Ahojte idem si k vám po radu. Som v 35tt malý je stále kp som druhorodička. Preto premýšľam nad pôrodnicou v Trenčíne predtým som mala vybratý Břeclav ale vzhľadom k možným komplikáciam zostanem asi radšej na Slovensku. Na internete som našla asi jedinú pôrodnicu kde rodia KP prirodzene keďže sekciu ozaj odmietam ak to ozaj nebude nutné. Chcem sa spýtať žien ktoré majú podobné skúsenosti priamo v tejto nemocnici ktorého pôrodníka by odporučili a prečo. Poprípade aj v inej nemocnici kde rodia kp prirodzene.
A teda ak máte niektorá skúsenosti čo by mohlo ešte pomôcť pri obrate bábätka rada si to prečítam 🙏
Ďakujem.
@mommy2019 fuuu... radsej sa nevyjadrujem k porodu ako takemu, len ti napisem ze v Trencine robia sekcie naozaj az ked musia. Len teda aby si akceptovala ich rady, pretoze zle sa stane ani nevies ako pri normalnom porode, nieto este kp..... A vies, ono potom nastane uz moment, kedy sekcia mozna uz nebude a bude to hop alebo trop ------ a teda uprimne, toto by som nedala.
mas odvahu dievca...
@kaktusik007 ja mám v TN dve sekcie. obe odporucil primar. Prvá akutna druhá plánovaná.
Problém je hlavne s mladými Dr ktori bez súhlasu primára nechajú ženu pomaly umrieť 🤦
Ale teda dá sa ten vonkajší obrat ako píšu. No osobne by som do kp prirodzene nešla
@pink_lady aj ja mam v TN 2 sekcie, rovnako - akutna a planovana. Preto pisem - preferuju prirodzeny porod, ale pocuvaj ich. Lebo rodila so mnou hrdinka, co to da prirodzene a sekcia nie a nie a nie... az bolo neskoro ;(
a samozrejme ze toto chce velmi skuseneho porodnika.
Ja mám takýto skúsenosť. Môj druhý syn bol KP. Do 37tt. Dr mi kázal aby som skúsil cvičiť mačací chrbát viac krát za deň že môže stať že sa pretočiť. A veru sa aj pretočil . A rodila som prirodzene. Za skúšku nič nedáš.
Tiež som mala dcéru otočenú KP až do pôrodu, prišla som do pôrodnice už s kontrakciami a dávali mi na výber, či sekcia alebo prirodzene. Pri pôrode som mala dr. Žáčikovú, vtedy ešte začínajúcu doktorku. Rozhodla som sa pre sekciu, neviem si predstaviť takto rodiť prirodzene. Bolo to pred 9 rokmi.
@mommy2019 ja som absolvovala ten obrat. Ja som odmietala sekciu aj rodenie KP. Rodit KP mozes jedine ak ma dieta do 3,5kg inak ide rovno sekcia
@mommy2019 si si istá ze to risknes? Ja som mala dcéru priečne, tiež jej chýbal kúsok aby sa otočila. Nechala som sa v kontrakciach niekoľko hodín lebo som sa bála cisaraku. Neotocila sa ani tak a rodila ma suseda, muzova teta ktorá mi poklepkala po cele že som sa zblaznila.. doslova mi povedala Zuzana šibe ti? Brucho sa zahojí, ale keď nám nastanú komplikácie a ja ju nedokážem s teba dostať von budeš sa pozerať na tú skazu celý tvoj život. Veľmi riskuješ ver mi mám 40rokov praxe a videla som všeličo. Držím palce akokoľvek sa rozhodneš nech to dobre dopadne.
Skutočne je to veľké riziko. Ja si sekciu neviem vynachváliť, bolo to rýchle, bezbolestné, v spinálnej anestéze, aj som sa rýchlo dala dokopy. Okrem jazvy mi na tom nič neprekážalo.
Ak budeš mat čas vypočuj si toto : https://zena.sme.sk/c/22803062/primar-kascak-vo...
Spomína tam medzi iným, že pri pôrode KP sú dvaja lekári a tiež o vonkajšom obrate.
@mommy2019 tiež by som nešla KP prirodzene. Dcéra bola KP, išla som cisárskym a som spokojná, mam krásnu zdravú dcéru! Mam na háku jazvu, bolesť po sekcii. Hneď mi ju aj ukázali, potom ju šli odvážiť, obliecť atď a priniesli mi ju. Detska doktorka mi ju držala pri hlave než má zasivali. A potom mi ju nosili na jisku pravidelne.
Tiež je to podľa mňa neopísateľný pocit. Áno si vtedy trošku oblbnuta, ale pamätám si úplne na všetko. A nikdy nikdy nebudem ľutovať ze som sa rozhodla pre sekciu.
Ja tu nejdem mudrovat, je to na rozhodnuti rodičov. Ale je tu otazka, vies prečo sa to dieťa neotocilo? Ma malo miesta? Ma krátku šnúru? Pripadne nema šnúru niekde obmotanu? Na toto mi nikto neodpovedal pred pôrodom prečo sa neotocila. Takže u mňa bolo rozhodnutie jasné, radšej obetujem tie prve chvíle s dieťaťom ako prinajhoršom "zivot dieťaťa".
@mommy2019 skús ten mačací chrbát,ja som mala malú tiež otočenu KP. Od asi 33tt som robila niekoľkokrát denne mačací chrbát a veru neviem,pri jednom sa mi asi pretočila,teda neviem to úplne popísať,ale cítila som taký zvláštny pohyb 🙂 a potom keď som v 36tt išla na kontrolu už bola pretočená, chvalabohu, lebo v 38tt sa DR rozhodol,že pôjde von, kvôli tehotenskej cukrovke 🙂 tiež som mala väčší strach z cisárskeho ako z prirodzeného pôrodu 🙈😀
Muž sa narodil KP. Skoro umrel on aj svokra. Rodil ju pôrodník s dlhoročnou praxou ale zvrtlo sa to. Naozaj ti to za to stojí?
Inak ak si druhorodicka, ten obrat byva celkom uspesny (vraj oproti prvorodickam). Mna na to gynekolog chcel poslat.
Ak KP ja by som jedine u primára. Ale či zazmluvnuje, netuším, treba si zistiť