Čistenie svadobných šiat

janika1001
9. jún 2022

Ahojte baby,potrebujem poradiť.Dávala som si prerábať svadobné šaty krajčírke a doma som si všimla že na sukni je malý fliačik,vyzerá to ako zaschnutá krv.Vedeli by ste mi poradiť ako to odstrániť? Ďakujem

moonlight1210
9. jún 2022

Na krv len studenu vodu. Nikdy nie teplu. Dobre preprat v rukach, a potom trosku obycajneho glycerinoveho mydla (a celkom dobre ucinkovali aj odlicovacie gely na umyvanie tvare (co sa napenia po zmiesani s vodou), ako som zistila v stave nudze).

Ale neviem, ako sa zachova latka. Aby na nej neostal nakoniec flak po vode.

andreatytler
9. jún 2022

@janika1001 Mozes skusit preprat mydlom a vodou v rukach za studena, ale je dost velka sanca ze ti tam ostane flak po vode. Ak ano, tak nic sa nedeje a zanesies do cistiarne. Ale ak to potrebujes vyprat este pred svadbou a mas malo casu a nestihla by si tu cistiaren, tak by som to nechala tak. Je to malinke. Nikto si toto nevsimne.Ale velky flak od vody ano.

tessa2299
10. jún 2022

Ja by som jej to dala ihned reklamovat. Urcite by som to tam nenechavala a nedufala by som, ze je to len maly fliacik.
Ved predsa, su to svadobne saty cele biele. A aj maly fliacik tam bude kricat a svietit

blaazi
10. jún 2022

@janika1001 problém je ak je to satén, na ňom môžu zostať po praní vodou škvrny, vyskúšaj radšej niekde zo spodu, z kraja. Ja som si po úprave u krajčírky dala šaty vyčistiť v čistiarni. Asi 2 týždne pred svadbou, boli po viacerých skúškach už aj zaprášené.

moonlight1210
10. jún 2022

@janika1001 ja by som ich vzala este do nejakeho svadobneho salona, kde poziciavaju saty.

Zrejme budu mat skusenost, ako taku drobnost vycistit z roznych typov latok a mozu poradit.
Alebo poradia dobru cistiaren, ktoru maju overenu.

janika1001
autor
10. jún 2022

Baby ďakujem vám za všetky rady.Namočila som tampón do vody opatrne vyšúchala a už to neni vidieť a ani fľak z vody nezostal😇.

dada0902
10. jún 2022

@janika1001 super ze sa ti to podarilo ☺️ krásnu svadbu prajem

pannama1
10. jún 2022

jeeej tak to som rada

janika1001
autor
10. jún 2022

@dada0902 ďakujem pekne😇

janika1001
autor