Temu oblečenie v tehotenstve

12. aug 2024

Ahojte väčšinu veci mam zo shein. Teraz však čítam ze obsahujú rôzne chemikálie. Akože nosím ich celé tehotenstvo 🤢 dúfam ze bude všetko ok.

beata_k
12. aug 2024

Ano bude, ak si to vyprala. Kazde platno je osetrene, najma kvoli plesniam. A je jedno aka znacka.

autor
12. aug 2024

@beata_k jasne ze vyprala 😊. Nikdy neobliekam nič pred praním. T

beata_k
12. aug 2024

Tak bude vsetko ok 🙂

autor
12. aug 2024

@beata_k vďaka 😊

janababana
12. aug 2024

Prosim ta, len dalsie uz nekupuj, nie vsetko svinstvo z handier zide prvym pranim. A najma babu nekupuj veci odtial, radsej menej, bavlnene a s certifikatom. Prepac, ze poucujem, ked vidim na vinted detske veci zo sheinu, tak mi rozum zastava.

autor
12. aug 2024

@janababana hej.. To ma ani nenapadlo mu kupovať.

danyelia
12. aug 2024

Ale nepreháňajte zase, isto je v Sheine jeden extra pracovník, ktorý napúšťa šaty jedmi a chemikáliami, aby nás všetkých otrávil a vyhubil...🙄

evaachesa
12. aug 2024

Pri dieťati by som také oblečenie vôbec nenosila. Veď s ním budeš v neustálom kontakte.

@danyelia jeden čas som práve zachytila dosť zlých recenzií na shein a tému čo sa týka alergických reakcií.

belle_vie
12. aug 2024

@danyelia nie nenapusta ich extra jedmi. Bohato staci, ze ich normalne zafarbia farbami, ktore nie su testovane ako zdravotne nezavadne. Akykolvek tovar oficialne predavany v EU musi obsahovat nejake kriteria ( od materialov, testov, urcenia kvality povodu atd atd).
Shein Ali a podobne online retazce len sprostredkuju predaj z ciny ( urceny pre ine trhy). Cize je hlboko pod normami EU. A ano, moze obsahovat farbiva, ktore vyvolaju alergicku reakciu, tazke kovy, skodlive komponenty. O inych aspektoch ako ekologia a etika vyroby sa ani nejdem zmienovat.

Takze ano, to satstvo moze byt zdravotne zavadne a babatku by som ho tiez nedala.

monillia
12. aug 2024

@belle_vie presne si to zhrnula, ja dodam ,že ani sebe teda nie už len pre to že v drvivej väčšine je to syntetika

panonia
13. aug 2024

@belle_vie Presne tak...a tak isto by som si nekúpila ani hračky pre najmenších a tiež kozmetiku ani nič čo pride do kontaktu s potravinami.

dominikamacakova
13. aug 2024

@danyelia nie jeden, je ich tam veľa čo pracujú s nebezpečnými chemikáliami 😉

ptvw
13. aug 2024
barcinka13
13. aug 2024

Nikdy by som takéto šatstvo nenosila ani ako netehotna..je to o tom x videí a článkov nie len o škodlivosti ako písali baby vyššie ale o tom ako vyrábajú ľudia v prisernych podmienkach a čo všetko je za tým..a moja morálka toto nedovolí ani podporovať..odporúčam kuknúť napr Natáliu Pažicku..viem na toto si sa nepýtala a podľa mňa treba osvetu..

autor
13. aug 2024

@barcinka13 videla som to video. Práve preto sa pýtam. Temu už nemám to som zmazala,lebo som si kúpila šaty a nornalne po oblečení som mala pocit akoby mi po tele behali ihličky.

autor
13. aug 2024

Baby ako nič v zlom ale neviete si predstaviť koľko obchodov od nich kupuje oblečenie. Pre mňa najväčším sklamaním bola imoda. Možno ani neviete a mate doma vec zo shein alebo temu. 🙄 Nehovoriac o tom ze otroctvo na deťoch ešte robia značky ako zara, adidas a podobne... Takže morálne nemorálne deje sa to všade. Ja som sa len pýtala ci ten sajrajt môže niečo urobiť dieťaťu ktoré čakám, keďže je to vraj napustene niečím. Ale z temu mam len par veci väčšinu mam zo shein.

belle_vie
13. aug 2024

Od iModa som nikdy nic nekupila. Ani z nejakych podobnych slovenskych eshopov, kde to ( ci uz cenovo, vizualne alebo akokolvek ) krici povodom z Ciny. To uz radsej fast fashion retazce, tie si davaju aspon pozor na EU normy.
Ked si raz zacnes kupovat nejake slowfashion veci, uz vacsinu tie nekvalitne rozoznas na prvy pohlad. Na omak, ta bavlna je uplne makucka, hladucka, nevytahaju sa. V kvalite sitia. V dizajne, ktory je trosku iny ako masovka.

barcinka13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre