Košeľa na pôrod

6. okt 2023

Ahojte maminky akú košeľu na porod ste mali svetlu alebo tmavú s dlhým rukávom alebo krátkym? Pozerám po tejto máte ju niektora ale odrádzajú má tie gombíky vzadu či mi nebudú vadiť alebo to je jedno a môžem mať aj svetlú s krátkym rukávom mám pribalenu tmavú ale s dlhým rukávom a neviem pôrod mám koncom októbra ako býva na pôrodnej sále teplo či zima?

danielittar
6. okt 2023

Mne sestrička vravela, že k pôrodu si mám vziať staršiu, hocijakú košeľu. Nemusí byť na dojčenie/materská... Ušpiní sa od kadečoho a s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde do koša. Potom na izbu si vezmi tieto na dojčenie. Ja som si zabalila jednu staršiu na pôrod a na izbu mám dve. Keď bude málo, prinesú z domu na výmenu. A vraj tam bude teplo, tak mám s krátkym rukávom a vzala som si aj župan, keby niečo.

nin12345
6. okt 2023

Urcite odporucam tmavu ak nechces byt cela spinava a v tejto situacii asi nebudes citit teplo ani zimu cize rukav je jedno a vlastne aj cela kosela ti bude jedno hihi

rebrambora
6. okt 2023

K porodu urcite nic nove a ak, tak ano radsej tmave. Mala som len oversized saty, ani Mi nenapadlo rozmyslat nad nejakymi gombikmi. Kazdopadne ja som sa ale pri prvej moznej prilezitosti vyzliekla 😀 cize za mna ziadna

tanyan
6. okt 2023

Pri pôrode som mala dlhšie staršie trochu rozťahané tričko s tým, že ho potom vyhodím. Pôrod nie je svadba, aby som kvôli jednej príležitosti míňala na oblečenie extra peniaze.

thoughtfulweirdo
6. okt 2023

Mala som jednu z tých, ktoré som si kúpila do pôrodnice, bolo teplo, takže krátky rukáv a bola svetlo sivá. A nakoniec bola úplne čistá, lebo som si ju šikovne vyhrnula celú až nad prsia 🤣

zojanka
6. okt 2023

Obyčajnú tmavú, krátky rukáv, bez gombíkov, z pepca asi za 5€ 😊 po opraní som ešte doma neskôr vynosila

mariet24
6. okt 2023

Dala by som si nejakú staršiu, aj tak hneď pôjde preč, gombíky vzadu by mne osobne vadili. A či bude teplo alebo zima by som neriešila. Mna po oboch pôrodoch triaslo od zimy, asi tým že som veľa krvácala, mala som v taške mega hrubé teplé ponožky, tie mi sestrička obula a zakryla ma aj paplonom, úplne zlatá bola.

jaskolka
6. okt 2023

Ja na samotný pôrod odporúčam niečo staré, čo potom rovno hodíš do koša.

martul
6. okt 2023

V NZ ti napríklad dávajú ich nemocničné košele. Tú som mala od príjmu, počas celého pôrodu. Do svojej som sa prezliekla až keď ma preložili na izbu.
Načo si ničiť svoje.

mima1608
6. okt 2023

@martul to kedy si rodila? Lebo mne nedali a dokonca aj na poradni som sa pýtala, že čo treba na pôrod si priniesť a sestrička povedala, že nejakú starú košeľu.

kate_cs
6. okt 2023

Mne dali v pôrodnici takú tú ich. Pôrod nie je úplne čistá záležitosť, tú košeľu si zničíš. Dajú sa v lekárni kúpiť aj take jednorazové.
Rodila som prvého syna končím októbra a druhého v novembri a bolo v pôrodnici horko. Kvôli bábätkám sa veľa kúri. Ja som mala len tielko na dojčenie a kraťase od pyžama. Ani župan, len tenký cardigan.

