Potrebujem kojeneckú podprsenku do pôrodnice?

lulu89
9. jan 2013

Ahoj...som v 35tt a do porodnice mam skoro vsetko,az na kojenecku podprsenku a tak sa chcem opytat ci ju musim mat....
Ide o to,ze cenovo co som pozerala je cca okolo 30€ a momentalne sa mi to vydi byt zbytocne,ale chcem sa poradit.....
Dakujem za odpoved 🙂 🙂 🙂

romcovaklarka
9. jan 2013

@lulu89 Ahoj, taky jsem řešila cenu u prvního těhotenství a nakonec jsem si koupila dvě tyto podprsenky http://www.mlr.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=10 za ty peníze super, prodyšné, pohodnlné, nikde nic netlačí. Na hodně velká a těžká prsa by asi nebyly, ale jinak veliká spokojenost.

liz_lemon
9. jan 2013

@lulu89 vobec ju nepotrebujes, ja som si ju nekupila

ange_de_la_morte
9. jan 2013

já jsem koupila uplně nejobyčejnější kojící podprsenku za 150Kč ( není bůhwí jak dobrá ale těch pár dní w porodnici a pár dní po náwratu domů postačí) , pak mám sebou ještě jendu pohodlnou swoji podrpsenku která ale není kojící ( má ale odepínací ramínka) ... pokud budu kojit, pak mám wyhlídnutou kojící podprsenku w Thriumpu za 790Kč - ale kupowat budu jen pokud se rozkojím a bude wšechno wpohodě

jinak to dwojité ,,w,, je protože mi nefungujou některé kláwesy , ne že bych byla blbec 🙂

lv
9. jan 2013

@lulu89 já mám obyčejnou z lídlu, za 250kč, tedy 10e a ujde to..ale potřebovala jsem ji až doma, v porodnici ne. A ještě nosím doma sportovní podprsenky..

lenka268
9. jan 2013

@lulu89 ahoj ja som si brala do porodnice obycajnu podprsenku, a az tusim na posledny den ked sme mali ist domov ma napadlo ze ju mam v kabele, nemala som ju na sebe az ked sme isli domov som si ju dala. Ked mi doniesli maleho a skusala som si ho prilozit tak ma ani nenapadlo davat si ju alebo zapinat, bola som rada ako prvorodicka ze viem vobec maleho aspon poriadne chytit a k tomu bolest po sekcii takze podprdu som neriesila. Ja som ju teda nepotrebovala. Mozne ine maminy ano .

veron333
9. jan 2013

Ja som ju už používala aj pred pôrodom,lebo bola voľná,bavlnená a bez kostíc.A potom som ich nosila stále,až kým som ich nezodrala 🙂 .Ja som si kúpila dve ,stáli okolo 13 e.Obyčajné bavlnené...

romcovaklarka
9. jan 2013

Mně se teda ze začátku hodily, protože jsem si dávala vložky do podprsenky, jinak bych na všem měla mokrý fleky od mlíka. Jinak ty z Lidlu mám taky, koupila jsem si je později, a ty jsou teda takové podpůrnější, ale zas nejsou zdaleka tak pohodlné. V té carriwell jsem i spala a skoro jsem o ní nevěděla.

zuzi0911
9. jan 2013

nepotrebujes.ja som ju nemala 🙂

angua27
9. jan 2013

ja som kojeneckú podprsenku mala už v pôrodnici. dala som si ju hneď ako sa mi naliali prsia, čo bolo asi tretí deň. najbližšieho pol roka som ju odložila iba keď som išla do sprchy. ale 30,- Eur by som za podprdu nedala. kupovala som cez net, mala som dokopy 3 kusy a stačili.

zankaj
9. jan 2013

No ja nemam tiez kojenecku ale mam take tie latkove sportove to len zdvyhnem a mozeme papat 🙂

sisi1503
9. jan 2013

Ja som napriklad v porodnici podprsenku vobec nenosila a potom som styri roky v kuse kojila dve deti po sebe a kojenecku podprsenku som vobec nepouzivala...Nosila som normalnu tak ako aj dovtedy kym som kojila...

ckei
9. jan 2013

@lulu89 já jsem si pořídila 2, každá přes 1000Kč, ale absolutně nelituji. Už jsem je měla i v porodnici, neskutečně praktické. Takže za mě rozhodně ano 😉 A budu je nosit až dokud budu kojit, takže u mě nejde rozhodně o používání pár týdnů, ale několik měsíců 🙂

bambina78
9. jan 2013

Ahoj, ja som mala uz aj v porodnici.Myslim,ze to je potrebne, nakolko maju niektore maminy hned vela mlieka a potom je to dost neprijemne, mat vkuse mokre flaky na nocnej koseli. Potom by si si uz dala priniest len tampony.Mala som aj obycajne lacne bavl.podprsenky z Tesca, v pohode som doma vyuzila,kym som kojila, aj som v nich spavala. Taku lepsiu drahu som kupila za 1000cku v obch.sbieliznou,ale nelutujem, elasticka a bez kostic a drzala tak tvar, ze sa mozu schovat aj podprdy vystuzene s kosticami 🙂 Urcite som nelutovala investovat aj do tej drahsej, nakolko som kojila rok, mam tak ci tak velke prsia a nie je nic prijemne behat medzi ludmi s rozkydnutymi kozami 😀 😀 😀

alena1983
9. jan 2013

@lulu89
ahoj lulu. Ked som ju videla prvy krat, tak som si povedala ze taku handru ja nosit nebudem.Aj moja babka nosila krajsie podprdy. No potom ako ma pustili z nemocnice som nazor zmenila. Mlieko sa mi stale pustalo uz aj v nemocnici. Stala ma 5 eur, takze to aj keby si ju nenosila casto , financne zvladnes.Je zbytocne kupovat drahu lebo rychlo sa nici. A co si este kup, tampony do podprdy,aspon kym sa ustali tvorba mlieka.
Inak tie podprdy som videla aj u cinanov.

aneta0707
10. jan 2013

ja sem kupovala ve sparu 2 jedna asi za 250kc (10e) a mela sem je sebou do porodnice. mela sem v tu dobu A ale koupila sem si C - co kdybych mela hodne mlika 😀 a tak sem je nevyuzila a manzel mi musel koupit novy D 😀 ale jako kdyz trefis velikost, tak je to uplne super vec 🙂 jen bych nekupovala drahy, fakt se rychle nicej

misuka05
10. jan 2013

v H&M maju uplne užastne kojenecke a za 15e.. Určite treba ! 🙂

misuka05
10. jan 2013

pozri v mojom albume mam... neni to žiadna handra, ale normálna pekná vystužená dokonca(nevystuženu by som v živote nechcela) akurát že sa dá prakticky odopnuť a teda je kojecká 🙂 v h&m ju maju v oddelení h&m mama a maju tam viac druhov

monhla
10. jan 2013

Ja by som si na Tvojom mieste jednu zaobstarala a zobrala i do pôrodnice - pre istotu.
Mne nabehlo mliečko už za necelé dva dni a veľmi som ju ocenila, lebo košielku by som mala stále mokrú od mliečka. Doma som potom cca 6-7 týždňov používala podprsenku často aj počas spánku - potom sa už občas dalo i bez nej.
Ak nevieš, čo a ako - kúp aspoň 1 nejakú lacnejšiu /poprípade jednu aj u čínaňa/ a potom uvidíš. Ja som mala 2 už pred pôrodom a potom som 3 dokupovala /ale aj kvôli farbe, lebo som mala len biele a kúpila som si ešte sadu - biela+telovňa+čierna 🙂 /

A tie tampóny sú super vec. Používam dodnes, keď ideme vom, pretože je zima a určite nechcem prechladnúť a hlavne chyiť zápal /4,5 mesiaca po pôrode/

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanislavao
10. jan 2013

bavlnena podprsenka, velmi pohodlna ma vyska mozno na 7e, alebo este menej. urcite by som za nu nedala 30e. sestra take vobec nenosila. cize neni to povinnost ich mat, ale pokial budete dojcit, tak je to urcite praktickejsie, ako mat obycajnu. teraz este neviete, ci budete mat mlieko, ci budete mat malo, ci vela mlieka a zas pokial nebudete mat podprsenku a mlieko vam bude tiect, tak to je dost neprijemne sa kazdu nodinu prezliekat, lebo budete mat celu nocnu koselu flakatu. a pokial by ste si dali obycajnu, tak je skutocne dost nepohodlne dojcenie, ked sa musite vyzliekat a podprsenku si davat dole a potom zas naspat.

bbn
10. jan 2013

@lulu89 doporučuju přečíst uvedené články a podle toho se rozhodnout:
http://www.spravnapodprsenka.cz/clanky/maminky-...

