Ahojte mamičky chcem sa Vás niečo spýtať ..mám kamarátku ktorá má bábätko ale priateľ ju opustil a nechce jej platiť výživné na malu tak to dala cez súd a tam jej dali že má doložiť bločky z detského oblečenia čo minula na malu,lenže ona si nič take naodkladá tak som sa chcela spýtať či nemáte nejaké bločky alebo či by ste mi neokladali vopred Ďakujem za pomoc.
@hipuska aj po mne chceli na súde zoznam zakúpených vecí + všetko doložiť bločkami...
@sibila75 Ak kupovala veci cez mk alebo bazos a platila napríklad z úctu, tak stací ak súdu doloží tieto bankové operácie (nie cely výpis) a napíše , ze keďže súd žiada pokladničné doklady za obdobie spat, nevie ich zdokladovat, keďže si ich neposkladali, ale bankové operácie dokazujú, ze pre babatko nakupovala. Ze nakupovala cez bazár, keďže celu ťarchu za starostlivosť o dieta musela niesť sama a takto sa snažila ušetriť peniaze. Blocky súd vyžaduje, ale je to len formalita. Tiez to mam za sebou.
@sibila75 *neodkladala
Tiež by som to riešila tak ako @eternity24. Normálne vytlačiť výpis z účtu resp. jednotlivé potvrdenia a zdôvodniť, že si nemohla dovoliť pre dieťa nakupovať v obchode a riešila nákupy cez bazár. Možno jej to aj pridá nejaké očko 🙂 Držím palce
@deti95060810 sranda. Ja som mala už 3 pojednávania. Ani jeden sudca (rôzny) ani právnik nechcel bločky. Sudca povedal, že on tam ráta dajaku primeranú sumu. Oblečenie, jedlo, drogéria. Ak by bolo niečo neštandardné: napr lieky z diagnózy alebo oblečenie. Už čokoľvek doloží, aj keď bločky pozbiera-bude nákup iné mesto. Alebo aj bločky po dátume vyziadania už budú podozrivé
@hipuska no tiež som mala pojednávaní viac ako dosť a chcela to len jedna sudkyňa keď už syn chodil na VŠ.... Ale potom ocinkovi napálila výživné - z cca 150 e rovných 500 e 😉
@deti95060810 tak to ma byt 👏🏻
Dobry den ak by som mohla pekne poprosit tiez by som potrebovala nejake blocky od marca 2021 az do dnes cokolvek od postielky az po oblecenie.Bola by som velmi vdacna
@sibila75 pýtali ju vyslovene blocky? Či iba predložiť náklady na dieťa? Bločky sú není smerodajné, nakoľko sú ich vieš zohnať xy...