Ahojte zienky, pytam sa najma tych co uz maju tehu za sebou, vratili ste sa (a po akej dobe) do povodnej velkosti oblecenia? Ja som teraz xs/s a znama mi vravela ze nie je sanca vratit sa do trj velkosti, cize to mozem vsetko dat prec :/ Podarilo sa to niektorej z vas?
@iris05 ahoj, ja som sa vratila z porodnice s menej kilami ako pred otehotnením 😂 a to sa mi syncek narodil 4200gramovy, ale je to individualne, aj podla toho kolko priberies počas tehotenstva. Podľa mna ťa len zbytočne známa vystrašila. Nič nevyhadzuj, okrem toho ak ti po pôrode ostane zopar kg navyše určite to popri babatku zhodis 🙂
Jasne ze ano🤦♀️Hned ako som dosla z nemocnice a bola som po cisarskom-pribrala som 30kg z nemocky som dosla len o 8kg lahsia ale za 3tyzdne som odvodnila dalsich 12kg a do konca 6nedelia som mala len 4kg navyse.
Hned po porode som aj tak nosila len volne veci bolo teplo ale rifle tricka vsetko som sa vopchala-nosim S/M.🙂
Ale ma pravdu ze sa mi noha zvacsila-alebo inak rozlozila a uz mi vadili tenisky uzke takze som ich vsetky dala prec.
@iris05 znamu pozdravujem, ale hovori blbosti 😂 za 3 mesiace naspat v XS /S , po 6 mes miery : 84/61/85 , vyska 163cm . V tehu bolo na mne 20kg , ale vacsina bola voda, realne som nabrala tak okolo 5kg, to ostalo a muselo sa dat dole cvicenim a upravou stravy ( teraz nehovorim o ziadnom hladovani). Teraz som rok a pol po porode a vsetko sa to pekne drzi, len musim davat bacha, aby som nepadala s vahou, to sa trenerka jezi ako kocur 😂 Takze ja mam naopak nakazane papat 😀
Jedine čo sa mi nevrátilo do pôvodnej veľkosti sú nohavice, lebo sa roztiahla panva, už XXS rifle na seba nedám 🙂
jeej dakujem krasne za odpovede, lebo uz som smutne pozerála do satnika coho vsetkeho sa budem musiet vzdat😂tak mozno mala len ona taku skusenost, ja osobne som v polke tehu ale vsetko co som pribrala je len babo a voda takze dufam ze sa vratim do S naspat😊
Nemusíš vyhadzovať, uvidíš.... Ja osobne tým, čo nemuseli meniť šatník, iba tíško závidím 😉. A ako píšu vyššie, ak aj budeš na pôvodnej váhe, možno ťa prekvapí rozšírená panva 🤗 ale aj to sa môže stiahnuť. Držím palce. 😊
@iris05 ja som aj pocas tehu nosila xs. po porode som mala menej kg ako pred otehotnenim. jedine som nezapla ziadne nohavice lebo sa mi roztiahla panva, ale aj ta sa vratila do povodneho stavu po sestonedeli. ale narastla mi noha o cislo a to uz mi ostalo 😅
Ja som xs bola pred tehu 48 kg teraz ma moja práve dovrsila rok a mam xs 43 kg, po pôrode som ihneď mala váhu 47 kg pribrala som veľmi minimálne keďže som sa neprezierala lebo mi bolo cele tehotenstvo ťažšie od žalúdka, avšak jedla som 7 - 8 krát do dňa... Tiež mi vraveli ze zbytočne nech odložím veci xs, odložila som ich k rodičom, hneď po pôrode som sa po nich vrátila keďže som nemala čo nosiť... Takže nikoho ne počúvaj je to indi vindi
To zavisi. Niekto ma len brucho a par kg navyse. Ina ma 25kg navyse a po tehu to nezijde rychlo. Ja sa do povodnej vahy nedostanem. Teda nie do nohavic a rifli. Vrch ano. Som 5m po porode a este 7kg mi treba zhodit na povodnu.