Prsa máme jen jedny (pokud tedy nepočítáte v budoucnu s plastikou) a měly bychom se o ně starat, pokud je nechcete mít po dětech nevzhledně visící. Správná kojící (a také normální) podprsenka k péči o prsa patří. Možná ušetříte nějakou tu kačku, ale také pak můžete brečet před zrcadlem.

majulino
10. jan 2013

@lulu89 nepotrebujes ja som prvorodicka nemala som ju a vlastne som ani nepotrebovala :D skor som potrebovala vela bavlnenych plienok lebo mi tak striekalo mlieko ze mi pretiekli vlozky do podprsenky 😀 😀 😀 😀 😀 😀

rolla20
10. jan 2013

@lulu89 ja som si kupila lacnu za 6eciek, 2kusy a obidve som si zobrala do porodnice, aj s tamponami a veru, zisli sa mi, hlavne ked som vyliezla zo sprchy sa mi dost spustalo mlieko, i ked som videla aj mamicky behat po chodbe s mokrymi koselami. Aj doma som ju vyuzila, mozno pol roka po porode, aj ked som plnohodnotne nekojila, ale odsavala. Takze v mojom pripade na nezaplatenie, ale nebola taka pohodlna a bolo mi luto vyhodit 17eur za kvalitnejsiu 😖

andelka
10. jan 2013

Já jsem skoro kojící podprsenku ani nevyužila, měla jsem klasické bavlněné sportovní, takové přes hlavu. V porodce i na doma. Mateřskou jsem nosila jen ven.

nanulik
10. jan 2013

ja som v porodnici nenosila žiadnu podprsu, až také velké prsia som nemala takže mi to nevadilo. a toho mlieka ešte tak strašne vela nebolo. za to doma som v nej aj spávala a ešte aj plienku som nosila lebo potom ho bolo vela
a ja som mala obyčajnu z neznačkového butiku za 10E a bola dobrá, a mala som aj F&F ale ta sa mi už nepáčila

stanislavao
11. jan 2013

a tu je aha aka
https://www.modrykonik.sk/shopy/potreby-pre-doj...
takato uplne staci, obycajna, pohodlna bavlnena

kobrtko
1. feb 2013

No, rozhodne sa oplatí investovať. Ja som po prvom pôrode mala v nemocnici len takú športovú, ktorú som pred odsávaním (nemohla som dojčiť, malý ešte nemal sací reflex a bol v inkub.) musela zdvihnúť a tak odsávať...
Bez podprsenky (to som prišla na to, že mám aj šp. podprdu, až po 1- 2 dňoch) bolo dosť nepríjemné, keď sa mi pustilo mlieko..košeľa rovno na citlivých bradavkách...juuuj, ešte teraz sa mi chlpy na chrbte stavajú- a to tam žiadne nemám. To bolo nepríjemné, keď mliečko na košeli počas spánku zatvrdlo 🙄
Samozrejme som začala používať aj tampóny do podprdy, len tieto papierové ma trochu tlačili, lebo ja mám dosť štuplíkové bradavky a nebolo to moc pohodlné (ale to je len môj problém 😅). Potom mi chlapík, u kt. som kupovala látkové plienky, šupol aj zopár šitých flanelových vložiek do podprsenky (teda nie rovno do nej, len do ruky 😀), kt. sú šité aj s takým švíkom, aby neboli rovné, ale aby tvorili akúsi jamku na prsník...niečo ako na dám. blúzkach. Inak tie vložky pchám do podprsenky aj teraz v zime, fakt pohoda 😎...
Po návrate z nemoc. som si okamžite zaobstarala dojčeneckú, ale dopriala som si pohodlnú luxusnejšiu za viac ako 30 e, no bola som s ňou veľmi spokojná. Veď moje mamičkovské telo si zaslúži pohodlnú bielizeň...však človek kupuje toľko lacných kravín, takže 1- 2 kvalitné podprdy cez obdobie tvorby mliečka by nemalo nikoho zruinovať. Mám v pláne ešte jednu, inak neviem, či sa vpracem do tej prvej (sa bojím vyskúšať ju 😝 )...
Však určite sa dá zaobstarať aj niečo cenovo dostupnejšie, len aby to bolo maminke pohodlné, lebo to je spoločníčka na takmer 24 hod. denne 😀... čiže už v pôrodnici je lepšie nejakú mať ako sa niekoľko dní trápiť bez nej alebo bez akejkoľvek... 😅

paulia
1. feb 2013

V porodnici myslím,že je to zbytečnost,potom ano.Za 4 dny v porodnici bez podprsenky nikomu prsa enormě nespadnou 🙂

anina32
1. feb 2013

Já si to bez ní neumím představit, měla jsem sebou v porodnici dvě, celkem mám 3, od větnamců za 59 korun😉 jsou bavlněné a hezky se nosí, dovnitř používám vložky do podprsenky. Kojím už skoro půl roku a myslím že obyčejné úplně stačí, není to přece na parádu, ale aby to posloužilo😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre