Ahojte,
hľadala som ale nikde som sa nedočítala. Boli ste niektorá operovaná s laserom na endimetriózu? Alo to prebiehalo? Vedeli by ste mi dať info? Snažíme sa o bábo ale žiaľ sa mi endimetrióza zväčšuje a tak uvažujem nad laserom. Ďakujem za info
@kiki68 mam cystu na jednom vaječníku. Doktorka mi veľmi nedoporučuje laparku ale aspoň ten laser by som skúsila, že vraj to je šetrnejšie k vajíčkovodom a podobne, len by som chcela tie skúsenosti.
@klaudia1512 ja som mala cystu skoro 8cm, agresivny rast. Kamoska to iste. Obidve sme skoncili na laparke, jej sa chytila o hrube crevo. Neviem aky Laser, ved sa tam musia laparkou, ako kamerou. Mne to tiez laserom robili, ale to ide tak, ze jeden rez je Kamera, dalsie 2-3 rezy su na tie mini nastroje vratane lasera. Ale inak spokojnost. Mne zachranili vajecnik, iba ho strajchli, normalne funguje. Kamoske tiez, iba malu cast vzali. Jej vsak zacali teraz myomy a teda rastie to zase v maternici a tam sa to hromadi. Ale maju to pod kontrolou, je to male a nie agresivne. Neviem ako si to teda lekar predstavuje ten laser, lebo nejak sa tam dostat musia k tej cyste.
@kiki68 napíšem ti správu
@klaudia1512
ahoj ja skusenosti Bohudik nemam, ale mala som kolegynu ktora trepela endometriozou. Dr jej povedali, ze nikdy prirodzene neotehotnie. Podarilo sa. Obe tehotenstva koli tym problemom zistila az v 4 tom mesiaci 🙂 Prve povazovali za zazrak, druhe za nemozne. Myslim, ze ba op isla az poporodoch. To ti pisem len ako motivaciu, i ked to nie je odpoved na tvoju otazku 🙂. Prajem ti do buducna prijemne tehotenstvo, porod aj materstvo.
@svetlonos veľmi pekne ďakujem, boli by sme veľmi radi aj my kebyže sa nám stane zázrak. Už len dúfam aby to prišlo čo najskôr 😊
@klaudia1512 mas cysty alebo myomy z endo? Co sa zvacsuje presne? Mne robili opku v Bratislave, Ustav s v alzbety, top personal. A mame zdrave dieta nastastie, podarilo sa po operacii