Ahojte,zaujímaju ma osobné skúsenosti s prijímaním detí do škôlok v priebehu roka, hlavne pre mesto Trenčín. Naša je januárová, dosť ale čítam o tom,že v priebehu roka sa z kapacitných dôvodov deti neprijímajú. Mám sa pripraviť na to, že ju budem "musieť" dat do školky radšej skôr, v 2,5 roku (september 2023)?
@lienka.7 ano tiež sme mali ten problém ,ze najprv zobrala riaditeľka deti ktoré dovŕšili 3 roky v roku 2018 (dcera je 2019). Nakoľko 2r dieťa vraj v štátnej škôlke zaberie 2 miesta 3r. Dieťaťu . Našťastie sa v tom januári uvoľnilo miesto
@sonia_wiener teraz vďaka Ukrajine trosku "uvolnili" pocty. Ale inak ano, je to aj v zakone, pocty deti v triedach.
@baluinka nemusí ísť nutne od septembra do škôlky.... zápisu -myslim že býva niekedy (april-maj) sa zúčastni s tým, že mala nastúpi až od januára 2024. Ak kapacita dovolí,tak ti ju zoberú, ale musia o nej vedieť skôr, nakoľko v septembri sa štátu nahlasujú počty prihlásených detí,na ktoré potom posielajú dotácie. Skôr zoberú zapísané dieťa počas oficiálneho zápisu,na ktoré majú dotácie,ako dieťa zapísané v priebehu roka, na ktoré nedostanú nič.
Ja mam januarovu a vzala mi malú do škôlky od januára a potom ešte pristúpilo dajake dieťa v apríli ... Takze všetko záleží od riaditeľky , ci ma kapacitu , ci dajaké dieťa nezvladalo škôlku a vylúčili ho, niekto sa odstahoval....treba hlavne volať , volať a zisťovať , ci nenastala dajaká zmena 🙂