Prosím vás, dcéra chodila do jedálne na sedmičku ZŠ v Trenčíne.
A mávali tam na desiatu pomazánku z rybky nejakej. Raz som ju bola vyprevadit po lekarovi a ochutnala z nej, lebo mi ju ospevuje dlhoooo. A ma to akurát napadlo, sme sa zabudli spýtať kuchariek k Silvestru na recept.
Lebo robia ju úplne inak ako zakladna zo sardinky ci makrely, taka az bledo šedá mixovana konzistencia a tá chuť...
Uplne ina.
Neviete mi niekto poradiť? 😊
Srdečne ďakujem a krásne sviatky prajem ❤️
@monuska74 áno i desiatu robili, ale nie tento rok. Teraz neviem ako to majú
No môj syn tam chodí a o ničom takom neviem veru.
@monuska74 no minimálne tam byvala desiata 🙂...
Mavali vselijake natierky
Aká desiata, aké nátierky? Na základnej škole?? To si asi mýliš s nejakou škôlkou, čo je vedľa na Považskej. Na základnej škole nebývajú predsa žiadne desiate, len obedy. Chodila som na sedmičku ako dieťa a nikdy tam neboli žiadne nátierky. Učila som na inej ZŠ v TN a tam sa tiež nepodávali desiate, len obedy.
A teda je to super, moj syn tam chodí od tohto SK roka a nemusim stravu riesit
Ano pamatam si ze aj na zdravotnej skole kedysi robili desiate.takze myslim si ze podaktore skoly takto funguju
@baskustek jasne ze byvaju desiate 😀 a poznam vela škôl. To sa plati k obedom. Natierky , jogurty a ine veci. Ved dcere som platila desiate tak viem 😂
Ja nič také na ich stránke nevidím https://secure.ulrichsw.cz/estrava/stara/info_p... Nemýliš si to s bývalým režimom? To sme odoberali mliečnu desiatu ako deti, neskôr resanky a potom ako už ako nabehli školské bufety, neviem, že by bola v TN takáto možnosť. Možno na dedinských školách, ktoré sú spojené so škôlkou, v Lehote, Turnej, Stankovciach a pod., ale v meste som teda o tom ešte nepočula.
@baskustek vravim, neviem, či je to este ale len naozaj par rokov dozadu, ju robili a poznam aj praxantky z Jilemnického ved tie tam praxuju a robili ich 😊 ale nevedia tie recepty.
Aj moja susedka je celiatička a chodila 😊
Ved viem, zaco som dcere platila desiaty aj videla. Tam stali zato na Sihoti 😊
Ahoj ja som kuchárka úplne inde SJ ale u nás sa robia takto
maslo nechať zmäknut a vyšľaháme do peny pridať trosku mlieka fakt trosku a slahat až máš penu potom tam dávame soľ, korenie a bud tresciu pečeň alebo sardinky a dobre rozmixovat .Ale základ všetkého je aby maslo bolo vyšľaháme. Co sa týka farby záleží na sardinkach aké používajú niektoré sú viac tmavé a preto je pomazánka taka do šedá sfarbena .
Na sedmicke robia desiatu? Myslelja som ze len obedy?