Ako vnímate veľkých psov, ktorí sú pustení na voľno?

aweramina
19. júl 2024

ako vnimate velkych psov velke mnozstvo pustene na volno, bez dosahu majitela, som jediny psickar, ktory ide z toho do vyvrtky? Co to vnimam tak v sirsom centre je to

jeennyv
19. júl 2024

@aweramina aj mne to vadi mam maleho maltezaka a on sa boji ked sa na neho zacne rutit velky pes, ale neda sa, ked neda pokoj uz vrci

glorikarebeka
19. júl 2024

Ja vtedy vnímam skôr majiteľa psa či je normálny

h2
19. júl 2024

@aweramina Ja ani nie som psíčkar a idem z toho do vývrtky.

blackberrymt
19. júl 2024

Najlepšie keď sa na mňa takýto pes rozbehne so štekotom a majiteľ kričí nebojte sa, on sa chce len hrať 🤦‍♂️

ska1991
19. júl 2024

Konečne niekto napísal takúto tému 🙏😆
Ide má z toho poraziť
Mame malého psíka, bydlime kúsok od parku a neustále toto riešime. Skoro tam s ním ani nemôžeme chodiť. Náš je už starší psík, chorý, a nemá psov veľmi rad čiže z vodítka ho nepúšťame ani náhodou…no čo stretávame okolo nás udivuje. Nedávno sa muž už ozval. Pani v parku a na volno 3 psikov…1 zlatého retrivera (co mi až tak nevadí) a 2!! Rotvajlerov 😳 oproti ním išiel chlap a na volno 2 staffordov
No masaker.
Nie je to fér….samozrejme sa pani bránila slovy že ‘Oni sú bezproblémový’ 🙄 A že keď vidí psov ona si ich pochyta…ako asi? Jedného možno, ale takéto 3 teliatka??
Nenarazam na veľkosť psov, ani na rasu, mám rada všetkých psikov…ale nemajú co byt na volno…toľko už bolo nehôd 😏

amelia89
19. júl 2024

ja kym som
nemala deti, nejako som nevnimala. nebojim sa psov, mam ich rada. ale ked uz parkrat vbehol velky pes mojim detom pomaly do tvare nie som z toho nadsena… uz som sa aj ohradila, akoze slusne ale tak ja sa proste bojim neviem ako zareaguje pes ani moje dieta a nemienim niest dozivotne nasledky ked sa tomu da predist.

aweramina
autor
19. júl 2024

vcera na mna vyletela akita inu postavila som sa do pozicie ako mam, aby sa nic nestalo, ale neviem co by robil ne-psickar, pytam sa majitelky ci nic nespravi a ona urazene z vaznou tvarou "pohryzie"!...tak sme sa pohadali... dnes idem pisat primatorovi aj mestskym policajtom, ako k tomuto pride niekto kto psom nerozumie ved to je na mrtvicu moji rodicia najnovsie nosia kaser!!!! Za tento tyzden sa na mna vyrutil malamut, nemecky ovciak, svajciarsky ovciak a tato akita, tuna v sirsom centre...uz to nedavam, 20 rokov vencime psa na voditku a nepos.ali sme sa z toho, ak treba vybeh zvdihneme r.t a ideme autom prec a vselijake umelonechtove krasotinky z rukami vo vackoch tu vencia 50 kg hoviadka a este sa smeju "zas ta neposlucha?" "stale nemate privolanie"? Cudujem sa ze nie je zranene decko alebo zabity pes. je tych psov milujem rad radom vsetkych ale ten princip ma serie, ale nas primator si vezme 7000 eur mesacne....

dadka1997
19. júl 2024

@aweramina mne to tiez vadi, hlavne ked vidim ako ludia chodia s velkymi psami medzi ludi .. vadi mi to skrz detí, mna v detstve napadol pes, nastastie to neskocilo zle, len som vola doskriabana ale uz mam strach

aweramina
autor
19. júl 2024

@dadka1997 mne to nevadi len pre deti aj zvierata boli dohryzenie , stary clovek s palicou sa ako k tomu asi postavi??Kazdy deb.l moze mat psa, uz som tu x krat pisala

enmery
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
30katrusa40
19. júl 2024

@aweramina mňa rozčuľuje každý psíčkari ktorý má na voľno psa. Pes má.byt na voditku. A ešte keď pes neposlúcha to je úplne super. A reči typu on neublizi za to by som ľudí po hlave bila. U nás tak po iemtory nechajú psa na voľné keď ide s ním po cyklochodníku. Prípadne keď idú u nás po ulici a pes sa nám vyprázdni pred domom tak to nechajú však si máme upratať . Obec nerieši máme VZN ale každý na to kašle.