Ja bohuzial nie. Mne sa rozsirila panva a aj hrudnik takze smola
To je asi individuálne. Ja som sa krátko po pôrode vrátila do pôvodnej veľkosti, pri všetkých troch detoch, takže oblečenie som využila aj naďalej.
Ja som pred tehotenstvom nosila xxs, rozšírila sa mi panva a prsia z “ lentiliek pod kobercom” sú C, takže u mňa návrat k pôvodnému šatníku sa nekonal, nosím S, ale zase mám vytúžené ženské tvary a nový šatník, ja som spokojná 🙂
Ja som bola pred M a asi do roka po S.
Ja som hneď po pôrode nosila všetky veci ako pred pôrodom 😀 a to som pribrala v tehotenstve 20 kg a po pôrode som vazila rovnako ako predtým
@iris05 urcite nic nevyhadzuj a pockaj, ako sa to vyvinie. ja som po 4m uz nazad vo svojich predtehotenskych veciach (M/38). samozrejme prsia su vacsie, ale urcite kvoli tomu nejdem vyhadzovat veci a menit satnik. ja som doteraz aj tak stale viac-menej v tom istom, lebo prevaznu vacsinu casu travim doma alebo na prechadzkach, takze obmenu satnika, ak by aj bola nutna, by som doposial vobec nemusela riesit. vobec sa nestresuj, uvidis casom, kazda to ma inak, dokonca este neskor, ked deti zacnu lozit, ci behat, mnohe schudnu, lebo si stale na nohach, co som pocula 😁
@iris05 tiež som také reči počúvala 😀 nevyhadzuj nič počkaj po pôrode potom uvidíš. Ja som sa vrátila presne na pôvodnú váhu hneď z pôrodnice ale teda bruško sa scuclo cca za mesiac tak ze som sa narvala aj do rifli. Všetky moje kamošky sa po tehotenstve skôr či neskôr vrátili na pôvodnú veľkosť. 🙂
@iris05 po dva a pol mesiaci nosim tie iste rifle
@iris05
Ja som dva mesiace po prvom pôrode obliekla normálne všetky svoje veci, pribrala som 12kg, pôvodná váha 60kg, veľkosť M. Po druhom pôrode to isté, ale kg bolo trošku viac, cca 64. Tretie dieťa som porodila 34 ročná, som tri roky po pôrode, kíl 70, som na veľkosti L a hrooooozne pomaly to lezie dole 🤦♀️. Som sa smiala, že čo je také na tom schudnúť po pôrode, tak už teraz viem. Je to sakra rozdiel v 26 a v 35 rokoch 🤪.
@iris05 na co sa zameraj po tehu je panvove dno a brusna diastaza. Cim sme utlejsie, tym to brusko moze byt pre svaly vacsie prekvapenie. Ono to neni iba o vahe, zeny na vahu pozeraju ako na nejaky zasadny ukazovatel. Napr cvicena baba s 56kg bude vyzerat o dost lepsie ako s 51kg ( moj pripad) . Mne tie kila leteli strasne dole a jeden cas som to nevedela zastavit.
@iris05 som športovala cely život, pred tehu môžem povedať že som mala postavu s ktorou som bola spokojná a výborne som sa cítila vo svojej koži. Počas tehu som pribrala 10 kg, potom som kojila rok, ťažko idu dole tie kila, ale je pravda že doteraz som na tom veľmi nepopracovala, čo aj chcem žmeniť. Preto by som povedala, že kilá pôjdu dole každej žene individuálne, veľa záleží od veku, od genetiky a hlavne všetko je v tvojej hlave 😊
Keď už budeme v pohode z covidu aj ja idem nato 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@iris05 nevyhadzuj..zavisi kolko priberies v tehu, genetika a podobne. U mna ostala povodna velkost hned po porode. 🙂