Čo je toto za dom v Trenčianskej Teplej?

23. dec 2024

Ahojte baby čo je toto za dom ?

monillia
23. dec 2024

Súkromný dom ,pokiaľ viem býval tam jeden sochár, neviem či tam ešte žije

jaja1979
24. dec 2024

Je to súkromný dom, nedá sa tam dostať, majitelia žijú v ba. Raz som tam bola.... Neuveriteľná stavba zvnútra...je obrovský a architektonický neskutočne zaujímavý, ale pre bežné používanie ...no neviem.... Je nedokončený, chcelo by to obrovskú investíciu dokončiť ho. Nič také som inde nevidela... Keby boli peniaze na dokončenie, tak by to bola fakt destinácia na exkurzie, čo je možné vytvoriť v bežných podmienkach... Autor mal určite víziie, ale škoda, že ho nedokončil....osobne ho nepoznám...

autor
24. dec 2024

Vdaka baby velmi zaujmava nehnuteľnosť

kiki68
24. dec 2024

Pacalaj, Atelier, je to taky religiozny fanaticky umelec

kiki68
24. dec 2024

Oni maju este jeden dom zhora, nakolko ma 10 deti a nejak tam robil u nich sustredenia veriacich. To tam bolo vela aut okolo, to bolo okolo roku 2000 ( mame kusok odtial rodinu), babka a tetky dost o nom hovorili, ze je nejaky divny, toto sa myslim volalo Betezda.

jaja1979
24. dec 2024

@kiki68 ten dom zhora je prepojený s domom dole. Akurát ten horný je ako tak obývateľný, je tam aj kuchynka, spálne, obývačka, čiže také víkendové bývanie, ale tá Dolná časť je celá nedorobena ... Vízia to bola super, akurát škoda, že sa to nedokončilo... Veľmi mi to zvnútra aj zvonku pripomína hundertwasser haus, aké sú vo Viedni.

kiki68
24. dec 2024

@jaja1979 ja som tam bola raz nahodne. Hej, je to cele take nedokoncene, boli tam vtedy nejake sochy vsade. Ale mala som tak 14 rokov vtedy. Bol by to pekny projekt. Neviem ci to nechaju rozpadnut sa

autor
24. dec 2024

Chodila som odtial autobusom a velmi ma to zaujmalo 😃
@kiki68 betezda sa volal ten dom ?

kiki68
24. dec 2024

Ano tak vtedy hovorili, ja som bola teenager

mirkas76
26. dec 2024

Som veľmi rada, že si sa na tento dom opýtala! Vždy keď sme s manželom prechádzali okolo, zahľadela som na naň, s otázkou, akú si dnes položila.
Myslím, že postaviť tak jedinečný objekt v radovej zástavbe pri ceste, bola trochu škoda. Tomuto domu by pristalo nejaké návršie, či plac, kde by sa dal pohľadom vychutnať, bez okolitých bežných domov v ktorých sa tak trochu stráca.

dando
27. dec 2024

Pozdravujem babky, mamičky - zvedavky. Náhodou poznám tamojšie pomery, tak: Bethesda znamená v hebr.j. dom milosti. Volá sa tak, lebo onen sochár je aj abilympionik od malička s vážnym ortopedickým handicapom. Dom je oblý, aby sa páčil Pánu Bohu. Aj my sme oblé a na Boží obraz. Detí majú fakt 10, ak prirátame aj nevesty a zaťov a vnúčat 21. Dom je podľa názoru autora dokončený, lebo jeho hlavným poslaním je pracovnú rehabilitáciu a toto plní celkom dobre. No ak by ste chceli naplniť ešte nejaký iný cieľ, ubezpečujem Vás, že ste vítané...
S pozdravom Voistinuvoskres

dando
27. dec 2024

Pozdravujem všetkých 🙋‍♀️
Predošlý príspevok z môjho účtu napísal môj svokor, ktorý je majiteľom a zároveň hlavným staviteľom spomínaného objektu. Aj z môjho pohľadu je to zaujímavá stavba/dva domy. V prevedení zvonka aj zvnútra je vidieť, že je sochárom a rád využíva organické tvary a materiály. Horný dom je celkom pravidelne využívaný a sme radi, že sa tam môžme stretávať všetci aj s rodinami ☺️ Spodný dom je využívaný menej, ale deti sú rady, že tam môžu izby využívať na hru a pekným priestorom je tam aj kaplnka. Z môjho pohľadu je najťažším orieškom to v zime vykúriť...
Prajem pekný večer 👋
Michaela

victory1
30. dec 2024

@dando waw...aj ked nie som autor prispevku,velmi pekne dakujeme za popis,objasnenie...dom je nadherny..krasne objasnene,ze je obly,aby sa pacil Bohu🤗

kiki68
30. dec 2024

Konecne sme sa nieco dozvedeli, lebo pre mna to bolo jedna zahada. Myslim, ze ludia nevedeli take ine zmyslanie pochopit.