vev82
19. júl 2024

@aweramina zalezi od psa, ako sa prejavuje a ci ma po ruke majiteľa.
Co mi viac vadi, su tie male, nervne rasy co su na 99% totalne nevychovane🤦🏻‍♀️ A kde mi vadia vseobecne pustene psy, ked sa psickari dotrepu na miesto, kde sa športuje, vysloveny zakaz pustania psov a psickar si nabehne a arogantne psa pusti 🤬

aweramina
autor
19. júl 2024

ok zacala so obvolavat, lebo aby som ja nosila kaser v centre mesta, taku este nehrali

dadka1997
19. júl 2024

@aweramina no sak pisem to iste, ale za seba, lebo mam deti a psi mi naháňajú strach

rodinnefoto
19. júl 2024

Ja by som prijala keby v obytných častiach bol všeobecný zákaz vodenia psa na voľno.
A je jedno, či veľký, či malý.
Samo som psíčkar, mám rotvajlera, pes na sídlisku na vodítku, väčšinou s košíkom (vyžiera čo nájde...). Koľko nezodpovedných ľudí som už upozornila nech si psa držia keď ho nemajú pod kontrolou. Škoda reči...

jazula
19. júl 2024

Psov mám rada, ale mám veľký rešpekt pred tým, že nepoznám čím si prešli… Na mňa pred rokmi vyletel na sídlisku v BA pudel stredný, lebo popŕchalo a ja som mala tmavú bundu s kapucňou… Pes navoľno, majiteľka ďaleko, odhodila som ho nohou, len dierky na rofliach z toho boli. Vraj “kvôli kapucni, mal zlú skúsenosť”. Tak teraz ju mám ja, našťastie s malým plemenom.
Kolegyni také rútiace sa teliatko na voľno zabilo malého psíka, ktorého mala na vôdzke.

hiro
19. júl 2024

No, osobne sa az tak velkych psov nebojim lebo su to kludnejsie povahy ako malych... Myslim ze som niekde zahliadol ze je to z casti genetikou, slachtenim a nakoniec velky je si vedomy svojej sily - nemusi utocit vyskakovat stekat aby sa ukazal.

vyrovnanaosoba
19. júl 2024

My máme spoločný dvor do susedmi, ktorí majú dvoch psov, jeden je maltezak, to je ok, aj sa dá pohladkat, koľkokrát nám vošiel do domu... A majú ešte jedného, neviem co je to za rasa, toho sa boja asi aj oni sami, to nie je minúty, kedy nešteká, najhoršie, že ak je volne pusteny, útočí aj na moje deti. Boja sa už chodiť aj na dvor. To stačí sekunda, kedy vybehne a už je pri deťoch. A vraj, nič neurobí, ani raz sa ho nesnažili ukludniť, ani dat na vodzku, alebo košík. A ešte sa z toho smejú, že aký malý a aký bojovník 🙄 aj sme sa sťažovali, ale vraj kým nič nespravil, tak nikto nič nemôže 🤔

diewcatqoo
19. júl 2024

Rozculuje ma kazdy pes, ktory nie je na verejnosti na voditku, nielen velky. Casto tie male psy idu hned do utoku. Psov mam rada, ale mam skusenost z puberty, ze na mna vystartoval cudzi velky pes a veru nebolo mi vtedy vsetko jedno. Odvtedy mam nastudovane, ako sa v takych situaciach spravat. Ale ked si predstavim, ze sa toto stane mojmu dietatu.. tak dakujem, neprosim.

aweramina
autor
19. júl 2024

@jazula VELKA CHYBA ze ste to nenahlasili, velka chyba, mne napadli psy dva krat psa, dva krat policia, preplatenie nakladov a opletacky

aweramina
autor
19. júl 2024

@diewcatqoo ok aj mali su na h...len maly mi zrani nohu, velky moze aj dolezite organy, samozrejme ale nejak ma clovek vacsi respekt pred zazerajucim samojedom ako pred ustekanou civavavou..

ewiculik
19. júl 2024

ja osobne psikov milujem. Nech je to proste akakolvek rasa, tak mam zakazdym usmev na tvari, ked nejakeho vidim. Ale akonahle prejde okolo mna nieco vyssie, tak mam taky zdravy respekt a troska idem obklukou, priznam sa 😀 Duplom, ked je ten pes pusteny a nema pana pri sebe. To mam trosku aj strach.

