Nedarí sa mi nájsť prácu

25. okt 2024

Ahojte baby aj vy máte taký problém nájsť prácu ? Nikdy som nemala normálnu prácu, vždy samé dohody. Mám Bc zo socialnej práce no v tej oblasti som sa nevedela zamestnať tak som si spravila zdravotnú školu a nič z toho. Všade hľadám a nikde ma nepotrebujú. Bývam v Sečoviach, tu nie je žiadna práca.

autor
25. okt 2024

Mne to príde, že ak človek nemá známosti tak sa asi ani nemal narodiť !

1ryba
25. okt 2024

A prečo sa nepresťahuješ za prácou? Sedieť doma a nariekať ako u vás nie je práca ti nejako pomôže?

annie6
25. okt 2024

skus sledovat vyberove konania na urad prace, tam zvyknu brat so socialnou pracou

1ryba
25. okt 2024

Tak som si pozrela Google mapu. Do Košíc to máš 36 km. Môžeš pokojne dochádzať. A keď sa nedokážeš zamestnať ani v 2. najväčšom meste Slovenska, tak potom asi bude chyba v tvojom prijímači.

petamich
25. okt 2024

No ja ti neviem, ziadnu poriadnu skolu nemam a ani znamosti ale nikdy som nemala problem si pracu najst. A ani ludia v mojom okoli sa nejako nestazuju, ked tak skor ocakavania vs. realita sa obcas nestretnu.

V akej oblasti hladas? Do akej vzdialenosti si ochotna dochadzat? Vies sa pripadne prestahovat za pracou?

martinmmartin
25. okt 2024

Ak vies robit nieco co nedokaze len tak hocikto tak znamosti su ti mozno az na skodu

ruzovakrava
25. okt 2024

Aký máš odbor toho zdravotníckeho zamerania? Pokiaľ viem tak sestier a sanitárok je akútny nedostatok (aspoň u nás v špitáli) a praktických sestier je síce dosť ale ešte stále je aj pre ne dostatok pracovných miest. O tom dochádzaní pomlčím, dochádzam 40km a neskuvíňam 🤭

autor
25. okt 2024

@1ryba lebo mam rodinu mam manžela a 6 ročného syna.

autor
25. okt 2024

@1ryba si myslíš že v Ke je to jednoduché ? chyba je v celom systéme všade iba známosti ...

autor
25. okt 2024

@petamich no buď v zdravotníctve, alebo v sociálnej oblasti.

autor
25. okt 2024

@ruzovakrava 2 ročná zdravotná škola, odbor prakticka sestra.

modrykolibrik
25. okt 2024

@autorka treba len hladat ale nie sediet a posielat zivotopisy. Ja mam zdravotne vzdelanie aj socialnu pracu a mam skvelu pracu. Mam 3 zmluvy a plat do 2200 pri viac robote aj 3000 v cistom

autor
25. okt 2024

@modrykolibrik ako myslíš že treba len hľadať?

1ryba
25. okt 2024

No už mi je jasné, prečo sa nevieš zamestnať, vidím, že budeš majsterka výhovoriek.

petamich
25. okt 2024

Tak trosku prehanas 🙂, vacsina ludi naozaj nikde znamosti nema a zamestnalo sa uplne normalne 🤷‍♀️ zdravotnici chybaju vsade, tak by som naozaj cakala, ze by si nemala mat problem si pracu najst a vacsina ludi za pracou naozaj dochadza, pripadne kvoli praci cestuje

patus_2
25. okt 2024

Autorka, som z podobnej diery, žijem tam dobrovoľne a za prácou dochádzam 70km denne. Neverím, že v Košiciach sa nevieš zamestnať v zdravotníctve.

zic
25. okt 2024

Takze moznosti:
1, v KE mi vyhodilo 2 strany pre "sestra"...
2, ak moznost 1 pre nejaky dovod neprichadza do uvahy, tak sa prestahujte vsetci
3, ak nie, tak sa zmier s takou situaciou...

