Tehotenské oblečenie, akú veľkosť kúpiť, ak inak nosím M?

kamoskaadka
17. júl 2019

Ahojte, viete mi poradiť tehotenské oblečenie..o koľko väčšie ste si kupovali aby ste ho mohli nosiť do konca tehotenstva... normálne nosím M, ale už mi trčí brucho... a rozmýšlam či postačí L, alebo mám kúpiť XL....(hlavne blúzky)

lucka12399
17. júl 2019

@kamoskaadka ja nosím tiez normalne M a teraz si kupujem max L lebo XL mi je az moc velke .. ale zas ako kde v akom obchode .. vsade su tie veľkosti ine

paulinkaa2
17. júl 2019

@kamoskaadka ja som nosila l/xl aj leginy som si také kúpila a rastli somnou. Síce už koncom 8 mesiaca oblečiem len 1 z 3 😀 skôr iba o číslo vacsie si kúp.

simona92101
17. júl 2019

Do cca 7 mesiaca som nosila tricka svoju beznu velkost (nenosievam velmi obtiahnute a brusko som velke nemala),v HM som kupila tehotenske rifle asi v 4 mesiaci,rovnaku velkost aku nosim-boli s tehot.pasom,nosila som do 9 mesiaca. Pokialvylozene velmi nepriberie zena tak nejak dopredu velke velkosti netreba kupovat.ja som si kupila 3 tehotenske tricka na zimu,a tie sa zvacsovali somnou 😀 co som vsak nezniesla boli podprsenky s kosticami,nejako ma ominali a tlacili na rebrach .

zajacik85
17. júl 2019

Ja som toho moc nekupovala, tiez nosim S/M a mam rada obtiahnute veci ale mala som aj par kuskov volnych letnych siat a sukni, ktore ma na bruchu nestahovali ani ked som mala v 9 mesiaci +35 kg. Nohavice najlepsie leginy, tie tehotenske rifle som si obliekla az 1x a teraz stoja v skrini :D po dome a na dvore som behala v priatelovych trickach, hlavne nenakup nove handry v XL vo vyske celej vyplaty a po porode ich nebudes nosit ked sa ti vrati povodna vaha :D volne strihy aj vo velkosti M sa daju nosit az do konca, tricka do mesta alebo medzi ludi som normalne nosila Mkove a ku tomu vyssia sukna s jemnuckou gumou nech mi pupek netrci a bolo fajn

vilma7
17. júl 2019

Najlepšie su elastické oblečenia, sa ti roztiahnu ... ťažko povedať do akého rozmeru ti narastie bruško

lucinka1988
17. júl 2019

@kamoskaadka nosila som S pred tehotenstvom aj počas neho, rozdiel bol len v tom, že počas tehu som si kupovala úplne iný strih a material šiat, ktoré som v pohode obliekla aj v 9.mesiaci a nosím ich aj teraz.

jaja23
17. júl 2019

@kamoskaadka podľa toho čo... Legíny som mala S, aj tričká, ale jedno krásne z H&M mam L a nosím ho do teraz, neviem sa ho vzdať. Tiež jedny saty som mala L, ale to som si vždy skúšala v obchode a M mi nesadlo.Inak pred otehotnenim, aj po pôrode nosím S.

blumie
17. júl 2019

@kamoskaadka ja som nosila zhruba do 5. az 6. Mesiaca svoje bezne oblecenie co nebolo vypasovane. Potom som kupila tehotenske asi 3 tricka a 2 leginy, nejake volne oblecenie do prace co ani nebolo tehotenske vo velkosti aku bezne nosim. Kedze som proporcne priberala. Neviem mne pride prehnane kupovat XL ak si bezne nosila M, co bola aj moja velkost. Vyhodene peniaze.

zeytin
17. júl 2019

Ved ked nosim normalne 36, tak si kúpim aj tehotenske 36... Nie? Nechapem preco XL a XXL, ved v tom budete vyzerat neforemne...

daniella30
17. júl 2019

Ja nosim X alebo XS a teraz v 22tt su mi dobre tehu veci cislo M, ale kupila som si aj L tricka, ktore mi budu dobre tak o mesiac, dva. Ale zavisi ako priberas, kazda tehu pribera inak. Ja som zatial pribrala 6 kg.

lucka12399
17. júl 2019

@zeytin no ja ked normalne nosím 38, tak teraz 38 neobleciem ani za svet.. som rada ked obleciem 40.. a v tehotenstve mi uz teraz dakedy absolutne nejde o to ako vyzeram len nech mi je dobre 😀

daniella30
17. júl 2019

@zeytin ja uz veru v 22tt sa do XS nenapcham 😀

zeytin
17. júl 2019

@daniella30
@lucka12399 Tak ja som usudzovala podla seba, aku velkost som nosila pred tehotenstvom, take som si kupovala aj tehotenske. Pribrala som za cele tehotenstvo uplne normalnych 12 kg. Ale ved kazdy podla seba.

blumie
17. júl 2019

@zeytin ja tak isto, ta ista velkost pocas tehotenstva. Tiez sa cudujem, ze niekto ide o 2 velkosti hore ale ok. Ja som pribrala 7,5kg takze fakt asi aj od toho zalezi.

zeytin
17. júl 2019

@blumie Ja som sa rada obliekala pekne aj v tehotenstve. Preco brusko zakryvat v XXL trickach, ked je to praveze nadherne ukazat.

kamoskaadka
autor
17. júl 2019

@zeytin viete čo, neviem asi podla typu oblečenia, ja už blúzky Mkové na bruchu nezapnem...a možno som moc tučnučká 😀

zeytin
17. júl 2019

@kamoskaadka Ano, suhlasim 😉 Ja som mala brucho ako svet, ale inde som velmi nepribrala, nosila som strecove tricka, saty, sukne a v praci sako, ktore som nezapinala.

bronik89
17. júl 2019

@kamoskaadka treba vsetko vyskusat. zalezi od strihu. ale radsej by som vacsie a moc vela toho nie, lebo to je zbytocne. zopar triciek a prezijes.

janynyna
17. júl 2019

Ja zase jedine co som si kúpila boli nohavice a sukňa. Ostatne mi bolo všetko dobre. Ja som zase veľké bruško nemala. Aj deň pred pôrodom sa ma sestrička v nemocnici pýtala kam už idem s tým bruškom🤣🤣🤣

ivankatal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavuska1506
18. júl 2019

Pred tym S, teraz M

lacibo
18. júl 2019

@kamoskaadka ak ide o originál tehotenské, tak takú veľkosť, akú nosíš, čiže M..ono je to už tehotenstvu prispôsobené..

ankastevko
9. aug 2019

@kamoskaadka ahojky zalezi na tom o com pises nohavice leginy a celkovo spodna cas nosim S ako aj predtym len mam tehotenske na brusko tak to mam aj z vrchmi len koly prsiam mam M velkost a su specialne robene na tehulky takze velke velkosti si ani nekupujem ale zalezi na tom ako priberas.

katkaa128
12. sep 2020

Ahojte tiež by som potrebovala poradiť chcem mamke objednať predĺžené tričko (niečo ako šaty len kratšie) a vôbec neviem či jej mám dať veľkosť L alebo XL keďže je tehotná, normálne nosí číslo M ďakujem za pomoc 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre