Môžem rodiť v Topoľčanoch, keď chodím do pôrodnice v Nitre?

janika1001
8. júl 2021

Prosím vás tehuľky,môžem rodiť v Topoľčanoch aj keď chodím už do nemocnice v Nitre na predpôrodne poradne?

pribinak
8. júl 2021

@janika1001 môžeš rodiť kde chceš. Donesieš si tehotenskú knizku, to je celé

bubka28
8. júl 2021

Áno, môžeš. Je to tvoja slobodná voľba, kde sa rozhodneš a kam stihneš prísť. 😊😊 Ja som tiež už viac-menej rozhodnutá pre Topoľčany. Nitra ma odrádza, aj keď tu žijeme.. 😀

janika1001
autor
8. júl 2021

@bubka28 my sme sa prisťahovali pri Nitru a bola som rozhodnutá že aj tam odrodím,ale potom som pozerala v Topoľčanoch pôrodnicu a tá sa mi viacej páči.Aj som na prvej kontrole povedala že chcem rodiť v Nitre,ale ešte som im nepovedala že chcem nakoniec odrodiť v Topoľčanoch..Snáď nebudú nadávať v Nitre a povedia že si vyberám,keď im to poviem 🤷😆😁.

tehotna40
8. júl 2021

@janika1001 ahoj tiež bývam pri Nitre a rodila som v Topoľčanoch. Normálne zavolaj do Topoľčian a ony si ťa preberú. V ktorom si tt?

janika1001
autor
8. júl 2021

@tehotna40 teraz som tam volala a povedala že môžem kľudne prísť že sú tam každý deň.Len mi nepovedala od koľkej a kde sa to presne v nemocnici nachádza,vieš mi prosím povedať?37+6tt

janika1001
autor
8. júl 2021

@tehotna40 a to mám ísť na ďalšiu poradňu teraz v pondelok 12.7.,tak asi pôjdem do tých Topoľčian v pondelok a nie Nitry.

tehotna40
8. júl 2021

@janika1001 ano normálne zavolaj do nr ze si sa rozhodla rodit inde, len do Topoľčian som potrebovala výsledky z posledných krvných testov a určite zober ranný moc. Ja som tam vždy chodila okolo 9 lebo ráno bol nával na odbery a potom sa to trochu ukludnilo, tak aby som dlho nečakala. A keď vojdes do nemocnice tam sú informácie prejdeš popri nich, možno sa aj budu pýtať kam ideš, prejdeš cez takú dlhú chodbu (vždy som sa smiala ze keď budem rodit kým prejdem tu chodbu tak porodim 😀) a prídeš k výťahom a pôjdeš na tretie. A na treťom sa nachádza len táto ambulancia kam ideš a potom pôrodnicky príjem.

danik1505
8. júl 2021

@janika1001 v nemocnici na 3. poschodí. Všade sú tabule. Bývali tam od rána od siedmej do 13:00. Neviem, či sa to nezmenilo

janika1001
autor
8. júl 2021

@tehotna40 posledné krvné testy mi robili ešte u môjho gynekológa v poradni a tuto v Nitre už nie.Iba poslali na sono do jedných dverí a potom ešte do druhých dverí do poradne 🤷 a tam mi zmerali tlak,skontrolovali moč a pošpárali sa vo mne.😁

tehotna40
8. júl 2021

@janika1001 ano aj ja som si ich bola pýtať od gynekológa, ved túto to bude tak isto, pôjdeš do vnútra otestuje moč, odmera tlak, opýta sa ci máš nejaké ťažkosti, potom ta pošle von a budeš čakať na poradnu, dr spravi sono (aj to nie vzdy), a vysetrila ma. Keď som mala už tvrdnutie bruška tak som chodila ešte na pásy, to sa chodí do tých dverí ako je pôrodnicky prijem, tam zazvonis.

kristina1001
8. júl 2021

@janika1001 Rodila som v Topoľčanoch pre 9 mesiacmi a bolo tam mnoho mamičiek ktoré prišli až s Bratislavy rodiť tak si myslím že stým vôbec problém nebude a je to otvorené od 7 do 15 ale pre tehotné odporúčajú chodiť od 11 inak sa tam dlho čaká lebo ráno vybavujú pacientov mimo tehotenstva kontrolné Soná zdravotné problémi a tak

janika1001
autor
8. júl 2021

@kristina1001 Ďakujem 🙂

janika1001
autor
8. júl 2021

@kristina1001 a personál je tam aký,bola si spokojná?

kristina1001
8. júl 2021

@janika1001 musím uznať že som sa bála lebo ma plasili ľudia že sú tam nepríjemné sestri ale ja som mala za tie 4 dní super personál iba upratovačky mali blbé reči ako prvorodičke mi vždy všetko ochotne vysvetlili pomohli mi ukázali ak by si chcela vedieť niečo konkrétne pýtaj sa keď budem vedieť poviem

janika1001
autor
8. júl 2021

@kristina1001 no to je skoro všade že upratovačky vždy musia všetko okomentovať 🤷...Aj mohol byť niekto s tebou pri pôrode?Malinké si mala na izbe či ako to tam je?Lebo keď som rodila prvé na Myjave tak som bola na izbe na tej neplatenej a malého mi dali tuším až na 3-4 deň na izbu a už mi ho tam aj nechávali cez noc.Az po týždni nás pustili domov lebo mal silnú žltačku.

kristina1001
8. júl 2021

@janika1001 ja som rodila v druhej vlne korony ale mohol byť partner pri mne za poplatok 20 eur ale až keď som išla priamo rodiť nie počas kontrakcií porodila som o pol 6 večer do rána som bola bez malej potom o 5 ráno mi ju doniesli na kojenie a ešte zobrali ale už od 10tej som ju mala stále pri sebe nerátam vyšetrenia aj cez deň aj v noci pustili nás na 4 deň samozrejme keby mala žltačku alebo niečo tak sme tam dlksie a tiež som bola na klasickej neplatenej izbe

tehotna40
9. júl 2021

@janika1001 ak sa môžem ešte sem strčiť, chcem ti len napísať ze ja som rodila v Topoľčanoch ale malu mi museli previezť do Nitry kvôli zdravotným komplikáciám takže na 4ty deň mňa prevážali za nou, takže to viem porovnať a musím ti povedať ze co sa týka pomoci a starostlivosti o mňa by som dala Topoľčanom 9 z 10 a Nitre tak 2 z 10. To sa nedalo ani porovnať.

janika1001
autor
19. júl 2021

Ahojte baby,na koľký deň púšťajú domov z pôrodnice z Topoľčian.

tehotna40
19. júl 2021

@janika1001 normál 4ty, cisár 5ty ak ste bez komplikácií.

janika1001
autor
19. júl 2021

@tehotna40 v nedeľu ráno o 2:45 hod som porodila normal tak snáď v stredu nás pustia.

tehotna40
19. júl 2021

@janika1001 gratulujem. Si spokojná zatiaľ? Áno to by už mohli. Prajem veľa zdravia aj tebe aj bábätku 😉

janika1001
autor
19. júl 2021

@tehotna40 Ďakujem pekne🙂.Áno veľmi spokojná,aj pôrod bol rýchly ale tie bolesti hrozné 😣.

kristina1001
19. júl 2021

@janika1001 gratulujem ale pokiaľ si rodili v nedeľu v noci tak s najväčšou pravdepodobnostou ťa pustia štvrtok ja som rodila sobotu o 17:30 a pustili má v stredu a nemali sme žiadne komplikácie

kristina1001
19. júl 2021

@janika1001 lebo prvé testy babu robili dnes a posledné v stredu tak zrejme preto ale samozrejme ide o to či bude doktor stíhať ja keď som rodila tak bolo strašne veľa rodičiek ja som do nedele ešte stále ležala na cakacej izbe aj keď som porodila v sobotu lebo nebola žiadna izba voľná