autor
25. okt 2024

@zic No v Ke ti vyhodí toho veľa a ja som už všade na tie ponuky poslala životopisy a vôbec sa mi nikto neozval. Inač tie ponuky sa opakajú...

ruzovakrava
25. okt 2024

Autorka ty si myslíš že každý má prácu pod nosom? A takmer každá tu má minimálne jedno dieťa a muža. Treba začať hľadať spôsoby ako sa to dá a nie dôvody prečo nie. Praktická sestra má tiež široký záber či v zariadení alebo ambulancii. Treba na chvíľu zaťať aj zuby a vziať hocičo, hoci aj do služieb v nemocnici, odtiaľ už ľahšie preskočíš inam ak si šikovná.

zic
25. okt 2024

Tak ak ponukaju naborovy prispevok, tak neverim, ze cakaju na "znameho"... Tak isto by nevyhadzovali peniaze za inzerciu na profesii... problem musi byt niekde inde...

autor
25. okt 2024

Ja nemám problém začať, ale keď nemám kde začať !

autor
25. okt 2024

@zic Pozri každý deň posielavam životopisy a nič z toho.

bbshop
25. okt 2024

Chyba bude v tvojom vzdelani. Z každého rožka troška a dokopy nic. Takýchto zamestnancov firmy nepreferuju, ale skôr takých, ktorí vedia čo robia a venovali sa tomu roky poprípade to roky študovali..bohuzial ty ani vzdelanie ani prax. Na zdravotníctvo sakramentsky malo 2r a tá sociálna práca je neuplatnitelna

modrykolibrik
25. okt 2024

@bbshop prosim ta netrep blbosti. Socialna praca ma uplatnenie. Zaujimave, ze ja som si nasla hned pracu ked som vysla zo skoly. Praveze ma dobru kombinaciu. Ja robim v oboch odboroch a zarabam viac ako moje kolegyne co maju len socialnu pracu

1ryba
25. okt 2024

A sme doma. Čiže nikto nemá rodinu, manžela a dieťa? No tu bude každá rada drahá.

modrykolibrik
25. okt 2024

@autorka tym ze sedis doma na zadku a posielas zivotopisi Ti nepomoze. Ja som si zivotopisy brala zo sebou a chodila som osobne a druhy den uz som mala zmluvu. A to ze mas dieta nie je prekazka

ina2405
25. okt 2024

V nejakom domove dôchodcov ťa vezmú hneď, keby som bola na tvojom mieste, tak začnem hocikde a popritom sa dá hľadať niečo lepšie. Sociálna práca je nafigu odbor, to si mohla za tú dobu vyštudovať bc.ošetrovateľstvo.

yoxinka
25. okt 2024

Milá moja, ja som ako študentka po strednej len tak vošla do domova dôchodcov, že či nemajú dačo na robote, lebo že cez prázdniny nuda, na druhý deň som mala dohodu na 2 mesiace na brigádu. 18 ročné decko, žiadne skúsenosti, aj študovať som šla úplne niečo iné mimo odbor. Bola som len akoby sanitárka, starkým som dávala papať, pomáhala sestričkám … Taaaaakže, sadni v Sečovciach na dopravný prostriedok a hybaj do mesta OSOBNE sa povyzvedať a ponechávaj životopisy. Neexist, že v meste ako Košice nenájdeš robotu. Inak, to, že máš dieťa a muža ako bráni tomu zamestnať sa??? Ja mám manžela a deti tri, najmladšia je škôlkarka a pracujem normálne na full time 🤷‍♀️.

bbshop
25. okt 2024

@modrykolibrik sama autorka píše, že nenašla uplatnenie čiže zbytočne ta to rozčúlilo čo píšem. Poznám kvantum ľudí, ktorí sa so sociálnou prácou v živote nezamestnali. To, že to robíš ty okej niekto to robiť musí takí ľudia sa nájdu, ktorí sa uplatnili. Ale to neplatí pre všetkých absolventov, ktorých je mimochodom extrémne veľa v tomto odbore

modrykolibrik
25. okt 2024

@bbshop zlatinko mna to nerozculilo len som sa pytala