Odkedy ste nosili tehotenské šaty?

5. jan 2021

Ahojte maminky. Pisem anonymne, lebo som este v 1.trimestri a nevie to zatial ani rodina, iba moji rodicia 😊 Som 2.krat tehotna, teraz som cca v 8. - 9.tt, z prveho tehotenstva mam dvojicky. Ja mam uz ale teraz regulerne brusko 😳, asi ako pri dvojickach v nejakom 15.tyzdni, do ziadnych nohavic sa uz nevojdem. Buduci tyzden mam poradnu, chcela som si uz objednat tehotenske saty. Nie je to este skoro? Kedy ste Vy zacali nosit tehotenske oblecenie?

pondelok01
5. jan 2021

Odkedy ma tlacilo bezne oblecenie. Ked sa nezmestis, tak si kup tehotenske. Aky ma zmysel ma trapit sa v tesnom obleceni?

petka_3
5. jan 2021

Od momentu, kedy mi bolo v mojom nepríjemné. Aspoň. Som si spravila radosť. 🙂

miadi
5. jan 2021

Tehotenske som mala iba 1leginy a 1top inak som nosila bezne maxišaty veci co mali taky volnejsi strih pod prsiami a obyc oblecenie o cislo dve vacsie. Malu som isla rodit v lete v slapkach a maxisatach a maleho v zime v teplakoch Lebo do skinny jeans som sa nezmestila a v papucach Lebo mi puchli nohy.

autor
5. jan 2021

Ja mam rizikove tehotenstvo, beriem duphaston, bojim sa, ci to vobec bude ok, ci uz bude na kontrole bit srdiecko, tak sa aj trochu bojim garderobu menit...
@miadi nejde ani tak konkretne o tehotenske oblecenie, v kazdom pripade si budem musiet nakupit volnejsie veci. Ja som doteraz leginy vobec nenosila, len rifle a nohavice na gombiky 🤷‍♀️

eskop
5. jan 2021

Ja som do 20teho tyzdna nosila svoje rifle 😃 a potom uz len tehotenske leginy,teplaky a dlhsie tricka alebo oversize saty . Mne napr tehotenske rifle su velmi nepohodlne

miadi
5. jan 2021

Ja ti neviem presne povedat kedy som sa uz nezmestila do gati 😃asi okolo 14tt a dalsie teho Mozno aj skor . Je to len na tebe kedy zacnes nosit nieco pohodlne. Alebo dokedy sa zmestis .

sense
5. jan 2021

V 6 mes. Ma zacal tlačiť gombík na nohaviciach, tak vtedy dakedy...

miadi
5. jan 2021

Je to individualne napriklad kamoska co mala vzdy vacsiu vahu pribrala v teho len 6-8kg a cely cas sa zmestila do vsetkeho okrem kabata v 9m a ja som pribrala 20 a 24kg.

ckatka
5. jan 2021

Ja odvtedy ako ma začalo tlačiť moje oblečenie. Niekedy okolo 12tt mi začala byt nepríjemná guma na gatkach tak.som.si.len kúpila vyššie gatky. A moje.bezne oblečenie je legíny a šaty /dlhšie topy, takže tie som.nosila.az.do.porodu. Akurát som od nejakého 4-5 mesiaca nosila tehu legíny z bonprixu a od 7m tehotensku bundu lebo svoj kabát som nezapla.

nikpa
5. jan 2021

Som rovnaky prípad, prve tehu dvojicky, brucho mi vybehlo az v piatom mesiaci. Pri druhom tehu s 1 babom, som bola bruchata takmer okamžite 😳😁 tehu veci co som pri prvom nosila do pôrodu mi pri druhom boli dobré do začiatku 3.trimestra. Dr.mi povedal, ze je to normálne, ze telo je vacsinou vždy ,,najmenšie,, v prvom tehu.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bagre
5. jan 2021

Kedy? Keď mi normálne začali byť tesné a nepohodlné... po x potratoch som sa mohla vykašľať na to, či sa to niekomu zdalo skoro alebo si čokoľvek myslel.
Ale áno, "najmenšia" som bola v 1.tehotenstve

autor
5. jan 2021

@nikpa presne, ja si hlavne vecer pripadam, ako som pri dvojickach vyzerala tak v 5.mesiaci, ked ma uz kopali 🙈 mne sa hlavne prsia hrozne zvacsili, este pred vynechanou ms, a odvtedy neprehliadnutelne rastu kazdym dnom 🙈

@anabell1985 dakujem, si zlata 😊

Aj Vam vsetkym maminkam dakujem za prispevky 😇

titla
5. jan 2021

Pamatam si, ze tehotenske nohavice som zacala nosit cca v 11-12tt, pretoze moje nohavice ma uz tlacili.
Mne brusko vykuklo relativne skoro, i ked to bolo moje prve tehotenstvo, bola som stihla a dokonca som este schudla v prvom trimestri kedze mi bolo zle. Ale zas dlho som ho mala take malicke, takze pod svetrom ani nebolo vidno, ze som tehotna. Az ku koncu druheho trimestra som okrem nohavic nosila svoje bezne oblecenie. Ale ja som mala tehotenske veci po sestre, takze som si nemusela robit starosti s nakupom oblecenia.

petamich
5. jan 2021

korona a lock-down mi to znacne ulahcuje ;) som v 13tt a brusko sice nemam nejake extra ale stale mam nevolnosti, som nafuknuta atd. tak doma tehotenske leginy a ked idem nahodou luxusne do obchodu alebo na postu, dam si na to predlzeny sveter a bundu, mne zacali byt rifle nepohodlne velmi skoro tak som presla na svetro-saty a teraz si chcem kupit par tehu veci pre radost, lebo vsak nikam nechodim

ivka21
6. jan 2021

Ja tiež čakám druhé a som v 18 týždni a vyzerám ako v 6 mesiaci pri druhom zjavne vykukne bruško skôr

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre