povedať nič negatívne, rodilo nás v ten den vela...

xenyja
autor
21. nov 2023

Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede, veľmi mi to pomohlo, určite budem riešiť a pýtať sa na vsetko vopred, ako aj vtedy v PB, len vtedy mi povedali cez telefón, že tam sa to vopred nič nevybavuje, že stačí počas pôrodu. Inú pôrodnicu zas nezvažujem, pre istotu kvôli blízkosti.

zuzana0506
21. nov 2023

@xenyja vopred bolo mnou myslene v deň nástupu do porodnice 🙂

luciferka93
23. nov 2023

@xenyja ja na TN porodnicu nemam pekneho slova, moj porod bol otras... Ale co sa tyka iba samotnej epiduralky, nemali problem, pytali sa ma hned ci budem chcieť, mala som aj papiere ale nechavalansom si to keby je najhorsie a aj bolo tak som si vypytala... Nemali problém ale to pichnutie.... Na 10x mi ju pichala anesteziologicka... Ale ulavilo sa mi na chvíľu... Ale lepsi je rajsky plyn podla mňa ako epidural. Teda mne zaberal lepšie na bolesti 🤷‍♀️

misulka98
24. jan 2024

@nelca0510 ahoj, ako dlho dopredu treba to poucenie a odkial ho vziat ?😭dakujem

nelca0510
24. jan 2024

@misulka98 mne dali tlačivo na poradni,keď som tam chodila od 36.tyzdna. Ale je aj na webovej stránke nemocnice. A ako dlho dopredu? To je podľa mňa jedno,hlavne že ho máš 🙂

poslednepogo
24. jan 2024

Aj ja píšem mimo temy- epidural som nemala, neviem co to je najhorsie, sak hrozne to bolo 😄ale tiež som bola v TN velmi spokojná teraz pred 6 mesiacmi.. aj pred 3 rokmi, ale teraz to bolo lepšie, odosť osobnejší prístup ( myslím že pred 3 r boli všetci neosobnejší nervoznejsi kvoli kovid ako sa stazuju na tuto porodnicu)