sara07
6. okt 2023

@martul len problém je že oni tieto košele majú ale málokedy ich dávaju

sara07
6. okt 2023

hlavne si zabal jednorazove nohavičky aby si nemusela vkuse prat, to je genialna vec , moja košela z pôrodu každa šla do koša a pri prvom aj tie čo som mala prve tri dni

anavixy
6. okt 2023

Nie, fakt si na porod nekupuj koselu za 30€ 😄 ani len do porodnice… na sestonedeli je kazdemu jedno co mas na sebe, pokial ti netrci zadok. Na porod ti staci aj dohsie volne tricko, nepotrebujes mat koselu po kolena a stale ju vytahovat a potom vyhadzovat lebo je krvava… uplne najdolezitejsie je, aby sa dala dobre vyhrnut a dat za hlavu alebo aspon rozopnut na hrudniku/bruchu, ked budete bondingovat. A dlhe rukavy urcite nie, ak budes potrebovat infuziu alebo ti budu (mohno len preventivne) napichovat kanylu, budes potom vkuse riesit vyhrnuty rukav… Takze radsej sa poobzeraj po prijemnom oversized tricku za par eur.

vkatush
6. okt 2023

Ja som dostala nemocničnú jednorazovú.
Ale keby, tak staré oversize tričko/košeľu, ktoré potom vyhodíš.

enoula
6. okt 2023

Hocijaku, ktorej ti nebude luto, ak by nahodou sla do kosa rovno.. pozri bonprix, za tu cenu su super
Alebo su este aj jednorazove, ale bavlna mi pride prijemnejsia. A kratky rukav staci, mne tam vsade bolo teplooo

kitycat
6. okt 2023

Na porod ti podla mna staci stare tricko... potom na 6N si vezmi koselu ale s moznostou rozopnitia vpredu, nejaku na dojcenie, lebo budes furt prikladat

Aj dojciacu podprsenku, mne sa tak naliali prsia, ze mi bolo neprijemne aby len tak viseli... kedze sa mi mala narodila o mesiac skor, tak som tam carovala so sportovou podprsenkou... ta sla do kosa pri odchode z porodnice... kosele sme mali erarne

timea301196
6. okt 2023

Nedávajú vám ich? Mne napríklad dali ich.. 🤣

diewcatqoo
6. okt 2023

Dali mi ich erarnu koselu. Po porode som sa prezliekla do dalsej ich kosele. Potom na dalsi den mi uz bolo blbe brat si dalsiu ich koselu, tak som si dala svoju, ale lutovala som, lebo ich bola lepsia 🙂
Takze ak budes mat moznost, ber radsej nejaku nemocnicnu.

lamonita
6. okt 2023

Ja som dostala počas pôrodu zimnicu a zakryvali ma perinou. Mala som dlhý rukáv. Začiatkom októbra.

terezka2911
6. okt 2023

@martul aj v KE na Rastislavovej davaju nemocnicne

zuzinka888
6. okt 2023

Teda aj chces bonding urcite taku aby sa dala z predu rozopnut. Ak nie, tak je to jedno.

saxana000
6. okt 2023

Dostala som erarnu aj na chodbe bol stolik s kominkom erarnych nemali gombiky ani snurky uz ale mne to nevadilo prve dni som brala tie ich potom som si dala svoju a potom uz som isla domov.ale rovnako by posluzilo aj tricko od Cinanca vo velkosti 3xl

kiki68
6. okt 2023

Ja som kupila takuto, podla mna super skrz epiduralku. Lebo sa to rozopne vzadu ked tak. Nakoniec nam dali ich nemocnicnu. Ale mala som takuto len v cervenej farbe. Muz si prial tu cervenu na mne ( vyzerala som v nej ako Handmaid) 😂😂

2006_1211
6. okt 2023

Mala som tmavú s dlhými rukávmi rodila som 20.3. A po pôrode mi teplo teda nebolo a zober si ich tam viac ja som mala 3 a aj tak mi bolo malo na tie 4 sní keďže som veľmi krvacala a na izbe už bolo veľmi teplo celá som bola spotena

dixitka
6. okt 2023

Mala som bielu erárnu, s krátkym rukávom. Zima mi ani náhodou nebola (v apríli). A to je fakt jedno, akú farbu zašpiníš :D ale tiež hlavne odporúčam vziať košieľ viac. Mňa púšťali klasicky 72 h po pôrode a použila som dokopy 6 košieľ - 1 na pôrod, druhú po pôrode a potom každé ráno čistú, plus jeden deň som ešte poobede menila, lebo ma syn okakal 😀 a veru 2 dni v jednej košeli si neviem predstaviť, potila som sa ako prasa, do toho mlieko, detské výlučky, aj zakrvaviť sa veľmi ľahko dá tie prvé dni 😏

lenus0000
18. okt 2023

@mariet24 takúto sestričku si prajem aj ja ✌️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre