Ahojte ako by som zohnala pani na umývanie hrobu raz do týždňa? Existuje niečo také? Poprípade kontakt
tak často sa predsa hroby neumývajú...zvyčajne 2x ročne, pred novembrom a na začiatku jari...inak sa udržiavajú podľa potreby a vôle pozostalých : výmena kvetov, kahance...ale každý týždeň umývať je podľa mňa príliš.
mne to pride takisto fakt ze prehnane. raz do tyzdna chodit tam upratovat. ja toto robievam tak 2-3x do roka, naco castejsie. tak ci tak je to vonku pod holym nebom, pocasie ovplyvnit nevies. stale na to bude prsat/snezit.
Kľud prosím tak raz za dva týždne, žijem v zahraničí jednoducho vyhľadávam pomoc
@mia781312 Je jedno kde žiješ. Na čo ti umývať hrob raz za dva týždne? Veď podľa potreby, na čo sa bude ten kameň stále drhnúť? Raz za pol roka je úplne postačujúce. Ak sú tam kvety alebo sviečky, tak tie snáď vie vyhodiť aj iná rodina. Ak inú rodinu nemáš, tak nie je čo vyhadzovať. Ale pochybujem, že nájdeš niekoho, kto ti pôjde každý druhý týždeň umývať hrob.
@a_alexandra_a ja som sa nepýtala na názor
nechápem prečo komentujete - prečo toľko krát? toto je jej osobná vec 🙂
@mia781312 ahoj, isla by som do skupiny na fb podla mesta obce kde sa cintorin nachadza a skusila tam hladat 🙂
@victory7897 pise to do skupiny Topolcany, tak asi to budu Topolcany
@victory7897 tak do fora Topolcany, nie skupiny, hore vidis nazov fora
podľa mňa blbosť umývať hrob každé 2 týždne, ale najskôr ti to urobí niekto z rodiny, alebo sused vášho hrobu...bežne zdvíham na cintoríne na susednom hrobe kvety, alebo menšiu službičku spravím...už mi to nedá ....
Moze byt hrob pod stromom ze pada listie alebo kvety na neho..nafuka prach na lesklu platnu.mozu na nom byt zasadene kvety ktore treba poliat okopat.. crz leto.sa aj kosi na cintorinoch vsade nafrkana trava...to na tych mrtvych ozaj myslite len dva razy do roka zeny? Normalne si daj inzerat.urcite sa najde nejaka pani ktora tam ma mozno manzela/ surodenca a rada sa o Vas hrob postara.pripadne oslovit spravcu cintorina..
Oslovit miestne tety alebo nejaku upratovaciu sluzbu. Za peniazky to spravia velmi radi
@saxana000 to by si sa čudovala že poniektorí chodia na cintorín len raz do roka... chodím ku mame často, a keď vidím tie umelé vence čo sú tam celý rok - zničené, vyblednuté, ...tak mi vychádza že veľa pozostalých chodí len raz za rok vymeniť vence... lebo keby tam chodili tak ten zničený veniec isto vyhodia....
Ako neviem čo je na tom zle že chce mať čistý hrob.nahodou keď je čierny tak prach,špinu keď prší je to vidieť .dedko má čierny hrob a veru aspoň 3 raz do mesiace sa umyje aspoň čistou vodou a utrie nech sú není fľaky .ako že umyť hrob 2x do roka?pani ide o to že ho chce mať čistý..hlavne chce aby to niekto aspon raz za 2 týždne kontroloval.
Umývanie hrobu raz do týždňa? A to na čo?