aweramina
autor
19. júl 2024

volala som jednemu pravnikovi a povedal mi, ze to prokuratura nedovoluje vyhradit aby pes v centre musel byt navoditku, neviete o tom nieco?

biglovemom
19. júl 2024

U nas je malo takych nastastie.A ked ,su to stare psi ktore maju vsetko na haku.
Akurat teraz rano sme stretli stareho staforda ,ja hned do predu kricim ak ho nepoznam- uz ranajkoval ?(mam maleho psa)😂

Ale mam 2 vynimky.
v nasom bloku byva jeden so psom asi po kolena, ten mi raz tak vyletel na psa ze pes pistal i ked sa ho ten pes nedotkol.taku hubovu odomna dostal ze sa mi vyhyba ked ho stretnem.

Druhe- ideme si s malou a psom,na ihrisku pani s dietatom a CIVAVOU tlstou ako prasa. Moj si nevsimal, ale civava nas videla tak sa rozbehla za mojim… som ho zachranovala…kopala jej do rebier, snad ich potom citila;sorry.Dufala som ze sa mi do decka nepusti v tom osiali…🙄a zensku som tak zdrbala ze odvtedy som ju nevidela. …

tilly
19. júl 2024

Ja už dlhšie uvažujem nad kaserom alebo aspoň vzduchom v spreji. Na yt je pár inštruktážnych videí, ako sa brániť.
Ja púšťam psa navoľno, ale môj sa priblíži k druhému psovi max na dva metre, deťom sa vyhýba oblúkom, dospelých nevníma, ľúbi starších ľudí, ale príde k nim, len keď ho oslovia a zohnu sa k nemu. A teda privolanie má 99%. Ešte sa mi nestalo, že by neposluchol.
Ale tiež ma štvú nevychované psy navoľno. Aj malé. Buď si to vychovaj, alebo drž.
Zas si nemyslím, že by mali byť všetky psy všade na šnúre, pes potrebuje aj behať

pininka1
19. júl 2024

Ja som tak isto zástancom toho. Ak pes nepočúva na slovo a majiteľ ho nemá pod kontrolou nech sú na voditku. My máme veľkého psa a keď aj mal obdobie a ušiel nám okamžite sme to riešili keďže si viem predstaviť keď oproti mne beží takýto pes. Nás ale muža počúva na slovo, vždy keď ide niekto okamžite mu sedi pri nohe a nepohne sa. Minule beží oproti staford, majiteľ naňho kričí Rudy Rudy a ten ho mal v paži. A ešte prišiel k mužovi a začal naňho ze prečo máme pusteneho psa. Muž mu hovorí, kým náš pes sedi celý cas primne, váš behal a ani nepribrzdil keď ste kričal. Tak bol ticho potom. Na mňa osobne zaútočil pes zozadu, najprv skočil dcére na kočík a nakoniec keď som išla rýchlo preč vytrhol sa majiteľovi a kusol ma do nohy. Odvtedy mám veľký rešpekt hoci mám psov veľmi rada.

aweramina
autor
19. júl 2024

@tilly NASE PSY 20 rokov behaju na miestach kde nikoho nemozu ohrozit...

tilly
19. júl 2024

@aweramina ok, veď ja netvrdím, že všade majú chodiť navoľno, len že nemusia byť vždy a všade na šnúre. Ja mám môjho bežne na ulici na vodzke, púšťam ho na prehľadných miestach, kde vidím široko ďaleko na neho aj ostatných. Kde nemám prehľad, je veľa ľudí, tam mi ide buď pri nohe, alebo je na vodzke .
A právnik mal pravdu, nie je nijak upravené, že psy musia byť na vodzke. Ak má aj mesto VZN, tak je v rozpore so zákonom a teda neplatné.

sevrin
19. júl 2024

Predpokladám, že majiteľ psa na 100% ovláda svojho psa. Ak by ten pes na niekoho skočil a kusol ho, tak majiteľ psa má problém.
Väčšinou je ten pes ovládateľný, ale z času na čas sa mi stane, že tými špinavými labami mi skočí na gate. To je pre mňa red flag, cudzí pes nemá čo skákať po mne. Nie raz sa stalo, že majiteľovi psa som za to vynadal.

aweramina
autor
19. júl 2024

@sevrin TO preco predpokladas? nepoznas ludi? NIkdy si sa nestretol s tym, ze clovek sa precenuje, neodhadne situaciu, je egosticky a je mu jedno....vdaka tomuto veris ludom so psami na volno?